Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

ο Έλληνας και η Ελληνίδα είναι "χρεωμένοι" να διακονούν το Μυστήριο της Ευσεβείας σε όλο τον κόσμο και για αυτό τους χρέωσε το μυστήριο της ανομίας με πανωτόκια , αδικίες και τραγωδίες .

 

Φώτο Παρεκκλήσιο του Αγίου Λαζάρου στην κοινότητα του Ευαγγελισμού στις όχθες της λίμνης Κορώνης. 


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Δεν είναι υπερβολή τούτο που ειπώθηκε από αγίους πατέρες ότι ο Έλληνας και η Ελληνίδα είναι " χρεωμένοι" να διακονούν το Μυστήριο της Ευσεβείας σε όλο τον κόσμο και για αυτό τους χρέωσε το μυστήριο της ανομίας με πανωτόκια , δάνεια  μνημόνια, αδικίες και ιστορικές τραγωδίες. 

Μόνο στους πραγματικούς  φίλους μας υποχρεωνόμαστε γιατί έχουμε μια οικειότητα με αυτούς πνευματικά αδελφική.

Σε μέρες του  πνευματικού θανάτου και της ανατροπής των πάντων σε όλα τα επίπεδα ψάχνουμε τους φίλους μας.

Και ενώ οι άγιοι επικοινωνούν μαζί μας ( τι να σας λέω αδελφοί , το τι συμβαίνει αυτές τις μέρες!!!) , εμείς ξεχάσαμε να 

"κοινωνούμε" με τους πραγματικούς φίλους μας που είναι οι άγιοι.

Λόγω της αγιο -ματωμένης   Ορθοδοξίας στην Ελλάδα αυτή λογίζεται "φίλη Χριστού" διαχρονικά ( μην βλέπετε σήμερα που γίναμε άσωτοι και απομένει  να καταλάβουμε επιτέλους  ότι η επιστροφή προς τον Πατέρα  σώζει από  λοιμούς, λιμούς , πολέμους , καταποντισμούς, σεισμούς).

Φίλος του Χριστού ο Λάζαρος ο Τετραήμερος.


φώτο - τοιχογραφία στο παρεκκλήσιο του ΑΓΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ στον Ευαγγελισμό

Σπουδαίο πράγμα η φιλία και αναρωτιόμαστε γιατί ο Λάζαρος ήταν φίλος Χριστού; ΝΑ ΓΙΑΤΙ ήταν ...

" ο Λάζαρος ήταν ένα παιδί ορφανό και από την Βηθανία πήγαινε  να εργαστεί στο ξυλουργείο του Μνήστορα Ιωσήφ στην Ναζαρέτ , προκειμένου να ζήσει την χήρα μητέρα του και τις αδελφές του , Μάρθα και Μαρία. Αλλά και ο Ιησούς, ως  νέος, βοηθούσε τον Ιωσήφ στο ξυλουργείο. Επομένως, οι δύο νέοι συνδέθηκαν με στενή και αγνή φιλία, την οποία διατήρησαν και αφού ο ΚΥΡΙΟΣ μας άρχισε την δημόσια δράση ΤΟΥ. Για αυτό και όταν βρισκόταν με τους Μαθητές του στην Ιερουσαλήμ, πήγαινε και φιλοξενούνταν από τον ΑΓΙΟ ΛΑΖΑΡΟ και τις αδελφές του." ΠΗΓΗ σελ. 45 ( ΑΓΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ , ο δίκαιος φίλος του Χριστού - Ευαγγέλου Π Λέκκου) Εκδόσεις το Περιβόλι του ΑΓΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ.

ΜΑΤΩΜΕΝΟ το φετινό ΠΑΣΧΑ χάνονται αθώες ψυχές  και η  Ελλάδα καλείται να να επικοινωνήσει  με τους Αγίους Φίλους της   ώστε αυτοί να  επικοινωνήσουν με τον ΧΡΙΣΤΟ για εμάς.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας