Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

δυστυχώς την τρέλα των πυρηνικών θα την υποστούμε γιατί είναι το ρέκβιεμ του αποτυχημένου πολιτισμού με τα ανήθικα ήθη

 






ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 

Ένας υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος είπε στην Bild ότι το Κίεβο έχει τα υλικά και τις γνώσεις για την κατασκευή πυρηνικών όπλων. Η Ουκρανία θα χρειαζόταν «μόνο λίγες εβδομάδες» για να φτιάξει μια βόμβα Α, εάν μπορούσαν να επιτευχθούν γρήγορα οι σχετικές συμφωνίες.

Πριν από λίγο καιρό, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky είπε στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι η Ουκρανία πρέπει να έχει πυρηνικά όπλα ή να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ.

Το θέμα των πυρηνικών όπλων έχει τεθεί επανειλημμένα στην Ουκρανία μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Ο απόστρατος Ουκρανός στρατηγός Serhiy Krivonos πρότεινε οι Ηνωμένες Πολιτείες ή το Ηνωμένο Βασίλειο να αναπτύξουν πυρηνικά όπλα και τα αεροσκάφη τους στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον πρώην σύμβουλο του Πενταγώνου Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ , ο μόνος τρόπος για να αλλάξει η κατάσταση στην Ουκρανία ήταν η εισαγωγή πυρηνικών όπλων." Πληροφορίες από την ΠΡΑΒΔΑ 



Άμεση και σφοδρή ήταν η αντίδραση του Vladimir Putin στις πυρηνικές απειλές της Ουκρανίας, καθώς σε συνεντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της Συνόδου Κορυφής των BRICS στο Kazan, ο Ρώσος πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι οποιαδήποτε κίνηση για τη δημιουργία πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία θα αντιμετωπιστεί από τη Ρωσία με «την πιο κατάλληλη απάντηση».
Μάλιστα, ο Putin χαρακτήρισε τις πυρηνικές απειλές του Κιέβου ως μια «επικίνδυνη πρόκληση», λέγοντας: «Πρόκειται για επικίνδυνη πρόκληση, γιατί, φυσικά, οποιοδήποτε βήμα προς αυτή την κατεύθυνση θα αντιμετωπιστεί με την κατάλληλη αντίδραση». 
Βέβαια, όπως εξήγησε ο ηγέτης του Κρεμλίνου, η Μόσχα είναι σε θέση να παρακολουθεί οποιαδήποτε κίνηση απόκτησης πυρηνικών από το Κίεβο, καθότι κάτι τέτοιο είναι «αδύνατο να γίνει κρυφά».