Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

ΒΑΓΙΑ στην πιο άγρια ηφαιστειογενή περιοχή της Κεντρικής Αφρικής είναι ΘΡΙΑΜΒΟΣ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


 Κάθε φορά που λαμβάνουμε " 'έκκληση για βοήθεια" από την Αφρική " σφίγγεται η καρδιά μας" . Ποιον να πρωτοβοηθήσεις που υπάρχουν τόσες ανάγκες;

Πριν χρόνια το 2012 άκουσα ένα ιεραπόστολο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας να λέει: " τώρα που μπήκατε αγαπητοί μου 'Έλληνες στα μνημόνια, εμείς στην Αφρική θα πεινάσουμε γιατί θα δυσκολευτείτε" 

Όμως όλα αυτά τα χρόνια ο Έλληνας κράτησε την ευγένεια και την αρχοντιά της ψυχής του και μοίραζε το ψωμί του με τους ελάχιστους αδελφούς του και ο καλός ΘΕΟΣ δεν τον άφησε. Έτσι και τώρα αδελφοί τα " ψίχουλα" από τα τραπέζια μας ας γίνουν το δίλεπτο της χήρας. Η φιλανθρωπία του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ δεν θα αφήσει ούτε εμάς , ούτε τους πραγματικά πεινασμένους Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΣΤΗ Ι. ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΓΚΟΜΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΚΟΝΓΚΟ.

" Η πλειοψηφία αυτών των πιστών, βαπτισμένων και κατηχουμένων, ζει αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Γκόμας. Για να τους δώσουμε την ευκαιρία να έρθουν στο σπίτι που χρησιμοποιούμε προσωρινά για προσευχή σε ασφαλές μέρος, τους πληρώνουμε λεωφορείο μετ’ επιστροφής κάθε Κυριακή και όχι μόνον, μερικές φορές κάνοντας αρκετές κούρσες όπως σήμερα και καθώς θα το κάνουμε για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα. Οι ανάγκες μας είναι πολλαπλές και πολύπλευρες για τον Ευαγγελισμό της Ορθοδοξίας. Στηρίξετε τις προσπάθειές μας! ΌΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ! ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!" Πατριαρχικός Επίτροπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Ιερά Μητρόπολη Γκόμας του Ανατολικού Κογκό π. ΤΙΜΟΘΕΟΣ


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ https://www.facebook.com/timotheos.ntumba.3/posts/509540967318272?_rdc=1&_rdr


επισημαίναμε στις 11 Απριλίου του 2022 στο https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2022/04/blog-post_70.html
"άσχημο πράγμα αδελφοί η πείνα και αν έχεις παιδιά να ταίσεις είναι σκέτη τραγωδία" 

Timotheos Ntumba

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΕΣ
Αριθ. Πρωτ. A/04/ 2022
Γκόμα, 18.04.2022
Αξιότιμοι και αγαπητοί κ., Καλή Μεγάλη Εβδομάδα με υγεία!
Με τη Χάρη του Θεού και με την Αγάπη του κατ’ εξοχήν Ιεραπόστολου της Αφρικανικής Ηπείρου Πατριάρχου μας Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β’, διορίστηκα, στις 6 Μαρτίου, Πατριαρχικός Επίτροπος τριών Επαρχιών του Ανατολικού Κονγκό (Βόρειο-Κίβου, Νότιο-Κίβου και Μανιέμα) με έδρα την Γκόμα. Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη Περιοχή όπου η Ορθοδοξία μας δεν έχει απολύτως τίποτα σε ό,τι αφορά τις υποδομές. Όλα πρέπει να γίνουν από την αρχή. Βοηθήστε μας να φτιάξουμε δημοτικά σχολεία και εκκλησίες.


Σας αποστέλλω τη χαρτογραφία της Ι. Επισκοπής μας Γκόμας. Επιλέξετε το μέρος μόνοι σας, όπου μπορείτε να μας βοηθήσετε. Μπορείτε να έλθετε και αυτοπροσώπως ή να στείλετε κάποιον της επιλογής σας ή και μια επιτροπή να επιβλέπει το έργο. Έχω και το πρόβλημα που σχετίζεται με τον μισθό 2 εγγάμων κληρικών. Τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο πλήρωσα τους δύο ιερείς της Ιεράς Επισκοπής μας για το έργο τους στις αντίστοιχες ενορίες τους. Και αυτό από τις προσωπικές μου αποταμιεύσεις. Έχουμε πολλά έξοδα για τη λειτουργία της Επισκοπής μας.
Η πλειοψηφία των πιστών, βαπτισμένων και κατηχουμένων, ζει αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλεως Γκόμας. Για να τους δώσουμε την ευκαιρία να έρθουν στο σπίτι που χρησιμοποιούμε προσωρινά για προσευχή σε ασφαλές μέρος, τους πληρώνουμε λεωφορείο μετ’ επιστροφής κάθε Κυριακή και όχι μόνον, μερικές φορές κάνοντας αρκετές κούρσες όπως αυτές τις ημέρες της Μεγάλης Σαρακοστής και καθώς θα το κάνουμε για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα. Οι ανάγκες μας είναι πολλαπλές και πολύπλευρες για τον Ευαγγελισμό της Ορθοδοξίας μας. Στηρίξετε τις προσπάθειές μας!
Μόνο για την ενοικίαση του σπιτιού όπου στεγάζεται η κατοικία της Επισκοπής και ο Οίκος Προσευχής ξοδεύουμε περισσότερα από 500 $ για το ενοίκιο. Πώς μπορούμε να κρατηθούμε; Δεν έχουμε τίποτα. Πώς μπορεί η Ορθόδοξη Εκκλησία να εδραιωθεί και να ευαγγελίζεται αν δεν έχουμε γραφείο, ούτε σταθερή κατοικία για να δώσουμε στον κόσμο την διεύθυνσή μας, ούτε εκκλησία, ούτε σχολείο; Και πώς θα μας βρει ο ντόπιος πληθυσμός σοβαρούς ανθρώπους αν αποσυνδεθούμε από την πραγματικότητα, αν δεν κοιτάξουμε τις ανάγκες της κοινωνίας, τα προβλήματά της, αν δεν ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της; Αυτή η περιοχή όπου βρίσκομαι είχε εγκαταλειφθεί. Δεν ενδιαφερόταν κανείς για το Ανατολικό Κονγκό στο παρελθόν. Όλοι κοιτούσαν μόνον την Kananga, την Kinshasa, το Kolwezi. Κανένας από τους ιεραποστόλους δεν νοιάστηκε για την Γκόμα, το Μπουκάβου και τη Μανιέμα, που είναι οι μεγαλύτερες πόλεις στην Εκκλησιαστική Επαρχία υπό τη φροντίδα μας. Εκατομμύρια από τους συνανθρώπους μας ούτε το όνομα Ορθοδοξία έχουν ακούσει στη ζωή τους!! Με αυτή την επιστολή, σας καλώ να έλθετε να εργαστείτε και στην Επισκοπή Γκόμας, να έλθετε να φτιάξετε σχολεία και εκκλησίες. Αν βάζω το σχολείο μπροστά από την εκκλησία, είναι γιατί το σχολείο θα μας δώσει παιδιά στην εκκλησία και όπου είναι τα παιδιά θα είναι και οι γονείς τους. Θέλω να συνεργαστώ με όλους. Ελάτε να δουλέψουμε και να φτιάξουμε την Επισκοπή Γκόμας σε επίπεδο υποδομών. Να χτίσουμε και κτηριακά και οικοδομικά, να βάλουμε γερά θεμέλια της Ορθοδοξίας για τις επόμενες γενεές!
Σας παρακαλώ θερμά να με στηρίξετε ως Σύλλογοι, να στηρίξετε το ιεραποστολικό και ποιμαντικό έργο της Ι. Επισκοπής μας Γκόμας, όπως κάνετε για όλες τις Ορθόδοξες Επισκοπές και Μητροπόλεις της Αφρικής.

Η Επισκοπή μας είναι η μόνη στο Κονγκό με αρκετές χιλιάδες θύματα του Ηφαιστείου, χωρίς να υπολογίζουμε τον αριθμό των συνανθρώπων μας που εξαθλιώθηκαν, χάσανε πολύτιμα μέλη του σώματός τους και αχρηστεύτηκαν για την σημερινή μας κοινωνία εξ αιτίας των επιθέσεων των ανταρτών και των ένοπλων ομάδων που λυμαίνονται την Περιοχή. Kαι μας εκπλήσσουν και μας συγκινούν αυτοί οι άνθρωποι όταν έρχονται από τόσο μακριά στον Οίκο Προσευχής, περπατώντας ή και πηδώντας- όταν δεν γίνεται αλλιώς- με τις πατερίτσες τους, άλλοι χωρίς πόδια, άλλοι χωρίς χέρια! Θεέ μου!


Μπορείτε να μας στείλετε τρόφιμα, ρούχα και όχι μόνον. Σας αποστέλλω παρακάτω τον τραπεζικό μας λογαριασμό για να μας στείλετε βοήθεια για τη λειτουργία της Ιεράς Επισκοπής και για τις δραστηριότητες που σκοπεύει να κάνει για την πνευματική και πολιτισμική ανάπτυξη και εδραίωση της Ορθόδοξης τοπικής Εκκλησίας. Μπορείτε να έλθετε να μας επισκεφτείτε οποιαδήποτε στιγμή και να δείτε την πραγματικότητά μας και την πρόοδο των έργων που θα χρηματοδοτήσετε. Σας εύχομαι καλό Πάσχα. Να σας ευλογεί ο Χριστός και η Υπεραγία Θεοτόκος.
Καλή Ανάσταση
Αρχιμ π. Τιμόθεος Ntumba
Πατριαρχικός Επίτροπος Ι. Επισκοπής Γκόμας
ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΈΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΓΚΟΜΑΣ
Μπορείτε να μας στείλετε την βοήθεια σας μέσω του λογαριασμού μας Τραπέζης του Κονγκό ή να σας δώσουμε κάποιο λογαριασμό σε Ελληνική Τράπεζα.
Ο Λογαριασμός μας στο Κονγκό είναι:
Όνομα: TIMOTHEE NTUMBA MUSUNGAYI. Χώρα: Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Αριθμός τραπεζικού μας λογαριασμού: 520000138271793. Το IBAN: 00011150520000138271793. Επωνυμία της τράπεζας: BCDC (EQUITY BANK). Swift (BIC) : BCDCCDKI.
Η Διεύθυνση της Εκκλησίας: BOULEVARD DE LIBERATION 095/0/. BUNIA (οδός, αριθμός και Πόλη).
Τα στοιχεία μας είναι
Τηλ : +243815386620
E-mail : timotheosntumba@gmail.com
Face Book: Timotheos Ntumba
E-mail της Ι. Επισκοπής: eglisegoma@gmail.com
Σας δίνω την πλήρη μας Ταχυδρομική Διεύθυνση
PERE TIMOTHEE NTUMBA
EGLISE ORTHODOXE
DIOCESE DE GOMA
AVENUE : BUNAGANA 087
VILLE DE GOMA
B.P. 214
GOMA/ NORD-KIVU/ R.D. CONGO
TEL : 00243 815386620
E-mail : Timotheosntumba@gmail.com
Υ. Γ. Πληρώνουμε και εδώ στην παραλαβή του δέματος 2$ το κιλό
ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ Ι. ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΓΚΟΜΑΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
1. Πατριαρχικός Επίτροπος: Αρχιμ. Τιμόθεος Ntumba
2. Γενικός Συντονιστής: …..Τηλ:……… E-mail της Ι. Επισκοπής: eglisegoma@gmail.com
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ Ι. ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ
Α’. ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
1. I. ΝΑΟΣ
Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής……..
(εορτάζει στις 16 Αυγούστου)
Προϊστάμενος Ι. Ναού: ο …… Τηλ:…..
Έδρα : Goma στο Nord Kivu
Δ/νση:
Avenue…, no …
Q /….
Goma/ R. D. Congo
B.P….
Τηλ: +243815386620
E-mail: timotheosntumba@gmail.com.
Face Book: Timotheos Ntumba
E-mail της Ι. Επισκοπής : eglisegoma@gmail.com
· ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ι. ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ……
Β’. ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΕΣ
· Οι Συντονιστές
1. Συντονιστής στη Goma: Ο κ…..
2. Συντονιστής στο Bukavu: Ο κ. Hariton Kakanda
3. Συντονιστής στη Maniema : Ο κ. Barnabé Kabibu
· ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Α’ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΤΟ NORD KIVU
Γενικός Συντονιστής : Ο κ….Τηλ…..
E-mail : eglisegoma@gmail.com
1.GOMA
Στο Κέντρο της Goma
. Στον Δήμο….
1. Ι. Ναός: Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής [Πρόκειται να είναι ο πρώτος περικαλλής Ι. Ναός της όλης Ι. Επισκοπής Γκόμας]
Προϊστάμενος:…….. Ο ….. Τηλ…..
2.Τραπεζαρία απόρων παιδιών
Γενικός Διευθυντής: Ο κ….
. Στον Δήμο….
1. Ενορία Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων [Σχεδιάζεται]
Εφημέριος:…….. Ο . Τηλ…..
2. Τραπεζαρία απόρων παιδιών
Διευθύντρια: Η κα….
2.ΒΕΝΙ
Ο Εκκλησιαστικός Υπεύθυνος της Περιοχής
Ο κ. Nicephore Ngamaneni, Τηλ : 0815841346
· Στον Δήμο….
1. Ενορία «Αγίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη»
Εφημέριος: Ο κ., Τηλ :
2. Ελληνική Κοινότητα: Πρόεδρος : Ο κ. Μάριος Κλαυδιανός. Μέλη: …..
3. Τραπεζαρία απόρων παιδιών
Διευθυντήρια-Κατηχήτρια: Η κα Esther Lokwa, Τηλ :0818374313
· Στον Δήμο ….
1. Ενορία «Προφήτου Ηλιού» [Σχεδιάζεται]
Εφημέριος : …
2. Τραπεζαρία απόρων παιδιών
Διευθυντής: Ο κ…, Τηλ : …
3.BUTEMBO
Ο Εκκλησιαστικός Υπεύθυνος της Περιοχής
Ο κ. Justin Isenge, Τηλ : 0822242416
• Στον Δήμο….
1. Ενορία «Αναστάσεως του Κυρίου» [Σχεδιάζεται]
Εφημέριος:……
2. Τραπεζαρία απόρων παιδιών
Διευθυντής: Ο κ…., Τηλ : …
Β’ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΤΟ SUD KIVU
Συντονιστής : Ο κ. Hariton Kakanda, Τηλ : 0816010473
1. BUKAVU
● Στο Κέντρο της Πόλεως Bukavu
· Στον Δήμο….
1. Ενορία «Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου» [Σχεδιάζεται]
Προϊστάμενος: Ο κ., Τηλ :
2. Τραπεζαρία απόρων παιδιών
Διευθυντής:
· Στον Δήμο …
1. Ενορία «Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου» [Σχεδιάζεται]
Εφημέριος: Ο …. Τηλ: .
2.Τραπεζαρία απόρων παιδιών
Διευθυντής: Ο κ…., Τηλ : …
· Στον Δήμο ….
1. Ενορία «Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων» [Σχεδιάζεται]
Εφημέριος: Ο κ…., Τηλ : ….
2.. Τραπεζαρία απόρων παιδιών
Διευθυντής: Ο κ., Τηλ :
- Στη Kamanyola
Ο Εκκλησιαστικός Υπεύθυνος της Κωμόπολης:
O κ. Christian Wasso, Φοιτητής της Θεολογικής Σχολής «Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης» της Kinshasa, Τηλ.: 0850458445
1. Παρεκκλήσι « Ευαγγελισμός Της Θεοτόκου» (Σε κακή κατάσταση)
Εφημέριος:……
2.Τραπεζαρία απόρων παιδιών
Διευθυντής: Ο κ…., Τηλ : …
- Στο Αρχηγείο Kabare
Ο Εκκλησιαστικός Υπεύθυνος της Κωμόπολης:
Ο κ. Marcel Ombeni, Τηλ : 0994497945
1. Παρεκκλήσι « Ευαγγελισμός Της Θεοτόκου» (Σε κακή κατάσταση)
Εφημέριος:……
2.Τραπεζαρία απόρων παιδιών
Διευθυντής: Ο κ…., Τηλ : …
2. UVIRA
Ο Εκκλησιαστικός Υπεύθυνος της Περιοχής
Ο κ. Blaise Balonga, Τηλ : 0812972130
- Κέντρο
1. Ι. Ναός Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου [Σε κακή κατάσταση λόγω πλημμύρας νερού από τη λίμνη Τανγκανίκα]
Εφημέριος: Αιδ. Πρεσβύτερος π. Dimitri Riziki, Τηλ: 0817078708
Πρόεδρος της Ενοριακής Επιτροπής : ο κ. ..…
Σχολείο :
Συντονιστής Σχολείων: Ο κ…., Τηλ : …
1. Σχολείο Βυζαντινής Μουσικής: - Καθηγητής: Ο κ. ….
- Μαθητές:
2. Δημοτικό «Άγιον Όρος» [Σε κακή κατάσταση λόγω πλημμύρας νερού από τη λίμνη Τανγκανίκα]
- Διευθυντής: Ο κ. …
- Προσωπικό:
- Μαθητές:
3. Γυμνάσιο: «Άγιον Όρος» [Σε κακή κατάσταση λόγω πλημμύρας νερού από τη λίμνη Τανγκανίκα]
- Διευθυντής: Ο κ…., Τηλ :
- Προσωπικό:
- Μαθητές:
-
2.Ιερό Ησυχαστήριο … [είναι στο σχέδιο]
Γέροντας: Πατήρ…….
3. Τραπεζαρία απόρων παιδιών
Διευθυντής: Ο κ. Τηλ :
• Στη Συνοικία Kabindula
Ο Εκκλησιαστικός Υπεύθυνος της Συνοικίας
1. Ενορία Αγίου Νεκταρίου
Εφημέριος: Αιδ. π. Clément Mastaki, Τηλ : 0823366994
2.Τραπεζαρία απόρων παιδιών
Διευθυντής: Ο κ…., Τηλ : …
- Fizi
Ο Εκκλησιαστικός Υπεύθυνος της Περιοχής
Ο κ….., Τηλ:…..
1. Παρεκκλήσι «Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου» [ θέλει Ανακαίνιση ]
2.Τραπεζαρία απόρων παιδιών.
Διευθυντής: Ο κ…
- Baraka
Ο Εκκλησιαστικός Υπεύθυνος της Πόλεως
O κ. Patrice Lwambo, Φοιτητής της Θεολογικής Σχολής «Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης» της Kinshasa, Τηλ.: 0821494657
1. Παρεκκλήσι «Άγιος Δημήτριος» [θέλει επισκευή]
Εφημέριος:……
2. Τραπεζαρία απόρων παιδιών
Διευθυντής: Ο κ…
- Makobola
Ο Εκκλησιαστικός Υπεύθυνος της Κωμόπολης
Ο κ……, Τηλ……
1. Παρεκκλήσι «Άγιος Γεώργιος» [ Είναι Ημιτελές]
Εφημέριος:……
2.Τραπεζαρία απόρων παιδιών.
Διευθυντής: Ο κ.
Γ’ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: MANIEMA
Συντονιστής: Ο κ. Barnabé Kabibu, Τηλ : 0814014609
● Στη Πόλη Kindu
• Στον Δήμο …
1. Ι. Ναός «Αγίου Παїσίου του Αγιορείτου» [Σχεδιάζεται]
Προϊστάμενος:
Εφημέριος:……
2. Σχολείο Βυζαντινής Μουσικής: - Καθηγητής: Ο κ. Barnabé Kabibu
- Μαθητές:
2. Τραπεζαρία απόρων παιδιών
Διευθυντής: Ο κ…, Τηλ :
Στην Κωμόπολη
Ο Εκκλησιαστικός Υπεύθυνος της Κωμόπολης
1. Ενορία «Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου» [Σχεδιάζεται]
Εφημέριος: Ο …., Τηλ:.....
3. Τραπεζαρία απόρων παιδιών
Διευθυντής: Ο κ., Τηλ :
• Στο Αρχηγείο …
Ο Εκκλησιαστικός Υπεύθυνος του Αρχηγείου
Ο κ……, Τηλ……
1. Ενορία «Αγίου Ανδρέα»
Εφημέριος:……
2. Τραπεζαρία απόρων παιδιών
Διευθυντής: Ο κ…
Γ’. ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
● Ιεραποστολικά Κέντρα (10):
Γκόμα, Μπένι, Μπουτέμπο, Μπουκάβου, Ουβίρα, Καμανιόλα, Φίζι, Μπαράκα, Μακομπόλα, Κίντου
●Αριθμός Ενοριών.
1. Ενορίες με χτιστούς Ι. Ναούς : 1 (σε κακή κατάσταση από πλευράς κτηρίου)
2. Ενορίες υπό συγκρότηση:17
Σύνολο: 18.
● Αριθμός Σχολείων
1. Δημοτικά Σχολεία: 1 (σε κακή κατάσταση από πλευράς κτηρίου)
2. Γυμνάσια-Λύκεια: 1 (σε κακή κατάσταση από πλευράς κτηρίου)
●Κατάλογος Ιερέων
1. Αιδ. π. Clément Mastaki: Εφημέριος στην Ενορία « Άγιος Νεκτάριος» στην Uvira
2. Αιδ. π. Dimitri Riziki: Εφημέριος στην Ενορία « Άγιος Βασίλειος» στην Uvira
Γκόμα, στις 18/04/ 2022