Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Μεγάλης σημειολογίας η αγιοκατάταξη του ΑΓΙΟΥ ΕΥΜΕΝΙΟΥ ενόψει της κορύφωσης του Ουκρανικού που τείνει να γίνει Παγκόσμιος Πόλεμος

 

Στην αγιοκατάταξη του Γέροντος Ευμενίου Σαριδάκη, προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Γέροντας Ευμένιος συμπεριλήφθηκε στο αγιολόγιο της Ορθόδοξου Εκκλησίας, κατόπιν εισήγησης της Κανονικής Επιτροπής.

 "ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ" ΑΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 Συγκλονιστική φροντίδα και μέριμνα της Παναγίας για να σώσει όσους μπορεί περισσότερους! Για να καθυστερήσει τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο! Για να δώσει καιρό μετανοίας σε ανθρώπους και λαούς, να μη ζήσουν τον πυρηνικό εφιάλτη και τις συνέπειές του!

  Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την θαυμαστή σειρά τους.

Μια φορά, εκεί στην Ευρώπη, προς τα μέρη της Γερμανίας, της Ρωσίας, της Ουκρανίας υπήρχε μια βαριά ατμόσφαιρα, πολύ βαριά, σύννεφα μαύρα, πολύ πολύ βαριά η ατμόσφαιρα. Αυτό κράτησε κάποιο χρονικό διάστημα. Μετά ξεκαθάρισε ωραίαωραία, ο ουρανός και έφυγε όλη αυτή η βαριά ατμόσφαιρα, η μαυρίλα, η καταχνιά και τα σύννεφα"!

 Μερικά χρόνια αργότερα, συνέβη να ταξιδεύσουν μαζί ο Μόρφου, ως Διάκος, με τον πατήρ Ευμένιο (+23-5-1999 μ.Χ.) στην Ρωσία, ενώ ακόμα υπήρχε αθεΐα και κομμουνισμός και μόλις είχε αρχίσει να αχνοφέγγει η πολυπόθητη πτώση του αντιχριστιανικού καθεστώτος.

  
Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου, ως γνωστόν είχε συνδεθεί με όλους τους Αγίους του καιρού μας. Και είχε για εξομολόγο του τον μακαριστό πατήρ Ευμένιο Σαριδάκη, έναν μεγάλο κρυφό Άγιο που είχε περάσει και το μαρτύριο της λέπρας και έφτασε σε μεγάλα πνευματικά μέτρα, όπως και οι άλλοι σύγχρονοι Γέροντες. 

 Ο Μόρφου λοιπόν ανέφερε κάποτε και σε ανύποπτο χρόνο, ένα περιστατικό πολύ θαυμαστό, όπως καταγράφεται και στο βιβλίο "Πατήρ Ευμένιος - ο ποιμήν ο καλός και θαυματουργός", Σίμωνος μοναχού, εκδόσεις Επτάλοφος, όταν ο πατήρ Ευμένιος, μια μέρα εκεί στο κελί του, τους είχε πει:

Επισκέφθηκαν τότε την Μόσχα, την Πετρούπολη και το Κίεβο της Ουκρανίας. Αλλά σαν έφτασε στο Κίεβο το αεροπλάνο, ξαφνικά ο πατήρ Ευμένιος γυρνάει και λέει στον Μόρφου πως είχε ξαναπάει εκεί και θυμιζοντάς του την προηγούμενη διήγηση για τα "μαύρα σύννεφα" στην Ουκρανία, του εξήγησε τότε ότι αφορούσαν απειλή επικείμενου Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμουπου ήταν έτοιμος να ξεσπάσει, αλλά η Παναγία επιστράτευσε τους 4 μεγάλους σύγχρονους Αγίους μας και τους πήγε εκεί στην Ουκρανία, για να κάνουν προσευχή να αποφευχθεί ο Γ΄ Παγκόσμιος! 

 Και είπε τότε ο π. Ευμένιος στον Μόρφου, εκεί πλέον στο Κίεβο:

"Ήμαστε όλοι στο μέτωπο, ο πατήρ Πορφύριος, ο πατήρ Ιάκωβος, ο πατήρ Παΐσιος, όλοι οι καλόγεροι πήγαμε στο μέτωπο. Κι εγώ έκλαια, έκλαια. Με είδε ο πατήρ Πορφύριος και μου είπε: 

"Μην κλαίς έτσι, πάτερ Ευμένιε, δεν θα γίνει τίποτε. Η Παναγία μας δεν θα επιτρέψει να γίνει ένα τόσο μεγάλο κακό, θα κάμει έλεος"!
Οι  Άγιοι Γέροντες Πορφύριος και Ιάκωβος κοιμήθηκαν το 1991 και άρα πριν το 1991, όταν ήταν ακόμη εν ζωή, επιστρατεύτηκαν από την Παναγία. Την ίδια εκείνη χρονιά (1991) η Ουκρανία κήρυξε Ανεξαρτησία και διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση.

  Ο Μόρφου γνωρίζει του Αγίους Γέροντες και τον π. Ευμένιο στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ενώ  χαλάρωση του κομμουνισμού άρχισε από το 1985 με τον Μιχαήλ Γκορμπατσώφ (Περεστρόικα) και ολοκληρώθηκε με τον Γιέλτσιν που ανέλαβε το 1991, ενώ ο π. Ευμένιος κοιμήθηκε το 1999. Άρα κάπου ανάμεσα στο 1985 - 1995 πρέπει να τοποθετήσουμε το ταξίδι των Μόρφου και π. Ευμενίου σε Ουκρανία και Ρωσία.


Λίγα λόγια για τον νέο μας  ΑΓΙΟ ΕΥΜΕΝΙΟ 

Ο π. Ευμένιος γεννήθηκε το 1931 στην Εθιά Μονοφατσίου του νομού Ηρακλείου Κρήτης και ήταν το όγδοο παιδί μιας φτωχής & πιστής οικογένειας.

Έγινε μοναχός σε ηλικία 17 χρονών, αγωνίστηκε για την καλλιέργεια της ψυχής του με αγάπη και προσευχή και δοκιμάστηκε σκληρά και από την ασθένεια της λέπρας, αλλά και αργότερα, ενώ ήταν ήδη ιερέας, από δαιμονική επιρροή, με την οποία βασανίστηκε ψυχοσωματικά και ελευθερώθηκε μετά από πολλές προσευχές, αγρυπνίες και εξορκισμούς σε μοναστήρια της Κρήτης, όπως στις μονές Κουδουμά και Παναγίας Καλυβιανής.

Η λέπρα τον έφερε στο Νοσοκομείο Λοιμωδών στην Αγία Βαρβάρα Αθηνών. Εκεί θεραπεύτηκε αλλά, βλέποντας τον ανθρώπινο πόνο, αποφάσισε να παραμείνει στο Νοσοκομείο ως ιερέας, για να βοηθήσει όσο μπορούσε την ανακούφιση των συνανθρώπων του!

Ο Γέροντας Πορφύριος έλεγε για τον Γέροντα Ευμένιο: «Να πηγαίνετε να παίρνετε την ευχή του Γέροντα Ευμένιου, γιατί είναι ο κρυμμένος Άγιος των ημερών μας. Σαν τον Γέροντα Ευμένιο βρίσκει κανείς κάθε διακόσια χρόνια».

Στο Νοσοκομείο Λοιμωδών ευτύχησε να γνωρίσει το λεπρό άγιο μοναχό Νικηφόρο, που, αν και τυφλός από την ασθένειά του, έγινε μεγάλος πνευματικός πατέρας των χριστιανών και δάσκαλος του Γέροντα Ευμένιου.

Τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής του τα πέρασε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και την 23η Μαίου 1999 παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο και τάφηκε, σύμφωνα με την επιθυμία του, στον τόπο που γεννήθηκε (στην Εθιά).ΠΗΓΗ https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/49430-apokleistiko-agiokatataksi-gerontos-evmeniou-saridaki 

Προσωπικά γνωρίζουμε  ότι τα χρόνια που τον έφεραν τον ΑΓΙΟ  στο Νοσοκομείο του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ των Αθηνών η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ στο ομώνυμο εκκλησάκι εντός του νοσοκομείου μοσχομύριζε και μιλούσε σε πολλούς.


ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.