Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 9 Απριλίου 2022

ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΜΠΟΥΜ- ΜΠΟΥΜ - ανησυχητικές εξελίξεις

 


Δυστυχώς είναι κάποια πράγματα που δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε γιατί όταν κάπου έχει ανάψει φωτιά βλ. Ουκρανία , είναι λογικό οι σπίθες της να τινάξουν στο  αέρα όπου υπάρχει συσσώρευση καυτών γεωπολιτικών προβλημάτων  βλ Βαλκάνια.

Επίσης είναι λογικό τα ισχυρά συμφέροντα που συγκρούονται στις πεδιάδες της Ουκρανίας να θέλουν διακαώς να μεταθέσουν και να ανοίξουν αλλού πρόβλημα κάτι που αποπροσανατολίζει και αποδυναμώνει τον αντίπαλο .

Πριν ξεκινήσει το Ουκρανικό επαναλαμβάναμε μονότονα ότι το ΑΙΓΑΙΟ και τα Βαλκάνια θα τρέχουν παράλληλα.

και το ερώτημα έχουμε προετοιμαστεί σαν Ελλάδα να διαχειριστούμε αυτές τις εκπλήξεις που μας περιτριγυρίζουν ή θα λέμε ότι πούνε οι Ευρωπαίοι εταίροι μας;

Ο καθένας πλέον βλέπει τα συμφέροντα του αν δεν το καταλάβαμε μέχρι τώρα πολύ κακώς. 

Έξι θηριώδη στρατιωτικά μεταγωγικά Y-20 της κινεζικής Αεροπορίας PLAAF  προσγειώθηκαν πριν λίγο σε σερβικές στρατιωτικές βάσεις μεταφέροντας πυρομαχικά και οπλικά συστήματα.

Πρέπει να σημειωθεί πως η Κίνα έστειλε φορτία όπλων εν μέσω νέας κρίσης με Κόσοβο και λίγο πριν την έναρξη επιχείρησης των Ρώσων στο Ντονμπάς.

Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κινεζική στρατιωτική επιχείρηση στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στα Βαλκάνια. Τα Y-20Α είναι ισοδύναμα των αμερικανικών C-17A.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα έξι μεταγωγικά Y-20A της κινεζικής Αεροπορίας PLAAF προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Batajnica στην Σερβία. Η βάση αυτή βρίσκεται περίπου 25 χλμ βορειοδυτικά από το Βελιγράδι." του αρθρογράφου  Βασίλη Καπούλα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://warnews247.gr/ektakto-exi-thiriodi-metagogika-tis-kinas-prosgeiothikan-servia-hq-22-gia-veligradi-opla-gia-rosia/

" Μαχητικό αεροσκάφος του ΝΑΤΟ ακολούθησε το αεροπλάνο της Air Serbia με έναν εξαιρετικά ασυνήθιστο και μη τυποποιημένο τρόπο την Τετάρτη, δήλωσε ο εκδότης της αεροπορικής ηλεκτρονικής πύλης «Tango Six», Πέταρ Βοΐνοβιτς.

 Υπενθυμίζεται ότι η είδηση ​​σχετικά με αυτό, ανακοινώθηκε χθες το βράδυ από τον Πρόεδρο της Σερβίας,  Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον Βοΐνοβιτς, όπου αναφέρθηκε ότι το μαχητικό αεροσκάφος του ΝΑΤΟ δεν είχε κανένα λόγο να αναχαιτίσει ή να παρακολουθήσει την πολιτική εμπορική πτήση της σερβικής αεροπορικής εταιρείας στην πτήση Μόσχα-Βελιγράδι."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο  https://www.echedoros-a.gr/2022/04/airserbia.html#more

η τουρκία προαναγγέλλει σημαντικές εξελίξεις σχετικά με γεωτρήσεις και μεταφορά φυσικού αερίου στην Αν. Μεσόγειο την επόμενη βδομάδα - υπάρχει ανατροπή υπέρ της τουρκίας σε όλα τα επίπεδα γιατί την έχουν ανάγκη οι Δυτικοί περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Εμείς τι θα πούμε, μας παίρνει να πούμε τίποτε ή θα παρακολουθούμε το παιχνίδι της τουρκίας;

Ποιος θα διαχειριστεί τέτοια καυτά προβλήματα όταν παράλληλα η καθημερινή επιβίωση και όλα τα εν γένη προβλήματα βλ. και  μεταναστευτικό σε σχέση με καταιγιστικές εξελίξεις στην οικονομία κινούνται όχι απλώς σε αχαρτογράφητα νερά αλλά μέσα σε σαράντα κύματα. 



ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.