Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 17 Απριλίου 2022

ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ απασχολεί τους τούρκους - πρέπει οι Ρώσοι μετά την απώλεια του Moskva να ανοίξουν τα κλειστά ΣΤΕΝΑ για να το αντικαταστήσουν.


"Άγκυρα 17 
 Απριλίου 2022  

Ενώ συνεχίζεται ο θόρυβος της βύθιση του ρωσικού καταδρομικού Moskva από τον ουκρανικό στρατό που το χτύπησε με πυραύλους Neptune  , το πώς η Ρωσία θα καλύψει τη θέση αυτού του πλοίου ήρθε στο προσκήνιο, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

«Η Ρωσία δεν μπορεί να αντικαταστήσει το καταδρομικό Moskva λόγω κλεισίματος των Στενών»

 Η Ρωσία, η οποία έχει δύο καταδρομικά ίδιας κατηγορίας, χρειάζεται την Τουρκία για να κλείσει το έλλειμμά της στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας. 

Προκειμένου η Ρωσία να μεταφέρει τα καταδρομικά «Marshal Ustinov» και «Varyag», που έχουν υπηρετήσει στο Βόρειο Στόλο και στον Στόλο του Ειρηνικού, θα πρέπει να περάσουν από τα Στενά όπου η Τουρκία έχει κρατήσει ουδέτερη στάση.

Πρόβλημα στο ρωσικό στόλο

Σύμφωνα με ανάλυση στο Reuters, οι αποστολές μεγάλης εμβέλειας στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας ενδέχεται να διαταραχθούν. Μπορεί επίσης να βλαφτεί και την αεράμυνα του στόλου.  Ακόμα κι αν η Ρωσία θέλει να αντικαταστήσει το  Moskva με αυτά, δεν θα μπορέσει να το κάνει, γιατί υπάρχει ένα εμπόδιο μπροστά της η ενεργοποίηση της Σύμβασης του Μοντρέ.

Το άνοιγμα των Στενών βρίσκεται στην πρωτοβουλία της Τουρκίας

Ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου,  στις αρχές του πολέμου είχε προειδοποιήσει τις παρόχθιες χώρες για πολεμικά πλοία. Ο Τσαβούσογλου είπε, «Προειδοποιήσαμε όλες τις παρόχθιες και μη χώρες να μην αφήσουν πολεμικά πλοία να περάσουν από τα Στενά. Έχουμε εφαρμόσει ό,τι λέει η Σύμβαση Montreux, θα το εφαρμόσουμε από εδώ και πέρα».

 «Η Τουρκία δεν θα το επιτρέψει αυτό»

 Σε περίπτωση πολέμου, η κατάσταση των Στενών είναι εξ ολοκλήρου στα χέρια της Τουρκίας βάσει της Σύμβασης  Μοντρέ. Το Reuters επέστησε επίσης την προσοχή σε αυτό και είπε: «Ακόμα κι αν η Ρωσία θέλει να στείλει το «Marshal Ustinov» ή τον Veryag, η Τουρκία δεν θα το επιτρέψει».

sondakika.com" 

ΠΗΓΗ 

https://www.echedoros-a.gr/2022/04/moskva_17.html#more

Γιατί τα γράφουν αυτά οι τούρκοι;

θέλουν να παζαρέψουν τα ΣΤΕΝΑ με τους  ρώσους ;

ή να πάρουν μεγαλύτερο αντιμίσθιο από τους δυτικούς;

ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ 

14 Απριλίου 2022 επισημαίνουμε: 

Είναι πλέον πασιφανές, αν δεν το έκανε ήδη ο Πούτιν να ζητήσει από τον ¨φίλο¨ του σουλτάνο να κάνει μια εξαίρεση και  να ανοίξει τα ΣΤΕΝΑ που τα έκλεισε σε όλα τα πολεμικά πλοία λόγω της Συνθήκης του Μοντραί 

(Ρωσικά και Νατοικά), ώστε να αντικαταστήσει την απώλεια της ναυαρχίδος  Μόσχας που μάλλον βγαίνει από επιχειρησιακή δράση (ήταν τότε λίγες ώρες πριν βυθιστεί αύτανδρη)  

ΚΑΙ τώρα αρχίζουν τα δύσκολα  για τον σουλτάνο.

Τι θα κάνει;

Τελείωσαν τα ψέματα για αυτόν με τα ήξεις αφίξεις και πρέπει να πάρει καθαρή θέση.

Εδώ πλέον αναφύεται ένας προβληματισμός λόγω της ήδη ψυχοδυναμικής συμπεριφοράς του Ερντογάν .

Θα μεταφέρει το πρόβλημα του αυτό δημιουργώντας προβλήματα στο ΑΙΓΑΙΟ και στην Ελλάδα;  Είδομεν, όλα είναι πολύ πιθανά.

βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2022/04/blog-post_43.html