Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

" κοντεύει η ώρα"

 


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Γιατί φαίνεται να κοντεύει η ώρα

Εσωτερικό  τουρκίας με 61% πληθωρισμό τον Μάρτιο 

Την άνοιξη την γειτονική χώρα την βρίσκει να καταναλώνει τα δημοφιλή στην κουζίνα της δαμάσκηνα( ένα απλό παράδειγμα) 

Ένα κιλό δαμάσκηνα σήμερα εκεί  κοστίζει 60 περίπου δολάρια, την στιγμή που ο κατώτατος μηνιαίως μισθός κυμαίνεται στα 300 δολάρια.

άντε πάρτα αν μπορείς;

Δηλώσεις τουρκικής ηγεσίας  

- " πάρτε την μεραρχία από την Μυτιλήνη , την ταξιαρχία από την Χίο , την Σάμο , πάρτε το στρατιωτικό αεροδρόμιο από την Λήμνο απέναντ από τα Δαρδανέλια και επιτέλους να το καταλάβετε ότι η συνθήκη της Λωζάνης μιλάει για νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ αποστρατικοποιημένα" μας λένε οι γείτονες.

Προκλήσεις τουρκίας  

Μόλις σήμερα 81 παραβιάσεις παντός είδους και καιρού με υπερπτήσεις και δεν μαζεύεται , την στιγμή που ανήκουμε στην ίδια συμμαχία βλ. ΝΑΤΟ .

Διάθεση του ΝΑΤΟ  

Σαν να μας λέει ή μάλλον δεν το φωνάζει " μην παραπονείστε για την τουρκία , την έχουμε απόλυτη ανάγκη λόγω του Ουκρανικού, τώρα έγινε το καλύτερο μέλος μας" 

Διάθεση Ρωσίας  

Απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα με την υφέρπουσα φήμη ότι ήταν πράκτορες.

Διάθεση ΗΠΑ  

σαν να μας λέει " εμείς είμαστε εδώ , μην φοβάστε , ρίχνεται όμως και καμιά ματιά προς τις θάλασσες και τα νησιά σας επειδή είμαστε απασχολημένοι με τον Πούτιν και τα σχέδια του , αλλά και γιατί ο Ερντογάν είναι απρόβλεπτος και  την μια λέει έτσι , την άλλη λέει αλλιώς" 

Διάθεση Ελλάδος 

" ξεκινάμε έρευνες τρισδιάστατες σε περιοχές ενεργειακού ενδιαφέροντος  και άμα είμαστε ακόμα στα πράγματα  συνεχίζουμε με εξορύξεις, λίγο αργήσαμε αλλά κάλιο αργά παρά πότε" 

Διάθεση Ελλήνων 

" στα κάγκελα" 

Μαρτυρία 

" ο τούρκος αυτή την στιγμή έχει υψηλή πληροφόρηση από ΗΠΑ και Ρωσία. Αυτό γίνεται γιατί παίζει σε δύο ταμπλό. Για αυτό τον λόγο θα ξέρει το μυστικό τρεις μέρες πριν, ώστε να ξεκινήσει. Σίγουρα ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Αιτωλός το  γνώριζε, όπως γνώριζε  όταν μιλούσε ότι οι τούρκοι θα γυρίσουν πίσω και θα φτάσουν στα Εξαμίλια και ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ που ξεκαθάρισε τι είναι τα Εξαμίλια " 


ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.