Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Στις πολύ δύσκολες μέρες μας Δώρο ΘΕΟΥ η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ για την Ελλάδα λέγεται ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ. Προσωπική ΜΑΡΤΥΡΙΑ

 


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ αδελφοί

γιατί ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ η  ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ σε εποχές απαρηγόρητες ;

ΚΑΙ γιατί στην Ελλάδα;

ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ γιατί αυτό το ΘΕΟΣΗΜΕΙΟ που συμβαίνει δηλ. η αδιάλειπτη δακρυρροή της Εφέστειας Εικόνας της Παναγίας της Παρηγορήτριας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στον Βύρωνα Αττικής εδώ και 18 συνεχόμενους μήνες αλλά και η έκτακτη συνεχόμενη Μυροβλησία της από την Μεγάλη Τετάρτη του 2021 είναι σημείο ΠΑΡΗΓΟΡΙΑΣ για την πατρίδα μας που δοκιμάζεται τις έσχατες αυτές δεκαετίες με ανέχεια , αμαρτία , διαστροφή , αίρεση και ασθένειες ψυχών και σωμάτων. Αν σε όλα αυτά τα δεινά προσθέσουμε και τις σκοτεινές ή φανερές επιθέσεις των δήθεν φίλων και εχθρών που θέλουν να μας τσαλακώσουν και να μας εξαφανίσουν τότε η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ και όλα αυτά που συμβαίνουν αποδεικνύουν ότι ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ δεν εγκατέλειψε αυτό το περιβολάκι της Μεσογείου την στιγμή που το έχουν περικυκλώσει ακοές μεγάλου και ανθρωποκτόνου  πολέμου.



" Ἐξ ἀκενώτου σου Πηγῆς Θεοχαρίτωτε, ἐπιβραβεύεις μοι πηγάζουσα τὰ νάματα, ἀενάως τῆς σῆς χάριτος ὑπὲρ λόγον· τὸν γὰρ Λόγον ὡς τεκοῦσα ὑπὲρ ἔννοιαν, ἱκετεύω σε δροσίζειν με σῇ χάριτι, ἵνα κράζω σοι· Χαῖρε ὕδωρ σωτήριον." λέει το Κοντάκιο ΤΗΣ

η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ είναι πράγματι  ΑΚΕΝΩΤΟΣ ΠΗΓΗ ιαματικών , παραμυθητικών χαριτόβρυτων ναμάτων που διαχέονται προς όλους μας και προς όλα τα     Έθνη. Ήδη η χαρακτηριστική  επονομασία ως ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ  σε μικρό χρονικό διάστημα έγινε  σημείο αναφοράς σε όλο το πλανήτη πριν ακόμα ξεσπάσει ο μεγάλος Πόλεμος στην Ουκρανία και ουδείς σήμερα γνωρίζει πόσο θα επεκταθεί και θα κρατήσει αυτός.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ 

Λαμπροτρίτη του 2022 και στην εορτή των Νεοφανών Αγίων της Λέσβου Ραφαήλ , Νικολάου και Ειρήνης προσήλθαμε για να λειτουργηθούμε στον Άγιο Δημήτριο στον Βύρωνα όπου και η Εφέστειος Εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ.

Δεν είχε ξεκινήσει ακόμα ο Όρθρος και οι λιγοστοί πιστοί μαζί με τις κυρίες που διακονούν τόσο καιρό με απαράμιλλη αγάπη την ΚΥΡΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ διαπιστώσαμε ότι ολόκληρο το ξύλινο κουβούκλιο της Εικόνας της Παρηγορήτριας ήταν μουσκεμένο δηλ. έσταζε εμπρός - πίσω , έσταζε ΜΥΡΟ και κατέβαινε στο μαρμάρινο δάπεδο που πλέον γλιστρούσε.

Απερίγραπτη ευωδία κατέκλυζε τον Ιερό Ναό και μια προσεκτική ματιά έδειχνε ότι ακόμα και η μεγάλη μαρμάρινη κολώνα που βρίσκεται  πίσω  από το ξύλινο κουβούκλιο της ΕΙΚΟΝΑΣ και κάτω από την τοιχογραφία του ΑΓΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ Επισκόπου Σμύρνης  ήταν βρεγμένη και γυάλιζε το μάρμαρο της από το ΜΥΡΟ.

ΣΑΝ να είχε ανοίξει μια ΑΚΕΝΩΤΟΣ ΠΗΓΗ με Ζωοδόχα Νάματα , σαν να είμασταν στο Μπαλουκλί στην Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου είναι και η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ των Ρωμιών.

Και κάτι παραπάνω αδελφοί γιατί αυτό δεν είναι  μόνο ύδωρ αγιασμού  αλλόμενον εις ζωήν αιώνιον, αλλά  ΜΥΡΟ ευωδίας του Παραδείσου, φερμένο στις δύσκολες μέρες μας με τους  συνανθρώπους μας που προστρέχουν εις θεραπεία ανίατων ασθενειών και ψυχικών νοσημάτων και βρίσκουν την γιατρειά τους με αυτό. 

ΜΥΡΟ που όταν το συλλέξεις   ακόμα και αν  πλύνεις τα χέρια σου μετά από ώρες δεν χάνεται η ευωδία του. Ακόμα, μαρτυρούν πολλοί πιστοί, όσοι έλαβαν βαμβακάκια από αυτό και το τοποθέτησαν σε κλειστά κουτάκια διαπίστωσαν ότι αυτό το ίδιο  βγάζει και άλλο ΜΥΡΟ και δεν εξαντλείται ή δεν χάνεται.

Το έχουμε επαναλάβει πολλές φορές, ότι αυτό το έκτακτο θαυμαστό γεγονός που συμβαίνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στον Βύρωνα δηλ. της αδιάλειπτης Δακρυρροής και Μυροβλησίας  της Εφεστείου Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορήτριας επί 18 μήνες δεν μπορεί να το προσεγγίσει ανθρώπινος νους και να το εξηγήσει. Μόνο ένας ΑΓΙΟΣ θα μπορούσε να μας εξηγήσει τι συμβαίνει και ποια είναι η έκταση της Θεομητορικής Προστασίας της Υπεραγίας Θεοτόκου στην πατρίδα των Ελλήνων την στιγμή που όλος ο πλανήτης φλέγεται από άλυτα προβλήματα.

Αλλά και κάθε  καλοπροαίρετη ψυχούλα που ΤΗΝ προσκυνάει και δέχεται τα νάματα των ευεργεσιών ΤΗΣ μπορεί να μας εξηγήσει με το βίωμα της τι συμβαίνει.

Πολλές οι ΕΥΕΡΓΕΣΙΕΣ και τα ΘΑΜΑΤΑ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΉΤΡΙΑΣ που αν συναχθούν  μπορούν να αλλοιώσουν την σημερινή δυσκολεμένη κοινωνία που πονά αλλά δεν βρίσκει φάρμακο γιατρειάς.

Είναι πράγματι ευλογία το γεγονός ότι η Μητρόπολη του Βύρωνα και της Καισαριανής αποφάσισε να γεραίρει όλα αυτά τα ΘΑΥΜΑΣΙΑ και να καθιερώσει την ΣΥΝΑΞΗ της Παναγίας της Παρηγορήτριας την ΚΥΡΙΑΚΗ του ΘΩΜΑ δηλ. το ΑΝΤΙΠΑΣΧΑ με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία για τους ασθενείς και δοκιμασμένους αδελφούς μας και μετά με ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ της Ιεράς Εικόνος.

Με αυτό τον τρόπο θα τιμηθεί  η  ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ ημέρα Αναστάσιμη για να υμνολογήσουμε την Υπεραγία Θεοτόκο με το " ο Άγγελος εβόα την Κεχαριτωμένη .." και οι πιστοί να ευφρανθούν.



ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ η  ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ σε εποχές απαρηγόρητες

ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.