Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Η Ουκρανία θα πάψει να υπάρχει ως κράτος, εάν ρίξει βρώμικη βόμβα στη Μόσχα – Η Ρωσία προειδοποιεί το ΝΑΤΟ με πυρηνική κόλαση

 


Τμήμα ενός γενικότερου σχεδιασμού του ΝΑΤΟ για αποστολή στρατευμάτων της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην Ουκρανία φαίνεται πως αποτελεί η συνεχής διακίνηση ειδήσεων από δυτικά ΜΜΕ περί συμμετοχής στρατευμάτων της Βόρειας Κορέας στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας.

Τόσο η Ρωσία, όσο και η Λευκορωσία καταγγέλλουν τους εν λόγω σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και δηλώνουν πως θα απαντήσουν αποφασιστικά σε αυτές τις μεθοδεύσεις αλλά και στα σενάρια περί χρήσης βρώμικης βόμβας από τους Ουκρανούς...
Η βρώμικη βόμβα είναι ραδιενεργό όπλο που συνδυάζει ραδιενεργό υλικό με συμβατικά εκρηκτικά.
Ο σκοπός του όπλου είναι να μολύνει την περιοχή γύρω από τον παράγοντα διασποράς - συμβατική έκρηξη με ραδιενεργό υλικό.
Πάντως η βρώμικη βόμβα δεν πρέπει να συγχέεται με μια πυρηνική έκρηξη, όπως μια βόμβα σχάσης, η οποία με την απελευθέρωση πυρηνικής ενέργειας παράγει αποτελέσματα έκρηξης πολύ περισσότερα από αυτά που μπορούν να επιτευχθούν με τη χρήση συμβατικών εκρηκτικών.
Αν και μια συσκευή διασποράς ραδιενέργειας έχει σχεδιαστεί για να διασκορπίζει ραδιενεργό υλικό σε μια μεγάλη περιοχή, μια βόμβα που χρησιμοποιεί συμβατικά εκρηκτικά και παράγει ωστικό κύμα θα ήταν πολύ πιο θανατηφόρα για τους ανθρώπους από τον κίνδυνο που δημιουργεί το ραδιενεργό υλικό που μπορεί να αναμειχθεί με το εκρηκτικό.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.bankingnews.gr/