Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Παντού Πονεμένη αλλά Πρωτοστατούσα ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ - ΚΟΓΚΟ ρίχνουν το ελικόπτερο - σκοτώνονται τόσοι άνθρωποι και καλούν τον Ορθόδοξο Ιεραπόστολο να τους διαβάσει


Ένα ελικόπτερο της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (MONUSCO) καταρρίφθηκε από αντάρτες του Κινήματος της 23ης Μαρτίου (M23) στην επαρχία του Βόρειου Κίβου στο ανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο ελικόπτερο επέβαιναν οκτώ άνθρωποι.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της MONUSCO είχε δηλώσει ότι η επαφή με το ελικόπτερο χάθηκε ενώ αυτό πετούσε πάνω από μια περιοχή στην οποία οι αντάρτες έχουν εξαπολύσει επιθέσεις.

ο ελικόπτερο καταρρίφθηκε σε μια περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες, ενώ εκτελούσε αποστολή παρακολούθησης των μετακινήσεων αμάχων, ανέφερε η ανακοίνωση του στρατού.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Xinhua

https://www.naftemporiki.gr/story/1847363/ld-kongko-to-elikoptero-tou-oie-katarrifthike-apo-antartes-leei-anakoinosi-tou-stratou?fbclid=IwAR0Ba0FYNmT_Kz-HTe-zynoajbWSvu-2e0KLe-crC2YUHS2IANMIUYegJ8A

.Ὦ πανύμνητε Μῆτερ,

ἡ τεκοῦσα τὸν πάντων ἁγίων,
ἁγιώτατον Λόγον·


Εμείς εδώ είμαστε εν μέσω ανταρτών!! Σήμερα, γρήγορα-γρήγορα τελέσαμε τους Τέταρτους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας, λόγω των διαδόσεων που ανέφεραν για εισβολή των ανταρτών στην πόλη Γκόμας.
Το μεσημέρι με τηλεφώνησε ο Πρέσβης ….... στο Κονγκό και στη συνέχεια με κάλεσε και η διευθύντρια του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών, υπεύθυνη για τα θέματα διατήρησης της ειρήνης στην Περιοχή, για να μου ζητήσουν να έρθω και να πω μια σύντομη νεκρώσιμη προσευχή αύριο το πρωί στις 10 η ώρα για τους 8 κυανόκρανους του ΟΗΕ που πριν 3 μέρες βρήκαν τον θάνατο, αφού καταρρίφθηκε το ελικόπτερο, όπου είχανε επιβιβαστεί, το οποίο εξαφανίστηκε στη ζώνη μάχης χτυπημένο από πυροβολισμούς ανταρτών. Εδώ , στη σκληρή αυτή Περιοχή, καλούμαστε να δώσουμε την μαρτυρία της Ορθοδοξίας μας, με την δύναμη του Χριστού και της Παναγίας μας! Μη μας αφήσετε!
Αρχιμ. Τιμόθεος

ΤΩΡΑ πως βρέθηκε αυτός ο άνθρωπος σαν κληρικός του Πατριαρχείου μας εκεί μόνος του, αλλά μόνο με το ΕΛΕΟΣ του ΘΕΟΥ, έχουμε γράψει σχετικά βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2022/03/blog-post_402.html