Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

'' έσκασε το μηχάνημα αποσυμπίεσης του ΝΑΤΟ στο ΑΙΓΑΙΟ" Νέα NAVTEX επονομαζόμενη ΑΛΑΝΙ.


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τον χαρακτήρισαν μηχανισμό αποσυμπίεσης για να περιγράψουν το τρόπο της δυνητικής αποτροπής ενός εκτάκτου θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδος και τουρκίας.

Τι όμορφες λέξεις που βγαίνουν από τα γραφεία του ΝΑΤΟ αλλά όταν έχεις να κάνεις με νεοθωμανό αυτές οι περισπούδαστες φράσεις καίγονται αμέσως.

Έτσι ''έσκασε το μηχάνημα αποσυμπίεσης του ΝΑΤΟ  στο ΑΙΓΑΙΟ" 

 Η Άγκυρα έβγαλε 3 νέες NAVTEX για ναυτικές ασκήσεις με αληθινά πυρά στις 27,28 & 29 Οκτωβρίου απέναντι από το Καστελόριζο, παρόλο που είχε συμφωνήσει πριν λίγες ώρες να τις ακυρώσει.

  Όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα  ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, Αθήνα και Άγκυρα (ενώ το Oruc Reis βρίσκεται στα 19 μιλια από τις ακτές της Ρόδου) συμφώνησαν στην αναβολή των εκατέρωθέν στρατιωτικών ασκήσεων που είχαν προγραμματίσει για τις 28 & 29 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα οι τουρκικές ασκήσεις που ακυρώθηκαν αφορούσαν ναυτικά γυμνάσια, τα οποία θα ξεκινούσαν 26 Οκτωβρίου και θα είχαν διάρκεια μέχρι 28. Όμως μετά από λίγες ώρες οι Τούρκοι έβγαλαν νέες NAVTEX για ναυτικές ασκήσεις στις 27,28 και 29.

Με αυτό τον τρόπο η Άγκυρα εμπαίζει την Ελληνική κυβέρνηση" https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/927485_i-agkyra-koroideyei-tin-athina-symfonise-na-akyrosei-naytikes

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ NAVTEX;

αλάνι ουδέτερο παιδί του δρόμου, που τριγυρίζει

 συνώνυμα: αγυιόπαιδο, αλητάκος, αλητάμπουρας, αλητόπαιδο, μαγκάκι, χαμίνι άνθρωπος της παρανομίας, του υποκόσμου ΠΗΓΗ https://el.wiktionary.org/wiki/%

ΜΑΣ ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΤΑ ΑΛΑΝΙΑ  ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΜΥΡΩΔΙΑ.

Πριν από λίγες ώρες γράφαμε  πριν αναγγελθούν τα παραπάνω:

( βλ. στο https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/10/blog-post_165.html)

ΧΟΝΤΡΟ ΔΟΥΛΕΜΑ γιατί  ή μας περνούν για βλάκες ή γιατί βρίσκουν και τα κάνουν;

Φυσικά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι καθότι είναι ψυχοφθόρο και απαξιώνει τις δυνατότητες αποτροπής.

Το ΜΠΑΜ είναι κοντά, αλλά μας το φέρνουν με το μαλακό. 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας