Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΠΟΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ

 


ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ 

Μόνο απαρατήρητες δεν μπορούν να περάσουν οι δηλώσεις του επικεφαλής συμβούλου του Τούρκου πρόεδρου Recep Tayyip ErdoganYiğit Bulut, για το Ισραήλ, τη Δύση και την… Ελλάδα.

Όπως είπε, το Ισραήλ σχεδιάζει να επιτεθεί στην Τουρκία  σύντομα, αφού πρώτα την προκαλέσει προβαίνοντας σε ενέργειες που θα προσβάλουν βάναυσα τις ιερές αξίες της.
«Σε σύντομο χρονικό διάστημα το Ισραήλ θα επιτεθεί στο al-Aqsa και στους άλλους ιερούς μας τόπους.
Η Τουρκία θα γίνει στόχος μετά από αυτή την επίθεση, όπως έχει δηλώσει πολλές φορές ο Πρόεδρός μας» προειδοποίησε.
Στη συνέχεια, ανακάτεψε και την Ελλάδα… Όπως ισχυρίστηκε, πριν από 100 χρόνια η Δύση επιτέθηκε στην Τουρκία μέσω της Ελλάδας.
«Πριν από 100 χρόνια, η Δύση συνασπίστηκε για να επιτεθεί στην πατρίδα μας, την Τουρκία. Ο υπεργολάβος ήταν η Ελλάδα.
100 χρόνια μετά, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Μόνο που αυτήν τη φορά υπεργολάβος είναι το Ισραήλ».
Προς επίρρωση των ισχυρισμών του υπογράμμισε το γεγονός της ύπαρξης του αμερικανικού και βρετανικού στρατού στην Ανατολική Μεσόγειο, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Η συσσώρευση βρετανικών και αμερικανικών βάσεων σε Ελλάδα και Κύπρο προφανώς δεν είναι για τη Γάζα!» 
Ο Yiğit Bulut, κατόπιν, απηύθυνε ένα εντυπωσιακό κάλεσμα: «Όσοι κοιμούνται να ξυπνήσουν. Όσοι βλέπουν την αλήθεια να μαζευτούν, τώρα είναι η ώρα να μιλήσουν άφοβα».
Με αυτά τα λόγια έδωσε το μήνυμα ότι η τουρκική κοινωνία πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να αρχίσει να κατανοεί τις εξελίξεις τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΟΖ ΚΑΙ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ - σύμφωνα με κυβερνητικές δηλώσεις;