Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

" ξεκαρφώθηκαν οι τούρκοι από μόνοι τους , ετοιμάζουν χερσαία επιχείρηση στην Αλεξανδρούπολη;"

 


Ο Τούρκος αναλυτής και σύμβουλος για θέματα Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ερντογάν Καρακούς, μιλώντας στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό CNNturk, ακούγεται να λέει, μεταξύ άλλων,

αναφέρεται στην Αλεξανδρούπολη και στη βάση που, όπως λέει, έχουν δημιουργήσει εκεί οι ΗΠΑ και η οποία λειτουργεί ως ανάχωμα στις χερσαίες δυνάμεις της Τουρκίας.

«Το πιστεύω ιδιαίτερα για την Αλεξανδρούπολη, η σύσταση εκεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες βάσης είναι με τρόπο που να κόβει την πορεία των χερσαίων δυνάμεών μας ώστε να μην μπορέσουμε να κάνουμε χερσαία επιχείρηση. Τόσο το λιμάνι, όσο και το αεροδρόμιο και ακολούθως και η περιοχή του πεδίου βολής, συνιστούν παρεμπόδιση για τη χερσαία μας επιχείρηση» αναφέρει.



«Έλεγαν παλιότερα πως είναι ενάντια στη Ρωσία. Αφού είναι λοιπόν για τη Ρωσία όλα αυτά τα άρματα και οι δυνάμεις που έφτασαν εκεί, τι έκαναν σχετικά με την Ουκρανία; Πήγε μήπως κανένα άρμα από εκείνα στην Ουκρανία; Οχι. Αυτά γίνονται μόνο για την Τουρκία» τονίζει.

Και καταλήγει: «Εμείς όταν τα ισχυριστήκαμε αυτά, πολλοί βγήκαν ενάντια σε εμάς. Μα τότε γιατί δεν εγκαταστάθηκαν γύρω από τη Θεσσαλονίκη και ήρθαν στην Αλεξανδρούπολη; Άλλωστε, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, εδώ υπάρχει μία παραβίαση με την εγκατάσταση εκεί. Διότι σε εκείνη την περιοχή σε απόσταση 40 χλμ δεν πρέπει να υπάρχει άλλη δύναμη. Και οι ΗΠΑ παραβιάζοντας αυτό, εγκαταστάθηκαν εκεί κανονικά».ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://warnews247.gr/tourkos-analytis-meta-ta-nisia-apaitei-na-min-echei-oute-stin-alexandroupoli-strato-i-ellada/

“Γέροντα”, του λέω, «από την Αλεξανδρούπολη είμαστε. Μήπως μας πιάσει η μπόρα κατά κει;» Μου απαντά: “Κοίταξε να δεις. Οι Τούρκοι δεν θα μπουν στην Αλεξανδρούπολη. Θα κάνουν μόνο μία πρόκληση στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Και εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα ,θα πούμε το ψωμί ψωμάκι”», μας αναφέρει ο Ανέστης Μαυροκέφαλος.
«Συνεχίζοντας ρωτάω: “Γέροντα, πώς θα καταλάβω εγώ ότι θα είμαστε κοντά στον πόλεμο;”“Όταν…”μου λέει “θα ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος”. Και λέω εγώ: “Και ποια κράτη θα συμμετέχουν;” “Κοίταξε, μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατέβουν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εμάς. Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπισθούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα, δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη. Όμως, θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι-επτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν: Δεν πάμε κι εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι; Όλοι, όμως, θα κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος. Έτσι, θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο…”.

Εκείνη την στιγμή ρωτάω εγώ: “Εμείς τι θα κάνουμε; Ο ελληνικός στρατός θα πάρει μέρος σ’αυτόν τον πόλεμο;” “Όχι”, λέει. “Θα βγάλει η κυβέρνηση απόφαση να μη στείλει στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δεν θα πάρει μέρος. Γιατί, όποιος πάρει μέρος σ’ αυτόν τον πόλεμο χάθηκε… Τότε, επειδή στην Ελλάδα ο κόσμος θα φοβηθεί, πολλοί θα στραφούν προς την Εκκλησία, προς τον Θεό, και θα μετανοήσουν. Γι’αυτό, επειδή θα υπάρξει μετάνοια, δεν θα πάθουμε κακό οι Έλληνες. Ο Θεός θα λυπηθεί την Ελλάδα, επειδή ο κόσμος θα στραφεί προς την Εκκλησία, προς τον μοναχισμό και θα αρχίσουν να προσεύχονται. Και θα βαπτισθούν πολλοί Τούρκοι…”
“Γέροντα”, τον ρωτάω μετά, “την Πόλη θα τη δώσουν σε μας;” “Θα τη δώσουν σε μας, όχι επειδή θα το θέλουν, αλλά επειδή αυτή η λύση θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ξένων. Τότε θα το καταλάβουν αυτό. Αυτά που σου λέω, μην τα πεις σε κανέναν. Θα σε βγάλουν τρελό. Γιατί δεν είναι ώριμες οι συγκυρίες ακόμα. Τότε θα το καταλάβεις”. Αυτή η συζήτηση με το Γέροντα έγινε το 1991, όταν υπηρετούσα στον στρατό».https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1076774919154332&id=431437177021446&__cft__[0]=AZUlQkP6_uK2NmzUSXVs2r6hJW

ΜΕΓΑΛΗ Η ΧΑΡΗ ΣΟΥ ΑΓΙΕ ΠΑΙΣΙΕ - ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΑ ΕΒΛΕΠΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΕΓΕΣ
ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΡΕΛΑΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.