Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

ΜΑΡΤΙΟΣ 2020 - ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΟΥΛΑ «να μην ενοχλήσουμε τώρα τον ΑΓΙΟ ΡΑΦΑΗΛ γιατί με τους άλλους Πατέρες συζητάνε, τι θα κάνουν με τον ιό και τα σύνορα της Ελλάδος»

 


ΚΥΡΙΑΚΗ 29 Μαρτίου του 2020 αρθρογραφούσαμε βλ. στο https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/03/blog-post_52.html

Τέτοιες ώρες  συμβαίνουν παράξενα πράγματα. Υπάρχει όχι μόνο αγωνία εδώ στην γη αλλά και στην άλλη πλάση, αν τελικά  τα καταφέρουμε στον μεγάλο πνευματικό πόλεμο που άνοιξε. Φυσικά ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ το επέτρεψε για να δώσουμε σαν ανθρωπότητα εξετάσεις. Κάποιες απλοικές ψυχούλες με παρρησία  λαμβάνουν μηνύματα από αυτό το μέτωπο και μας μεταφέρουν σε μια άλλη διάσταση προσέγγισης του πνευματικού χώρου που μας περιβάλλει.  
Φυσικά αν  κάποιοι τα θεωρούν παράδοξα και δυσκολεύονται, να τους επιστήσουμε την προσοχή, ότι όσο θα σφίγγουν τα πράγματα στην τραγική καθημερινότητα των ημερών μας, ο Ουρανός και η Άφατος Φιλανθρωπία του ΘΕΟΥ  θα ακουμπάει την γη και θα έρχονται οι ΑΓΙΟΙ να πιάνουν το χέρι των ανθρώπων.
Μας μεταφέρθηκε το παρακάτω από μια ψυχούλα που ευλαβείται τους Νεοφανείς Αγίους της κατατρεγμένης σήμερα νήσου Λέσβου , τον Άγιο Ραφαήλ τον οσιομάρτυρα , τον Άγιο Νικόλαο τον Διάκονο και την Αγία παρθενομάρτυρα  Ειρηνούλα στον αγιοποτισμένο λόφο των Καρύων στην όμορφη Θερμή , πολίχνη του νησιού   

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

-          
-         Είχα τελειώσει την Δ΄ Στάση των ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ στο σπίτι μου και  είχα θυμιατίσει τις εικόνες.
-         Μια από αυτές ήταν και η εικόνα των Νεοφανών ΑΓΙΩΝ της Λέσβου που έχω πολλά χρόνια στο εικονοστάσι μου.
-         Κουρασμένη πήγα να ξεκουραστώ  
-         Μόλις έκλεισα τα μάτια μου σαν να βρέθηκα αστραπιαία στο Μοναστήρι των ΑΓΙΩΝ στον Λόφο των Καρυών.
-         Βρισκόμουν σε στάση προσευχής μπροστά στο πιθάρι που έκαψαν οι αγαρηνοί την δωδεκάχρονη Αγία Ειρηνούλα όπου  βρίσκεται στο κάτω Ναό που τιμάται στο Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου.
-         Όταν ξαφνικά μέσα από αυτό το πιθάρι  αναδύθηκε ολοζώντανα η Αγία Ειρηνούλα, φορούσε ένα λευκό μακρύ φόρεμα  με ένα σειρίτι χρυσό γύρω της , στο κεφαλάκι της είχε ένα φωτεινό στεφάνι  και στο χέρι της κρατούσε ένα θυμιατήρι αναμμένο που ανέδιδε  ευώδες θυμίαμα.
-         Μου το έδωσε στο χέρι μου και ταυτόχρονα αισθάνθηκα το άγγιγμα της ΑΓΙΑΣ.
-         Μου λέει
« πάμε στο επάνω  ναό  για να θυμιατίσουμε »
( εννοούσε το Καθολικό της Ιεράς Μονής , όπου και ο τάφος του ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ)
-         μαζί με την ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ περάσαμε έξω από την   είσοδο του  ΑΓΙΑΣΜΑΤΟΣ . Εκεί η ΑΓΙΑ μου είπε να κάνω τον Σταυρό μου.
-         ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια που βρίσκονται πίσω από το Ιερό του Καθολικού βρεθήκαμε στο επάνω επίπεδο του μοναστηριού και εισήλθαμε στο Καθολικό.
-         Τόσο κόσμο πρώτη φορά είδα μέσα , αλλά τι κόσμο , τόσους πατέρες μαζεμένους πρώτη φορά είδα στην ζωή μου , όλοι ήταν σοβαροί και αυστηροί , κοιτούσαν μάλιστα με προσοχή   προς τον τάφο του ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ
-         Εκεί διέκρινα τον ΑΓΙΟ ΡΑΦΑΗΛ να στέκεται ολοζώντανος και να διακρίνεται από τους άλλους πατέρες με το ψηλό ανάστημα του .
-         Έμοιαζε αυστηρός και αγέρωχος  
-         Ο ΑΓΙΟΣ αγόρευε και με τις κινήσεις των χεριών του έδειχνε στους άλλους πατέρες που τον παρακολουθούσαν ότι κάτι πολύ σοβαρό συνέβαινε.
-         Βλέποντας τον ΑΓΙΟ ζωντανό , ένα δέος με κυρίεψε και ζήτησα από την ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΟΥΛΑ να πάω να τον προσκυνήσω
-         Αλλά η Αγία με προέτρεψε
««να μην ενοχλήσουμε τώρα τον ΑΓΙΟ ΡΑΦΑΗΛ γιατί με τους  άλλους Πατέρες συζητάνε τι θα κάνουν με τον ιό και τα σύνορα της Ελλάδος»

-         Από εχθές δεν μπόρεσα να πλύνω το χέρι μου γιατί  ευωδιάζει, είναι αυτό το χέρι που το  ακούμπησε η ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΟΥΛΑ.
Εδώ αδελφοί σταματούμε την αφήγηση αυτή και όποιος προσέλαβε – έλαβε το μήνυμα ότι ο ουρανός βρίσκεται σε ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ 
 Ουσιαστικά είχαμε μια ΣΥΝΑΞΗ ΑΓΙΩΝ στα σύνορα μας αυτές τις ημέρες, αδελφοί και τα αποτελέσματα να φανούν το επόμενο διάστημα.
Μνήμη δικαίου μετ εγκωμίων… στον πρώτο Οσιομάρτυρα της Ρωμιοσύνης και απλανή οδηγό της Ανάστασης του Έθνους μας.


«Της Ιθάκης τον Γόνον και της Λέσβου το καύχημα…»  


Το καλύτερο δώρο του Ουρανού στις μέρες μας είναι το συναξάρι αυτού του ΑΓΙΟΥ που έγινε το πιο σπουδαίο κομμάτι της καρδιάς πολλών συνανθρώπων μας που δέχθηκαν την ευεργετική παρουσία ΤΟΥ στις πονεμένες ζωές τους.


Στο Παγκόσμιο στερέωμα πολλοί  γνωρίζουν τον ΑΓΙΟ  και περισσότεροι τον τιμούν με ύμνους και ωδές πνευματικές και αυτό το οφείλουμε ΘΕΙΑ-ΝΕΥΣΗ στους ταπεινούς εκείνους κατοίκους της ΘΕΡΜΗΣ που (ευαγγελίσθηκαν) αυτό το πρότυπο συναξάρι της Άγιας Βιωτής του που δόθηκε δωρεά στην χειμαζόμενη ανθρωπότητα του αιώνα μας.


Γνωστή η ιστορία αυτού του Αγίου, ξακουστά τα θαύματα του και Αληθινή η Αγάπη του για το σημερινό κατασκανδαλισμένο πλάσμα του ΘΕΟΥ.




Όταν επί  των πνευματικών επάλξεων ανεβαίνει ο πρώτος ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΑΣ της Ρωμιοσύνης ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ η ροή των γεγονότων αλλάζει προς το δυσμενές για  όλους τους εχθρούς της πατρίδος μας.  Φυσικά οι ΑΓΙΟΙ μας χρειάζονται την έμπρακτη μετάνοια που  είναι ο κρίσιμος παράγοντας που θα αλλάξει πιο γρήγορα τις  άσχημες εξελίξεις. 




ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας