Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

"ο Γερμανός Ασθενής"


(H εικόνα του Γερμανού καγκελάριου με το patch στο ένα μάτι παραπέμπει σημειολογικά στην κατάσταση που βυθίζεται όλο και περισσότερο η γερμανική οικονομία, με τη βιομηχανία της χώρας να αντιμετωπίζει πλέον μεγάλα προβλήματα)
φωτο από το Πρώτο Θέμα
Του Γιώργου Καραγιάννη
 "Σε ολόκληρη την Ευρώπη μιλάνε πια για τον «Γερμανό ασθενή». Σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούν αυτή την ιστορική φράση του τσάρου Νικόλαου για την Οθωμανική Αυτοκρατορία, χαρακτηρίζοντας τη Γερμανία «Ευρωπαίο ασθενή». Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης κάθε άλλο παρά υγεία εκπέμπει και ο... μονόφθαλμος, μετά το ατύχημα στο τζόκινγκ, Ολαφ Σολτς, ατενίζει το μέλλον με απαισιοδοξία, καθώς οι συμπατριώτες του δείχνουν να κουράζονται πριν καν βαθύνει η κρίση και στρέφονται προς την Ακροδεξιά. Και οι φωνές που λένε ότι το πολυδιαφημισμένο οικονομικό μοντέλο της Γερμανίας καταρρέει, πληθαίνουν…"
Κάποια Σχόλια στο άρθρο:

"Η μόνη λύση για την Γερμανία είναι τα μνημόνια που προσέφεραν στην Ελλάδα. Αφού βοήθησαν την Ελλάδα θα βοηθήσουν και αυτούς"

"Και να φανταστείς ότι πριν καμιά δεκαετία η Γερμανία μέσω των μνημονίων "τιμωρούσε" με παρόμοιο τρόπο την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να ζήσουμε από το 2012 έως το 2018 δύσκολες στιγμές. Τώρα η Γερμανία παθαίνει περίπου το ίδιο πράγμα, μόνο που αυτή τη φορά η χώρα "τιμωρός" ονομάζεται Ρωσία. Θα μπορούσα να πω ότι τους γύρισε μπούμερανγκ και καλά να πάθουν, αλλά έχε χάρη που λυπάμαι τους πιο αδύναμους πολίτες της Γερμανίας"

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΙ ΜΈΛΛΕΙ ΓΕΝΈΣΘΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ;