Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

την δεκαετία του 90 παρουσιάστηκε η Παναγία σε ένα ταξιτζή στην Αγιάσο της Λέσβου και του είπε : "παιδί μου θα λείψει το λάδι, το νάμα και το αλεύρι" ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Αυτά τα ακούσαμε τότε από μαρτυρία φίλου Θεολόγου από την Μυτιλήνη και αργότερα το περιστατικό αυτό με την εμφάνιση της Υπεραγίας Θεοτόκου το ανέφερε ο ίδιος ο  Γέροντας Εφραίμ ο Αριζονίτης.
ΣΗΜΕΡΑ διαβάζουμε:
Ελαιόλαδο: Πανάκριβο και σπάνιο – Έρχεται στην Ευρώπη λάδι από τη Χιλή
Σοβαρές ελλείψεις εκτινάσσουν τις τιμές στα ύψη - Ανησυχίες για τη νέα σοδειά
Η Ευρώπη φαίνεται ότι έχει σχεδόν εξαντλήσει τα τοπικά αποθέματά της και είναι έτοιμη για περισσότερες ελλείψεις, αφού τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν πλήξει σημαντικά τη συγκομιδή για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο. Μάλιστα, η Ισπανία, ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο είπε ότι θα αναγκαστεί να κάνει εισαγωγές από τη Νότια Αμερική για να ανταποκριθεί στη ζήτηση.

Σήμερα είναι σχεδόν αδύνατο να αγοράσει κανείς ελαιόλαδο. Είναι sold out», σχολιάζει στον Guardian ο Γουόλτερ Ζάνρε, διευθύνων σύμβουλος του βρετανικού βραχίονα του Filippo Berio.
Το εκτενές δημοσίευμα του βρετανικού ιστότοπου σημειώνει ότι ελαιόδεντρα καλλιεργούνται γύρω από τη Μεσόγειο εδώ και χιλιάδες χρόνια, με την Ισπανία μόνο να παράγει το ήμισυ της παγκόσμιας προμήθειας ελαιολάδου, ωστόσο οι πυρκαγιές και οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού σημαίνουν ότι το μέλλον αυτής της αρχαίας βιομηχανίας καθίσταται ολοένα και πιο αβέβαιο.