Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

κ.ΑΘΑΜΑΝΑ πρέπει να απολογηθούμε την στιγμή που τρέχουν τόσα πολλά και δεν έχουμε χρόνο να πάμε ούτε στην τουαλέτα;

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Τα γεγονότα δεν θα πάνε το ΠΑΣΧΑ του 2025 γιατί έχουν ήδη  ξεκινήσει και το 2024 φαίνεται καυτό ..το Ποθούμενο μπορεί να το δούμε δηλ. την επόμενη χρονιά ..αυτό λέει η κοινή λογική όσο δύναται ...

Αγαπητέ κ ΑΘΑΜΑΝΑ στα όσα ορθά από πρώτη άποψη διευκρινίζεται ως απάντηση στο άρθρο μας "μια δεύτερη ανάγνωση της προφητείας μετά τις δηλώσεις χθές του Πατριάρχη Βαρθολομαίου"... Βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2024/04/blog-post_3.html?m=1
 όπως τα παρακάτω που αναφέρεται: 
"Δεν υπήρξε ποτέ, από όσο τουλάχιστον γνωρίζουμε, αλλά και είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε, ούτε "μισή" προφητεία στην οποία να αναφέρεται η αισχρή υποδούλωσις της Ορθοδοξίας στην παπική εκκλησία, έτσι ώστε το 2025 να "εορταστεί" το Πάσχα Ορθοδόξων και Καθολικών μαζί, έχοντας βεβαίως αναγνωριστεί προηγουμένως τα πρωτεία του Πάπα, όπως έχουν σχεδιάσει οι δούλοι του Αντίχριστου από την μιαρή "Ψευδο-Σύνοδο" του Κολυμπαρίου (Κρήτη) εν έτει 2016." και άλλα σωστά που συμπληρώνεται στην απάντηση σας  βλ.https://orthodoxathemata.blogspot.com/2024/04/e-2025.html?m=1
 καθότι έχουμε εντρυφήσει όλοι μας με πόνο  επί καιρό και χρόνους σε αυτά .
Έχουμε  λοιπόν να σας τονίσουμε,  ότι παρεξηγήσατε τα λεγόμενα  μας γιατί   στο άρθρο μας αναφέραμε και διαχωρίζουμε τις θέσεις μας από νεοποχίτικες και οικουμενιστικές αντιλήψεις, αλλά και προθέσεις  , λέγοντας  και στηλιτεύοντας :
Μας θύμισε δηλ. ο Πατριάρχης ότι του χρόνου θα συμπέσει το Πάσχα με τους Δυτικούς και από αυτό ορμώμενος εύχεται να εορτάζουμε μετά από κοινού. ( Γεγονός που προσβάλλει κατάφωρα την Ιερά μας Παράδοση και δημιουργεί πολλά εν γένει προβλήματα)
ΣΧΌΛΙΟ  στην παραπάνω αρθρογραφία μας  : Φυσικά μιλάμε για δύο διαφορετικές Πασχαλιές αυτής των Ορθοδόξων και αυτής των Λατίνων .
Αν ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ήθελε να το προσδιορίσει έτσι μόνο ο εγγύς χρόνος θα το δείξει .
Όμως η ανθρωπότητα έχει εισέλθει στα πρόθυρα ενός νέου παγκόσμιου πολέμου που μάλιστα έχει προφητευθεί και γνωρίζουμε ότι θα περιεστραφεί με δέλεαρ την Κωνσταντινούπολη .
Μάλιστα έτσι όπως τρέχουν τα πράγματα μπορεί στην επόμενη Πασχαλιά που συμβαίνει αυτή η συγκυρία ( να συμπίπτει δηλ.  ημεροχρονολογικά το λεγόμενο Πάσχα των Λατίνων ) , να δούμε από κοντά το Ποθούμενο οι Ορθόδοξοι, φυσικά όχι οι Παπικοί που το μόνο " ποθούμενο " που έχουν είναι, πως να μας "καταπόσουν". 
Κάτι μυρίστηκαν οι Λατίνοι από τα σχέδια του ΝΑΤΟ για την ευρύτερη περιοχή και λένε : "δεν πάμε και εμείς προς τα εκεί".
Αν ήξεραν τι θα γίνει στην Πόλη δεν θα τολμούσαν ."
Μάλιστα σε επόμενο άρθρο μας αναφερθήκαμε :" μπήκαμε στα πολύ βαθειά και αυτό το μακροβούτι δεν αντέχεται"
Ηγούμενος Ι. Μ. Καρακάλλου Αγίου Όρους Φιλόθεος για ένωση εκκλησιών Ερώτηση: Συζητείται έντονα η ένωση των εκκλησιών. 
 Γνωρίζεται την ταχύτητα των εξελίξεων και φυσικά  σε αυτό το μείζον θέμα της προφητείας με την επικαιρότητα υπάρχει μεγάλο βάθος ανάλυσης .
Ευχαριστούμε για όσα συμπληρώσατε και προσδοκούμε με Πίστη και Ελπίδα ο Άγιος Θεός να φανερώσει την ΑΛΗΘΕΙΑ, ώστε να κατανοήσουμε την προφητεία και να Δοξάσουμε το Πανάγιο Όνομα ΤΟΥ.
Τα γεγονότα δεν θα πάνε το ΠΑΣΧΑ του 2025 γιατί έχουν ήδη  ξεκινήσειτο  το 2024 ..το Ποθούμενο μπορεί να το δούμε το 2025 ..αυτό λέει η κοινή λογική , όσο δύναται .
ΣΤΩΜΕΝ καλώς  
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας