Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Η ανθρωπότητα πρέπει να βάλει τον δάκτυλο της επί των τύπον των ήλων για να νοιώσει την απέραντη τραγωδία που ανοίγεται έμπροσθεν της

 


«πονάω για εσάς παιδιά μου»

2017 στον ΦΡΙΚΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας  

Τυχαίο άραγε  τώρα που βράζει πόλεμο η ΓΗ το άνοιγμα των Οφθαλμών του ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ στον ΦΡΙΚΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ στον Μεγ. Κανόνα του 2017; 

«ΚΑΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΗΜΑΔΙ» 

βλ. https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/04/blog-post_1.html

Μετά τη σύλληψη ο Ιησούς πέρασε από έξι εξαντλητικές και κακόπιστες ανακρίσεις. Από τον Άννα, τον Καϊάφα, το Συνέδριο, τον Πιλάτο, τον Ηρώδη και ξανά από τον Πιλάτο. Στα μεσοδιαστήματα κακοποιήθηκε με τέσσερις πολύωρους και βάρβαρους βασανισμούς. Μεταξύ των ανακρίσεων και των βασανισμών σύρθηκε αλυσοδεμένος και δερόμενος έξι φορές. Η απόσταση που διήνυσε με τις αλυσίδες ήταν περίπου έξι χιλιόμετρα. Και όλα αυτά νηστικός, διψασμένος και άυπνος.
Οι στρατιώτες που μαστίγωσαν τον Χριστό, όχι μόνο ήταν σκληροί και απάνθρωποι, φυσικά, αλλά ήταν παρακινημένοι εξωτερικά από τους Ιουδαίους και εσωτερικά από τον διάβολο, ώστε, έχοντας την σκληρότητα διπλάσια και τριπλάσια, δεν έμοιαζαν με ανθρώπους αλλά με σκύλους και ταύρους και θηρία, όπως είπε γι’ αυτούς πρωτύτερα ο Δαυίδ• «Με περικύκλωσαν εχθροί πολλοί, λυσσασμένοι σαν σκύλοι… με περικύκλωσαν σαν θρεμμένοι ταύροι» (Ψαλμ. 21).
Αυτοί λοιπόν, οι στρατιώτες όντας εξήντα στον αριθμό, άλλαζαν κάθε δύο ώρες όταν κουράζονταν, μαστιγώνοντας και δέρνοντας τον Κύριο, όπως μαρτυρεί και ο Ιταλός Κορνήλιος στην ερμηνεία του 19ου κεφ. του Ιωάννου.
Αυτό το βασανιστήριο γίνεται κάθε φορά που εσύ και εγώ αμαρτάνουμε, σε πράξεις ή λογισμούς. Γιατί Αυτός ο Πατέρας συνεχίζει να πονάει πολύ, που βλέπει τα παιδιά Του να χάνονται και να μην μπορούν να ζήσουν αιώνια στην Αγάπη Του.
Γιατί τόση σκληρότητα και μίσος και πείσμα… γιατί τόσες μεγάλες βάρδιες και βραδιές ασπλαχνίας στην μικρή ζωή σου…;
Μετανόησε. Ο Πατέρας ένα δάκρυ περιμένει και θα σου δώσει πιο πολλά να ξεπλύνεις τον ιδρώτα σου, που έχυσες στην αμαρτία… 

(Διαβάζοντας τα «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΜΑΤΑ» ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ, Έκδοσις Συνοδία Σπυρίδωνος Ιερομονάχου, Νέα Σκήτη Αγίου Όρους, 2008) 

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου,

ο εν ύδασι την γην κρεμάσας.
Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται,
ο των αγγέλων βασιλεύς.
Ψευδή πορφύραν περιβάλλεται,
ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις.
Ράπισμα κατεδέξατο,
ο εν Ιορδάνη ελευθερώσας τον Αδάμ.
Ήλοις προσηλώθη, ο νυμφίος της Εκκλησίας.
Λόγχη εκεντήθη, ο υιός της Παρθένου.
Προσκυνούμεν σου τα Πάθη, Χριστέ.
Δείξον ημίν και την ένδοξόν σου Ανάστασιν

Η « ΨΕΥΤΟ-ειρήνη της νέας εποχής» πέθανε την ΜΕΓΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ του 2017 με Θεοσημείο στον ΦΡΙΚΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ. Και έρχεται η ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΕΙΡΗΝΗ μέσω πολλών δεινών.» αυτά γράφαμε αδελφοί τότε ,αυτά ζούμε σήμερα.
https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/ Με Πίστη και Ελπίδα Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας