Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

είναι πλέον το πιο ΕΠΕΙΓΟΝ "οι φίλοι μας έδωσαν μια *βόμβα* και μας είπαν να την εξουδετερώσουμε μόνοι μας" ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ;

Μαζικές επιστροφές μεταναστών στην Ελλάδα - Η Γερμανία στέλνει 70.000 έως 100.000 άτομα - Στο... παιχνίδι και η Τουρκία


Σε πρόσφατες αναρτήσεις μας επισημάναμε όλα αυτά ...
σήμερα τα νέα γίνονται καταιγιστικά ...αύριο μπορεί να δικινδυνεύει η κοινωνική ειρήνη και η ασφσλεια των πολιτών; Ποιός νοιάζεται άραγε ;...
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Διαβάζουμε: 
Παρατηρείται αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία προς την Ελλάδα, μέσω θαλάσσης
Αν και η κυβέρνηση διαμηνύει ότι η Ελλάδα «δεν θα γίνει σάκος του μποξ» όσον αφορά το μεταναστευτικό, η πραγματικότητα φαίνεται εκ διαμέτρου αντίθετη.
Η Γερμανία ετοιμάζεται να στείλει στην πρώτη χώρα υποδοχής, δηλ. την Ελλάδα, περί τους 70.000 με 100.000 μετανάστες, ενώ την ίδια στιγμή, στο… παιχνίδι έχει μπει και η Τουρκία, καθώς παρατηρείται αύξηση των μεταναστευτικών ροών μέσω θαλάσσης....
Κι αυτό τη στιγμή, που η Ελλάδα αντιμετωπίζει ήδη μεταναστευτικό πρόβλημα. Το κέντρο της Αθήνας έχει μετατραπεί σε ζούγκλα και η εγκληματικότητα έχει εκτοξευθεί. Οι μετανάστες αποφεύγουν να κοιμούνται σε πλατείες, όπου έχουν ενταθεί οι αστυνομικές περιπολίες και μάλιστα, τα τεράστια ποσά που πληρώνουν στους διακινητές, οι οποίοι κυκλοφορούν οπλισμένοι, είναι και για την πληροφόρηση σχετικά το πώς πρέπει να κινηθούν.
Την ίδια στιγμή, ασφυκτικές πιέσεις στην Ελλάδα -μέσω του μεταναστευτικού- ασκεί και η Τουρκία, με τις μεταναστευτικές ροές μέσω θαλάσσης να έχουν αυξηθεί σημαντικά.
Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Συνοριοφυλακής (Frontex) καταγράφει αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία προς τα ελληνικά νησιά κατά το οκτάμηνο του 2024, με 37.163 άτομα να διασχίζουν παράνομα τα σύνορα. Κι αυτό, ενώ σε άλλες περιοχές της Ευρώπης παρατηρείται μείωση των μεταναστευτικών ροών.
Παρά τη μείωση στην Κεντρική Μεσόγειο, η Ανατολική Μεσόγειος καταγράφει αύξηση κατά 39%, με συνολικά 37.163 άτομα να έχουν περάσει τα σύνορα κατά την ίδια περίοδο.
Περισσότερα στο https://www.bankingnews.gr/