Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 12 Απριλίου 2022

οι δυτικοί ντρέπονται να πούνε "το ψωμί- ψωμάκι" και λένε "είναι θέμα ζωής και θανάτου"

 

 
οι " ζωντανοί - νεκροί" προσδοκούν Ανάσταση της Ελλάδος  

Μπορούμε να πούμε ότι το 2022  είναι το έτος που οι οικονομολόγοι έγιναν πιο δραματικοί από τους σεισμολόγους. Αυτά συνέχεια δημοσιεύουν αλλά ξέχασαν να πούνε ότι αυτό που δεν μοιράζεται με το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ μοιράζεται με το μαχαίρι.

Άλλωστε τόσα χρόνια μνημονίων οι Έλληνες κατανόησαν πολλά και σήμερα περισσότερα. Ο πνευματικός νόμος κατά των αδικούντων είναι κατάφωρος και αμείλικτος"  Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Διαβάζουμε αλλά δεν ανησυχούμε γιατί όλα αυτά δεν μας τα είπαν μεγάλοι οικονομολόγοι αλλά μεγάλοι άγιοι Πατέρες.


" BNP Paribas, Global Macro: Τεκτονικές αλλαγές σε οικονομία και αγορές λόγω Ουκρανίας - Θέμα ζωής και θανάτου ο πληθωρισμός

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι επακόλουθες οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία θα προκαλέσουν πολύ μεγαλύτερες αλλαγές στην οικονομία και τις αγορές της Ευρώπης από ό,τι προηγούμενες κρίσεις, όπως η πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πολλών οικονομολόγων.
Υπό το πρίσμα της απρόκλητης ρωσικής εισβολής, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναγκάστηκαν να επιταχύνουν τα σχέδια περιορισμού της εξάρτησής τους από τη ρωσική ενέργεια.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε την Πέμπτη άμεσο και ολοκληρωτικό εμπάργκο σε πετρέλαιο, άνθρακα, πυρηνικά καύσιμα και φυσικό αέριο που εισάγονται από τη Ρωσία.
Ωστόσο, αυτή η επιθετική αποσύνδεση έχει τίμημα για την ευρωπαϊκή οικονομία, ανεβάζοντας τον ήδη υψηλό πληθωρισμό σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ παράλληλα απειλεί να υπονομεύσει την ανάκαμψη της μεταποίησης που ξεκίνησε πέρυσι μετά την πανδημική κρίση.
Ο επικεφαλής της Global Macro Research Carsten Brzeski σημείωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ευρώπη κινδυνεύει να απολέσει τη διεθνή ανταγωνιστικότητα συνεπεία του πολέμου.
«Για την ήπειρο, ο πόλεμος αλλάζει πολύ περισσότερο το παιχνίδι από ό,τι η πανδημία», είπε ο Brzeski.
«Η ευρωζώνη βιώνει την αρνητική πλευρά του θεμελιώδους οικονομικού της μοντέλου, μιας οικονομίας προσανατολισμένης στις εξαγωγές με μεγάλη βιομηχανία και εξάρτηση από τις εισαγωγές ενέργειας».
Έχοντας ωφεληθεί από την παγκοσμιοποίηση και τον καταμερισμό της εργασίας τις τελευταίες δεκαετίες, πρέπει τώρα να ενισχύσει την πράσινη μετάβασή της και να επιδιώξει την ενεργειακή αυτονομία, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τις δαπάνες για την άμυνα, την ψηφιοποίηση και την εκπαίδευση.
Επίσης, «η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια ανθρωπιστική κρίση.
Ο πόλεμος πλήττει το ψωμί της, μια περιοχή παραγωγής σιτηρών και καλαμποκιού.
Οι τιμές των τροφίμων θα αυξηθούν σε πρωτοφανή επίπεδα.
Ο υψηλότερος πληθωρισμός στις ανεπτυγμένες οικονομίες θα μπορούσε να είναι θέμα ζωής και θανάτου στις αναπτυσσόμενες οικονομίες» επισημαίνει ο Brzeski, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές είναι «παραπλανημένες», προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα».

" Απώλειες στις ευρωαγορές, βυθίστηκαν οι μετοχές των Deutsche Bank και Commerzbank" ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο