Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 12 Απριλίου 2022

στην Ουκρανία δεν τελειώνει το κακό - φαίνεται να κάνει και τρία χρόνια - ΒΙΝΤΕΟ

 


«στρατιωτικό, τακτικό αδιέξοδο» στην Ουκρανία για χρόνια (καλά τα έλεγε ο Γέροντας Ιωνάς της Οδησσού  , το πρώτο Πάσχα του αίματος , το δεύτερο της πείνας και το τρίτο της νίκης) 


Ο αρχηγός του στρατού του Ηνωμένου Βασιλείου έχει προβλέψει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να τελειώσει σε αυτό που αποκάλεσε «στρατιωτικό, τακτικό αδιέξοδο».

Ο στρατηγός Σερ Μαρκ Κάρλετον-Σμιθ πρότεινε επίσης ότι η σύγκρουση θα πρέπει να οδηγήσει σε επανεξέταση της απόφασης της κυβέρνησης να μειώσει το μέγεθος του βρετανικού στρατού.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου είπε στο think-tank Policy Exchange ότι οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονταν σε «επιχειρησιακή παύση» καθώς ανασυγκροτήθηκαν ενόψει μιας αναμενόμενης επίθεσης στην ανατολική Ουκρανία.

«Είτε αυτή αποδειχθεί η αποφασιστική μάχη είτε όχι, μετράμε αυτήν την εκστρατεία σε μέρες. Θα έπρεπε να περιμένουμε να το μετρήσουμε σε μήνες, αν όχι –στο πλαίσιο των πραγμάτων– σε χρόνια», είπε.

«Το πιο πιθανό άμεσο και ενδιάμεσο αποτέλεσμα είναι ένα στρατιωτικό, τακτικό αδιέξοδο στο Ντονμπάς, με ένα ρωσικό καθεστώς ικανό να διεκδικήσει κάποιο βαθμό επιτυχίας, και αυτό ενδεχομένως να λειτουργεί ως πιθανό σημείο εκτόξευσης για μια επόμενη εκστρατεία.

«Δεν νομίζω ότι η διεθνής κοινότητα και η Ευρώπη, φυσικά, θα μπορέσουν να ζήσουν άνετα με μια παγωμένη σύγκρουση στην Ευρώπη». του Τζέιμς Λαντέιλ

Διπλωματικός ανταποκριτής από το https://www.bbc.com/news/live/world-europe-61075759


Ο Πολωνός πρωθυπουργός που συναντήθηκε με τον Βέλγο ομόλογο του εκτίμησε ότι η πιο αποφασιστική μάχη στην Ουκρανία θα ξεκινήσει σύντομα και θα είναι η μεγαλύτερη μάχη με άρματα μάχης από τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο.

Συγκεκριμένα είπε:

«Η πιο αποφασιστική μάχη θα ξεκινήσει πιθανώς σύντομα, και ταυτόχρονα θα είναι η μεγαλύτερη μάχη με άρματα μάχης σε αυτό το μέρος του κόσμου, σε αυτό το μέρος της Ευρώπης, από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο»https://warnews247.gr/oukrania-erchetai-i-megalyteri-machi-armaton-machis-meta-ton-v-pp-leei-o-polonos-prothypourgos/


Λίγο μετά τις 19:30 ώρα Ελλάδας έγινε γνωστό ότι οι δυνάμεις συνοριοφυλακής και ο ουκρανικός στρατός στα σύνορα με τη Λευκορωσία αλλά και με την Υπερδνειστερία στη Μολδαβία, τέθηκαν σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, καθώς όπως φαίνεται αναμένουν νέα ρωσική επίθεση ή προβοκάτσια.https://www.capital.gr/diethni/3627630/se-sunagermo-oi-oukranoi-sta-sunora-me-leukorosia-moldabia-stous-403-oi-nekroi-stin-mpoutsa

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Πολωνία έχει δεχτεί να μεταφέρει 100 εκσυγχρονισμένα άρματα μάχης Τ-72 MIR τα οποία έχουν “εξαφανιστεί” εδώ και καιρό από αποθήκες στην Lublin.

Λίγες ημέρες πριν μερικά από αυτά εντοπίστηκαν να μεταφέρονται ανατολικά. Δείτε εικόνες παρακάτω.

Τα 100 αυτά άρματα μάχης μάλλον οδεύουν Ουκρανία. Για το λόγο αυτό οι ΗΠΑ μεταφέρουν τις τελευταίες ώρες άρματα μάχης M1A2 Abrams στην Πολωνία.https://warnews247.gr/ektakto-prasino-fos-ipa-machitika-100-armata-machis-t-72-pros-oukrania-gia-tin-megali-machi-sto-ntonbas/

Δείτε βίντεο