Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 24 Απριλίου 2022

Ιαχές πολέμων σε όλη την Οικουμένη - δεινών και δυσκολιών, και η Ελλάδα ζει το ΘΑΥΜΑ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ. Πρέπει να ΤΗΝ τιμήσουμε για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ της.

 


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ αδελφοί

Το έχουμε επαναλάβει πολλές φορές, ότι αυτό το έκτακτο θαυμαστό γεγονός που συμβαίνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στον Βύρωνα δηλ. της αδιάλειπτης Δακρυρροής και Μυροβλησίας  της Εφεστείου Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορήτριας επί 18 μήνες δεν μπορεί να το προσεγγίσει ανθρώπινος νους και να το εξηγήσει. Μόνο ένας ΑΓΙΟΣ θα μπορούσε να μας εξηγήσει τι συμβαίνει και ποια είναι η έκταση της Θεομητορικής Προστασίας της Υπεραγίας Θεοτόκου στην πατρίδα των Ελλήνων την στιγμή που όλος ο πλανήτης φλέγεται από άλυτα προβλήματα.

Αλλά και κάθε  καλοπροαίρετη ψυχούλα που ΤΗΝ προσκυνάει και δέχεται τα νάματα των ευεργεσιών ΤΗΣ μπορεί να μας εξηγήσει με το βίωμα της τι συμβαίνει.

Πολλές οι ΕΥΕΡΓΕΣΙΕΣ και τα ΘΑΜΑΤΑ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΉΤΡΙΑΣ που αν συναχθούν  μπορούν να αλλοιώσουν την σημερινή δυσκολεμένη κοινωνία που πονά αλλά δεν βρίσκει φάρμακο γιατρειάς.

Είναι πράγματι ευλογία το γεγονός ότι η Μητρόπολη του Βύρωνα και της Καισαριανής αποφάσισε να γεραίρει όλα αυτά τα ΘΑΥΜΑΣΙΑ και να καθιερώσει την ΣΥΝΑΞΗ της Παναγίας της Παρηγορήτριας την ΚΥΡΙΑΚΗ του ΘΩΜΑ δηλ. το ΑΝΤΙΠΑΣΧΑ με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία για τους ασθενείς και δοκιμασμένους αδελφούς μας και μετά με ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ της Ιεράς Εικόνος.

Με αυτό τον τρόπο θα τιμηθεί  η  ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ ημέρα Αναστάσιμη για να υμνολογήσουμε την Υπεραγία Θεοτόκο με το " ο Άγγελος εβόα την Κεχαριτωμένη .." και οι πιστοί να ευφρανθούν.



Μια μέρα αδελφοί δεν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου από την κούραση και τις δυσκολίες.

Πήγα στην ΧΑΡΗ της στον Άγιο Δημήτριο στον Βύρωνα και μόλις ΤΗΝ  προσκύνησα στην κυριολεξία πετούσα. Παρακολούθησα την ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ όρθιος και έλεγα να μην τελειώσει, την ώρα που κύματα παραδεισένιας ευωδίας από την αδιάκοπη Μυροβλησία της διαχεόταν σε όλο τον Ιερό Ναό.

Πως να τα εξηγήσεις όλα αυτά;

ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.