Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 6 Απριλίου 2024

" είναι ο πρώτος αληθινός παγκόσμιος πόλεμος –πολύ περισσότερο από ό,τι υπήρξαν ο Α’ Παγκόσμιος ή ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος."

 


«σχεδόν ένα χρόνο μετά τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αρχίζω να αναρωτιέμαι αν αυτή η σύγκρουση είναι ο πρώτος αληθινός παγκόσμιος πόλεμος –πολύ περισσότερο από ό,τι υπήρξαν ο Α΄ Παγκόσμιος ή ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Σε αυτόν τον πόλεμο, τον οποίο θεωρώ «World War Wired», σχεδόν όλοι στον πλανήτη μπορούν είτε να παρακολουθούν τις μάχες με κάθε λεπτομέρεια, είτε να συμμετέχουν με κάποιο τρόπο και σίγουρα να επηρεάζονται οικονομικά –ανεξάρτητα από το πού ζουν. Ενώ η μάχη στο έδαφος που πυροδότησε ο World War Wired είναι φαινομενικά μόνο για το ποιος θα ελέγχει την Ουκρανία. Ας μην γελιόμαστε.

ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ 

ο τρεις φορές βραβευμένος με Πούλιτζερ Αμερικανός δημοσιογράφος Τόμας Φρίντμαν.

Ο δημοσιογράφος αναπτύσσει το επιχείρημα ότι ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι ο «αληθινός παγκόσμιος πόλεμος», ενώ ο ίδιος αναλύει λεπτομερώς τα ειδικά χαρακτηριστικά του πολέμου και στέκεται ιδιαίτερα στο στοιχείο που τον κάνει μοναδικό: ότι όλοι τον παρακολουθούν, όλοι επηρεάζονται και όλοι μπορούν να παρέμβουν με τον τρόπο τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://warnews247.gr/tomas-frintman-giati-aftos-einai-enas-alithinos-pagkosmios-polemos/

Ο συγκεκριμένος φαίνεται να συμφωνεί απόλυτα δίχως να το γνωρίζει με ένα πολύ γνωστό αγιορείτη ασκητή που είπε  : 

" αυτό που ξεκίνησε στην Ουκρανία δεν σταματάει , είναι κομμάτι του Γ΄ΠΠ" 

ΚΑΙ επειδή ο δημοσιογράφος Τόμας Φρίντμαν που λέει αυτά είναι Αμερικάνος να προσθέσουμε ότι αυτός ο παγκόσμιος πόλεμος θα ακουμπήσει την Αμερική κάτι που δεν το έκαναν οι προηγούμενοι και οι ΗΠΑ την έβγαλαν μέλι - γάλα αλλά τώρα την ακουμπάει ΧΕΡΙ ΘΕΟΥ.