Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

" μια ήπειρος από μόνη της μυρίζει πυρηνικό μπαρούτι" - πόσες φορές αδελφοί στο παρελθόν επαναλάβαμε μια φράση ενός αγίου ανθρώπου; " πως μπορεί η ανθρωπότητα να ταξιδέψει στην καρδιά του σκότους;" και σήμερα ταξιδεύει δίχως υπερβολές.

 


Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε την Πέμπτη ότι όλα τα όπλα στο οπλοστάσιο της Μόσχας, συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών πυρηνικών όπλων, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την υπεράσπιση εδαφών που έχουν ενσωματωθεί στη Ρωσία από την Ουκρανία.

Ο Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, είπε ότι θα διεξαχθούν δημοψηφίσματα που οργανώνονται από τις ρωσικές εγκατεστημένες και αυτονομιστικές αρχές σε μεγάλες εκτάσεις στα ρωσικά κατεχόμενα στην ουκρανική επικράτεια και ότι «δεν υπάρχει επιστροφή».

 «η προστασία όλων των εδαφών θα ενισχυθεί σημαντικά από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις», προσθέτοντας: «Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι όχι μόνο οι δυνατότητες κινητοποίησης, αλλά και οποιαδήποτε ρωσικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών πυρηνικών όπλων, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τέτοιου είδους προστασία». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο 


Τα δημοψηφίσματα στα προς προσάρτηση στη Ρωσία ουκρανικά εδάφη ξεκινούν στις 23/9 και «τίποτα δεν θα τα σταματήσει»

Από αύριο μέχρι και την Τρίτη, τέσσερις περιοχές στη νότια και ανατολική Ουκρανία, που βρίσκονται υπό τον πλήρη ή μερικό έλεγχο της Μόσχας, θα ψηφίσουν στα «ψευδοδημοψηφίσματα», όπως τα χαρακτηρίζει η Δύση. Ακόμη και η Κίνα επέκρινε το σχέδιο αυτό, ζητώντας να γίνει σεβαστεί η εδαφική ακεραιότητα των χωρών.
Οι φιλορωσικές αρχές των εδαφών αυτών και η Μόσχα επιμένουν ότι η διαδικασία θα προχωρήσει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο 


Σε «κόκκινο» συναγερμό: Οι αρχές της Πολωνίας μοιράζουν χάπια ιωδίου στους πολίτες λόγω του πυρηνικού εργοστασίου της Zaporizhia