Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

και άλλη ανεξαρτοποίηση "- θα σηκωθεί το κάθε Έθνος και θα κάνει του κεφαλιού του " ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Μετά την Σερβική  Δημοκρατία της Βοσνίας παίρνει σειρά η Υπερδνειστερία ..κάτι έρχεται μεγάλο και τρέχουν να προλάβουν 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ:
"Οι αρχές της Υπερδνειστερίας, της αποσχισθείσας, φιλορωσικής περιοχής της Μολδαβίας, ανέφεραν σήμερα ότι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε έναν σταθμό ραντάρ σε μια στρατιωτική βάση, χωρίς να προκληθούν σημαντικές ζημιές, ούτε θύματα." ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ στη Μολδαβία
Οι εξελίξεις αυτές συμβαίνουν ενώ η Δύση πλησιάζει θανάσιμα κοντά τη Μολδαβία, όπου το ΝΑΤΟ πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις διάρκειας 19 ημερών στη Μολδαβία και σε μια περίοδο έντασης στην τοπική και περιφερειακή πολιτική.
Στις ασκήσεις αυτές ειδικά στρατεύματα από τις ΗΠΑ και τη Ρουμανία τελειοποιούν τη «συνοχή» τους με τις ελίτ μονάδες της Μολδαβίας που ονομάζονται Fulger, Scorpion και Pantera.
η Ρωσία προειδοποίησε ότι μια αντιρωσική κίνηση θα έχει κόστος για το Κισινάου.
«Η Δύση, παρά το ουδέτερο καθεστώς της Μολδαβίας… συνεχίζει να εμπλέκει τη Μολδαβία στη σύγκρουση στην Ουκρανία», είπε η Maria Zakharova, η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, τον Αύγουστο του 2023....
Η Γκαγκαουζία θα αποσχιστεί από τη Μολδαβία, εάν η φιλοδυτική ηγεσία αποφασίσει ένωση με Ρουμανία

Η Γκαγκαουζία ανακοίνωσε ότι θα εγκαταλείψει τη Μολδαβία, εάν το Κισινάου αποφασίσει να ενωθεί με τη Ρουμανία.
Αυτό δήλωσε η επικεφαλής της αυτόνομης περιοχής Evghenia Guțul.«Οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια θα σημάνει την άμεση έναρξη της διαδικασίας για την απόσχιση της Γκαγκαουζίας και την επιστροφή σε μια ανεξάρτητη δημοκρατία των Γκαγκαούζων.
Είμαστε βέβαιοι ότι οι κάτοικοι πολλών γειτονικών περιοχών της Μολδαβίας και της Βουλγαρίας θα μας στηρίξουν και θα μας ενώσουν», είπε η Guțul..