Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

τα φθινοπωρινά φύλλα θα πέσουν πιο νωρίς ;

φώτο  -  ο Γέροντας Ιωνάς της Οδησσού..είπε πολλά πριν την Εκδημία του, αλλά μετά από αυτήν κάποιοι  πρόσθεσαν και άλλα κατά την κρίση τους ..όμως ο Όσιος αυτός επανέλαβε κάτι που προείπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός .

"όταν θα  πέφτει μπροστά  τους χρυσάφι ή μάλαμα δεν θα σκύβουν να το πάρουν , αλλά θα μαλώνουν όταν πέφτει κάτω ένα στάχυ" ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Αιτωλός 

"το δολλάριο θα γίνει σαν τα φθινοπωρινά φύλλα και κανείς δεν θα σκύβει να τα μαζέψει" Γέροντας Ιωνάς της Οδησσού 

Ήδη ξεκίνησαν οι φθινοπωρινές μέρες και διαβάζουμε :

"Το δολάριο χάνει το 97% της αγοραστικής δύναμης το 2024 ενώ οι φόβοι για υπερπληθωρισμό αυξάνονται, καθώς η ομάδα των BRICS, με το σχέδιο της αποδολαριοποίησης- και τα ψηφιακά νομίσματα απειλούν την κυριαρχία του στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Η αξία του δολαρίου ΗΠΑ διαβρώνεται γρήγορα, με την αγοραστική του δύναμη να δέχεται σημαντικό πλήγμα το 2024 - μια πορεία βέβαια που διαρκεί πάνω από έναν αιώνα.
Kαθώς ο πληθωρισμός συνεχίζει να έχει ανοδική πορεία, πλήθος οικονομολόγοι προειδοποιούν για υπερπληθωρισμό, ο οποίος θα μπορούσε να προκαλέσει όλεθρο στην οικονομία των ΗΠΑ και σεισμό στις παγκόσμιες αγορές.
Ταυτόχρονα, η ομάδα των BRICS - Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική - εντείνει τις προσπάθειες να αμφισβητήσει την κυριαρχία του δολαρίου ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, τροφοδοτώντας ανησυχίες για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του."
Περισσότερα στο https://www.bankingnews.gr/
Αν συνδυάσουμε τα οικονομικά , τα ενεργειακά και τα πολεμικά γεγονότα και αν αφουγκραστούμε τις τεκτονικές πλάκες που κουνιούνται, τότε πρέπει να κρατηθούμε από την Πίστη μας στον Άγιο Θεό γιατί τα πράγματα φαίνονται δύσκολα, ενώ μας τα παρουσιάζουν ως διαχειρίσιμα για να μην ξυπνήσουμε και δούμε πως μας δούλευαν τόσα χρόνια .
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντινος Βαρδάκας