Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

ανησυχούν στις ΗΠΑ για τον Οικουμενικό Πατριάρχη μας αν κινηθούν οι Ρώσοι δυναμικά προς την ΠΟΛΗ ;


Πιθανώς να ανησυχούν στις ΗΠΑ  και για τον Επιφάνιο στο Κίεβο, μήπως με την είσοδο των Ρώσων εκεί, φυγαδευτεί στην Δύση και γίνει  "καρδινάλιος " σαν τον προδότη Βησσαρίωνα της συνόδου της Φερράρας;; 
φώτο ( δεν θελήσαμε να βάλουμε εκκλησιαστική φωτογραφία γιατί δεν το αξίζει κανένας από αυτούς, την στιγμή που χύνεται αθώο αίμα Ορθοδόξων εκατέρωθεν) 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Δεν είναι μόνο τα πολεμικά μέτωπα γιατί τα πιο σκληρά μέτωπα είναι τα εκκλησιαστικά.
 Διαβάζουμε από άρθρο : " Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο στόχαστρο της Ρωσίας ο Βαρθολομαίος - Μάχη για τα ηνία της Ορθοδοξίας" Πηγή https://www.protothema.gr/world/article/1486808/polemos-stin-oukrania-sto-stohastro-tis-rosias-o-vartholomaios-mahi-gia-ta-inia-tis-orthodoxias/
"Ο Ρώσος ιεράρχης Κύριλλος, ανοιχτός υποστηρικτής του Βλαντιμίρ Πούτιν και των πολιτικών του, και ο Βαρθολομαίος, ένας πατριάρχης που θέλει να φέρει την Ορθοδοξία προς το μέλλον, συγκρούονται πάνω και από την Ουκρανία, αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό Atlantic σε εκτενές δημοσίευμα..."
Ερώτημα δικό μας ...
Η Ορθοδοξία είναι ίδια χθές και σήμερα και εις τους αιώνες , άρα κανείς Πατριάρχης δεν μπορεί να την φέρει στο μέλλον γιατί η Ορθοδοξία είναι η ίδια το  παρελθόν , το παρόν και το μέλλον, καθότι Ιησούς Χριστός χθες και σήμερον ο αυτός και εις  τους αιώνες .Με λίγα λόγια οι "ανοησίες" αυτές όπως εκφράζονται  είναι γεωπολιτικά σάλια και δείχνουν τι έστησαν τόσα χρόνια στο παρασκήνιο για να ωραιοποιούν καταστάσεις για  να πετυχαίνουν τα σχέδια τους .
Πάμε παρακάτω γιατί το δημοσίευμα αυτό θέλει να μπλέξει και εμάς....
"Πεδίο μάχης και η Ελλάδα
Η ρωσική εκστρατεία για την αποκατάσταση της επιρροής της Ρωσίας στα.. σοβιετικά μεγέθη και πέρα από αυτά, άρχισε από την Ελλάδα, γράφει το Atlantic, μια χώρα με παμπάλαιους θρησκευτικούς δεσμούς με τη Ρωσία και κοινούς εχθρούς.
Μετά το 2000 οι ρωσικές επενδύσεις στη θρησκεία στην Ελλάδα (εκκλησίες, εκδρομές στη Ρωσία και τα συναφή) αυξήθηκαν. Το ρωσικό μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα είναι το πλέον φιλορωσικό από τα 20 της χερσονήσου του Άθω –αλλά και το πιο καλοφτιαγμένο χάρη στα χρήματα από Ρώσους ολιγάρχες. Το είδε από κοντά το 2005 και ο Πούτιν, η άνοδος του οποίου μετά το 1999 «πάτησε» και στην αξιοποίηση της θρησκείας."

ΘΕΣΗ μας...
Όποιος αξιοποιεί τα θρησκευτικά του πιστεύω  με πολιτικούς όρους κακώς πράττει, καθότι η αιωνιότητα δεν αξιοποιείται αλλά κερδίζεται "δια της πνευματικής βίας " και αυτοί όλοι κινδυνεύουν να απωλέσουν την αιωνιότητα άσχετα αν φαίνεται τώρα να είναι ισχυροί εν πόλεμοις.

Συνεχίζει το δημοσίευμα αυτό ...με άλλες λογικές αλχημείες.  

"Βήμα δεύτερο λίγο αργότερα, οι προσπάθειες μέσα από ιστοσελίδες, μπλογκ και ομάδες στο Facebook να απαξιωθεί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ως χειραγωγούμενο όργανο των Τούρκων, του Βατικανού ή των ΗΠΑ"
Και 
"Ο Βαρθολομαίος, απορροφημένος από την οργάνωση μιας Πανορθόδοξης Συνόδου, δεν έδωσε σημασία σε αυτές τις επιθέσεις. Οι Ρώσοι έβαζαν, πάντως, τα αιτήματά τους που κατέληγαν να γίνονται εμπόδια: δεν ήθελαν, για παράδειγμα, να γίνονται αναφορές στα ανθρώπινα δικαιώματα (που τα θεωρούν σιωπηρή αποδοχή της ομοφυλοφιλίας)."
Και 
"Τελικά, μία εβδομάδα πριν αρχίσει η Σύνοδος, στην Κρήτη το 2016, οι Ρώσοι αποσύρθηκαν. Ήταν μια απόφαση, που όπως γράφει το άρθρο, εξέθεσε τα ρήγματα στο εσωτερικό της Ορθοδοξίας.

Για το Φανάρι ήταν το πράσινο φως να ικανοποιήσει το αίτημα των Ουκρανών για αυτοκεφαλία, ένα αίτημα που είχε αναδυθεί την εποχή που η χώρα απέκτησε την ανεξαρτησία της μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. 

Οι σχέσεις Κωνσταντινούπολης και Μόσχας μετά τα γεγονότα της Κρήτης μπήκαν σε τροχιά σύγκρουσης"

Ερώτημα... 
Ποια "υπηρεσία" περιδιάβαινε τις αίθουσες του Κολυμπαρίου και ανέλαβε το logistics ;
Και αν όλα  αυτά τα κακά ,ανάποδα και διεστραμμένα που βιώνουμε σήμερα ξεκίνησαν από το περιβόητο Κολυμπάρι ;;

Και επειδή το όλο άρθρο αυτό γράφεται στην κορύφωση της εμφύλιας αιματοχυσίας μεταξύ Ομόδοξων αδελφών στην Ουκρανία δείχνει καταρχάς την αγωνία του ΝΑΤΟ για το μέλλον και  του Επιφανίου  μήπως  καταφύγει αυτός και η συνοδεία του στην Δύση , όταν οι Ρώσοι εισέλθουν στο Κίεβο και "ελευθερώσουν" τα Αγία Σκηνώματα στην Λαύρα του Κιέβου .

Ας όψονται οι σκοτεινές δυνάμεις που ματώνουν πάλι  την Ορθοδοξία βλ. τώρα  Ουκρανία , παλαιότερα Γιουγκοσλαβία, Συρία, αλλά δεν γνωρίζουν  ότι τελικά όταν φονοκτονούν " δόξα και τιμή προσφέρουν στον Άγιο Θεό " με την ανάδειξη νέων νεομαρτύρων .
Μήπως έχει σειρά και η τελευταία στην σειρά Ορθόδοξη Ελλάδα ;;
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Σχόλιο Αναγνώστου που μας ήρθε στο fb στο οποίο βρίσκουμε ορθή τοποθέτηση.
"Μήπως καί ό Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος καί πασών τών Ρωσιών προσβλέπει νά γίνει καί Οικουμενικός στήν Πόλη καί ό πρόεδρος βλέπει τόν εαυτόν του σάν " αυτοκράτορα "...
Ίσως νά μήν μελετούν ορθώς τίς προρρήσεις τών Ορθοδόξων Αγίων...
Τόν νύν οικουμενικό λέγεται ότι είδε ματωμένο ή Αγία γερόντισσα Γαλακτία...
Πολλά τά ανοιχτά μέτωπα χωρών καί προσωπικοτήτων." Ι.Σ