Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

" καταρρίψτε με ή βυθίστε με " φωνάζει ο τούρκος !!! τα άλλα θα τα πούμε άλλη φορά.

 


ο εγκλωβισμός τουρκικών μαχητικών δεν αρκεί. Θα πρέπει να υπάρξει κατάρριψη από ελληνικά μαχητικά και όχι εγκλωβισμός από αντιαεροπορικό σύστημα νησιού που η Άγκυρα ζητά την αποστρατικοποίηση του.

" Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές ύστερα από απόφαση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κ.Φλώρου, τέθηκε σε ετοιμότητα η αντιαεροπορική άμυνα του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας σε όλο το FIR Αθηνών.

Στην ΑΣΔΕΝ έχει αναπτυχθεί και έχει κινητοποιηθεί το σύνολο των αντιαεροπορικών μέσων Tor-M1, OSA-AK, ΑSRAD κτλ.

Σύμφωνα με το OPEN, αν η Τουρκία ακολουθήσει την ίδια τακτική των προκλήσεων με υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά του Αιγαίου, η αντιαεροπορική άμυνα έχει τεθεί σε ετοιμότητα με την εντολή να εγκλωβισμού των τουρκικών μαχητικών.

Σαφέστατα πρόκειται για ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση καθώς η Άγκυρα χτες έκανε πρόβα πολέμου στο Αιγαίο.

Όμως ο εγκλωβισμός τουρκικών μαχητικών δεν αρκεί. Θα πρέπει να υπάρξει κατάρριψη από ελληνικά μαχητικά και όχι εγκλωβισμός από αντιαεροπορικό σύστημα νησιού που η Άγκυρα ζητά την αποστρατικοποίηση του.

Θα έπρεπε να έχουν ήδη προηγηθεί από χτες προειδοποιητικά πυρά από ελληνικά μαχητικά.  

Το απόγευμα της Τετάρτης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για τις τουρκικές προκλήσεις. Στην έκτακτη αυτή σύσκεψη συμμετείχαν οι αρχηγοί όλων των κλάδων και δόθηκαν οδηγίες για το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις απέναντι σε αυτή τη δίχως προηγούμενο προκλητικότητα." 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://warnews247.gr/ektakto-energopoiithike-i-aeramyna-diatagi-na-egklovizoun-ta-tourkika-machitika-erchetai-katarripsi/

ΜΟΛΙΣ ΧΘΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΑΜΕ 

ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ- Νέες τουρκικές υπερπτήσεις μετά το διάβημα διαμαρτυρίας του Ελληνικού ΥΠΕΞ ..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ok;

βλ. https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2022/04/blog-post_520.html