Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Δεν θέλουμε άλλους νεκρούς ήρωες και τελετές! Ζωντανούς μαχητές και νικητές χρειαζόμαστε

Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λιγότερο των τριών μηνών το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΕΘΑ συμμετέχουν και προβάλλουν τελετές αποχαιρετισμού στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Μετά από τον χαμό των δύο πιλότων της ΠΑ, που χάθηκαν σβήνοντας φωτιές στην Εύβοια , τώρα αποχαιρετούμε τα τρία στελέχη μας που χάθηκαν τελείως άδικα στη Λιβύη σε μία πρόχειρα σχεδιασμένη αποστολή.
Χρήστος Μουλάς, Περικλής Στεφανίδης ,Γλυκερία Μεμεκίδου, Ευαγγελία Ανδρεαδάκη, Γεώργιος Βούλγαρης… Πέντε στελέχη των ΕΔ, πέντε άνθρωποι χάθηκαν…Οι τελετές και η απονομή βαθμών ελάχιστα λένε στους ανθρώπους που άφησαν πίσω…Τίποτα δεν λένε στους συναδέλφους τους που ζουν την καθημερινότητα των ΕΔ και καταλαβαίνουν περισσότερα απ΄ όλους εμάς που δεν τη ζούμε. Την πίεση να «γίνει η αποστολή», την εκτέλεση της διαταγής που εξόφθαλμα είναι λάθος, τη συμμετοχή σε μία επιχείρηση που φαίνεται ότι είναι σχεδιασμένη στο πόδι…
Όσοι κρύβονται πίσω από μικροπρεπείς κονδυλοφόρους και παρακρατικούς ανώνυμους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μποεί να έχουν εθιστεί στις τελετές αποχαιρετισμού στελεχών μας. Δεν μπορούμε όλοι να το συνηθίσουμε και δεν θα το συνηθίσουμε! Δεν θέλουμε άλλους νεκρούς αδικοχαμένους ήρωες, δεν θέλουμε άλλα μνημεία. Θέλουμε μαχητές ζωντανούς και νικητές!