Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

"Το 21 και το 40 ήταν το ΕΠΟΣ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ και τελειώνει με το ΕΠΟΣ της ΠΟΛΗΣ , αφού περάσει από το ΑΙΓΑΙΟ , την ΠΕΙΝΑ και τα ΣΤΕΝΑ"

 


" λαλεί πουλί, παίρνει σπυρί, κι η μάνα το ζηλεύει" Διονύσιος Σολωμός - Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι 

Έλεγε ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός " ο Φιλάνθρωπος ΘΕΟΣ θα οικονομήσει τα πράγματα να πάρουμε (να μας δώσουν την ΠΟΛΗ) ως μια παρηγορία γι αυτά που θα βιώσουμε, αλλά το μυαλό μας πρέπει να είναι η ΑΝΩ ΠΟΛΙΣ δια της μετανοίας μας) - για αυτό βάλαμε αδελφοί και την ΠΑΝΑΓΙΑ την ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ ως φώτο.   

"Το 21 και το 40 ήταν το ΕΠΟΣ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ και τελειώνει με το ΕΠΟΣ της ΠΟΛΗΣ , αφού περάσει από το ΑΙΓΑΙΟ , την ΠΕΙΝΑ  και τα ΣΤΕΝΑ"

Γιατί η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ είπε σε πολεμιστές του 40 στην Αλβανία : «μιά μέρα, η Ελλάς θα γίνει το προσκύνημα όλων τών λαών της οικουμένης»;
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


" Ο σουλτάνος απειλεί, ας του πούμε λοιπόν  τι έγινε  στο πρόσφατο 40 για να μην πάμε πίσω στο 21. Το Αρχιπέλαγος του Αιγαίου με τα νησιά του είναι το σημερινό κάρφος στα μάτια των αγαρηνών.

Γιατί απειλούν τώρα τα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ μας;

Μετά την πρόκληση της αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάννης από τον Ερντογάν μπήκαν και άλλοι στο παιχνίδι γιατί μυρίστηκαν ότι ο γεωπολιτικός εργολάβος πρόκειται να δώσει μεγάλη αντιπαροχή.

Το ΑΙΓΑΙΟ είναι πραγματικά ΑΓΙΟ και ΑΓΙΟΤΟΚΟ για αυτό και το φθονούν οι αγαρηνοί.

Αυτό το πολιτισμικό ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ που μας βρέχει επί αιώνες παραμένει κάρφος στους δήθεν φίλους μας και τους αδυσώπητους εχθρούς μας.

Γνωρίζουν όλοι αυτοί ότι δίχως ΑΙΓΑΙΟ δεν υπάρχει ΕΛΛΑΔΑ για αυτό , άλλοι μεν, με διπλωματικές μπαμπεσιές και άλλοι δε με την απειλή των όπλων επιθυμούν διακαώς να μας το στερήσουν.

Λες και κάποιο αόρατο χέρι μετά τον εορτασμό του ΕΠΟΥΣ της 28ης Οκτωβρίου μας οδηγεί στο ΕΠΟΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ.

Τώρα φαίνεται να είναι ο « καιρός της μεγάλης ανατροπής με την υπογραφή συμφωνητικού γεωπολιτικής αντιπαροχής» από τους δήθεν φίλους μας που μας οδήγησαν εικονικά στην μνημονιακή εξαθλίωση ώστε να είμαστε αποδυναμωμένοι στα επερχόμενα δυσμενή γεγονότα για εμάς;

Αυτές οι λυπηρές εξελίξεις που μας ετοιμάζουν μπορεί να ξεκινήσουν αλλά δεν θα ολοκληρωθούν.

Θα γίνουν όμως η καθοριστική αφορμή να ξυπνήσει ο Έλληνας άπαξ δια παντός.

Όλα θα τα απεργαστεί ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ για να μας τραντάξει και να μας βγάλει από την κοπριά της αμαρτίας.

Συμφέροντα παντού αλλά πάνω από τα συμφέροντα βρίσκεται ο αρχηγός και ο τελειωτής της ανθρώπινης ιστορίας ο ΚΥΡΙΟΣ της ΔΟΞΗΣ που έχει αποφασίσει ότι η παγκόσμιος ιστορία δεν τελειώνει δίχως Έλληνες".

"Τα παραπάνω αδελφοί γραφόταν στις 28 Οκτωβρίου του 2017 και αναρωτιόμαστε αν έχει περάσει μια μέρα απο αυτά;"

βλ. https://www.xronometro.com/panagia/

http://www.freepen.gr/2017/10/40_28.html

Θυμηθείτε αυτό

«Το Ευαγγέλιο του Ιωάννου, αποκαλύπτει πως η ιστορική πορεία του Χριστιανισμού ήταν δεμένη με τον Ελληνισμό.

Ο Ιωάννης είναι ο μόνος Ευαγγελιστής, ο οποίος περιλαμβάνει το περιστατικό της συναντήσεως του Ιησού με τους Έλληνες αμέσως μετά τη θριαμβευτική του είσοδο στην Ιερουσαλήμ :

῏Ησαν δέ τινες ῞Ελληνες ἐκ τῶν ἀναβαινόντων, ἵνα προσκυνήσωσιν ἐν τῇ ἑορτῇ. Οὗτοι οὖν προσῆλθον Φιλίππῳ τῷ ἀπὸ Βηθσαϊδὰ τῆς Γαλιλαίας, καὶ ἠρώτων αὐτὸν, λέγοντες· Κύριε, θέλομεν τὸν ᾿Ιησοῦν ἰδεῖν. Ἔρχεται Φίλιππος, καὶ λέγει τῷ ᾿Ανδρέᾳ, καὶ πάλιν ᾿Ανδρέας καὶ Φίλιππος λέγουσι τῷ ᾿Ιησοῦ. Ὁ δὲ ᾿Ιησοῦς ἀπεκρίνατο αὐτοῖς λέγων· ἐλήλυθεν ἡ ὥρα, ἵνα δοξασθῇ ὁ Υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου.»

«ἐλήλυθεν ἡ ὥρα, ἵνα δοξασθῇ ὁ Υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου»

ΑΥΤΌ ακριβώς λέει και η ΠΑΝΑΓΙΑ μας σε πολεμιστές του ΕΠΟΥΣ του 40.

«Και σας λέγω και τούτο ακόμα:

μιά μέρα, η Ελλάς θα γίνει το προσκύνημα όλων τών λαών της οικουμένης».

«1940 ¨Το ακόλουθο επεισόδιο συνέβηκε στόν Καλαμά, τις πρώτες μέρες της ιταλικής εισβολής, όταν ακόμα οι φασίστες νόμιζαν πως τίποτε δεν μπορούσε να σταματήσει την προέλασή τους.

Ένα μικρό μας τμήμα, κατατσακισμένο από την κούρασι, άυπνο μέρες ολόκληρες, είχε μαζευτεί σ’ έναν καλαμώνα της αριστεράς όχθης τού ποταμού γιά νά ξαποστάσει λίγες ώρες.

Οι άνδρες λαγοκοιμόνταν, μα πετάχθηκαν ξαφνικά στο άκουσμα μιας παράξενης, υπερκόσμιας φωνής.

Καί είδαν τότε, μέσα στο σκοτάδι που τους περιτριγύριζε, μιάν αχνή οπτασία, μιά γυναίκα με πονεμένη μορφή, μα που το πρόσωπό της αχτινοβολούσε από μιά υπερκόσμια χαρά.

Την γνώρισαν αμέσως, αν και ποτέ δεν την είχαν ξαναδεί:

ήταν η Παναγία, που τους μιλούσε:

«Τούτο εδώ είναι το ακρώτατο σημείο όπου θα φτάσουν οι αντίχριστοι. Από εδώ και πέρα, τίποτε δεν θα σταματήσει τη φυγή τους. Και σας λέγω και τούτο ακόμα:

μιά μέρα, η Ελλάς θα γίνει το προσκύνημα όλων τών λαών της οικουμένης».

Και το όραμα εξαφανίστηκε. Την επομένη, άρχιζε η αντεπίθεσίς μας, οι Ιταλοί ξαναπερνούσαν τον Καλαμά άρον-άρον και η φυγή τους από τότε δεν έχει σταματημό.»

(«Με τη βοήθεια του Θεού θα επικρατήσει το δίκαιον μας», εφ. Η Νίκη, 19-4-41. Σύγχρονη δημοσίευση, στο λεύκωμα του Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου: Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ’40, σελ.146, με τον τίτλο «Φωνή υπερκόσμια»). http://yiorgosthalassis.blogspot.com/

Το παραπάνω κείμενο-προφητεια βρίσκεται στο βιβλίο Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 40 του κ. Αλέκου Φλωράκη. Πρόκειται για ένα θαυμάσιο πόνημα που καταγράφει άγνωστες πτυχές των γεγονότων μέσα από τις ιστορικές πηγές .Ιδιαίτερη αξία σε αυτή τη προσπάθεια οι αφηγήσεις αυτοπτών μαρτύρων. Μάλιστα στο βιβλίο αυτό υπάρχει και ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με τίτλο όπου κατά κύριο λόγο παρουσιάζονται θαύματα που βίωσαν οι στρατιώτες μας και ειδικά εμφανίσεις της Παναγίας μας. Από τη σελίδα 141 έως 150 παρουσιάζονται πολλά θαυμαστά περιστατικά. http://oimos-athina.blogspot.gr/Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016)

Γιατί η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ είπε : «μιά μέρα, η Ελλάς θα γίνει το προσκύνημα όλων τών λαών της οικουμένης».

Το λέει ολοκάθαρα και το στηρίζει ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Ναὶ ὁ Ἕλλην ἐγεννήθη κατὰ θείαν πρόνοιαν διδάσκαλος τῆς ἀνθρωπότητος·

τοῦτο τὸ ἔργον ἐκληρώθη αὐτῷ·

αὕτη ἦν ἡ ἀποστολὴ αὐτοῦ·

αὕτη ἡ κλῆσις αὐτοῦ ἐν τοῖς ἔθνεσιν·

μαρτύριον ἡ ἐθνικὴ αὐτοῦ ἱστορία· μαρτύριον ἡ φιλοσοφία αὐτοῦ· μαρτύριον ἡ κλίσις αὐτοῦ· μαρτύριον αἱ εὐγενεῖς αὐτοῦ διαθέσεις· μαρτύριον ἡ παγκόσμιος ἱστορία·

(Από κείμενο τοῦ Ἁγίου Νεκταρίου γιὰ τὸν κοσμοϊστορικὸ ῥόλο τῶν Ἑλλήνων, ἰδίως ἐν σχέσει μὲ τὴν διάδοσιν τοῦ Εὐαγγελίου)

Θα ξανακυκλοφορήσουν πάλι οι ήρωες του ηρωικού  40 και 21 ανάμεσα στα μαθητικά θρανία για να ξαναζωντανέψουν τα Ελληνόπουλα.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Ελληνίδες-Έλληνες τώρα είναι που δεν πρέπει να τα βάλουμε κάτω.

Η ΕΛΛΑΔΑ θα γίνει το προσκύνημα των λαών της Οικουμένης…

Που αλλού;

Στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.

Το ΕΠΟΣ της ΠΟΛΗΣ για τους άλλους που θα εμπλακούν εκεί θα είναι αιματοβαμμένο γιατί θα πληρώσουν αδικίες αιώνων κατά του Ελληνικού Έθνους.

Το ΕΠΟΣ της ΠΟΛΗΣ για μας θα είναι ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ.

«καὶ τοῦτο, διότι ἡ ἀνθρωπότης δεῖται αἰωνίων διδασκάλων·» ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Το 21 και το 40 ήταν το ΕΠΟΣ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ και τελειώνει με το ΕΠΟΣ της ΠΟΛΗΣ.

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας