Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

η ΠΑΝΑΓΙΑ ΔΙΑΣΩΖΟΥΣΑ να μας διασώζει από τους "χριστιανό -σιωνιστές" ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ

 

Σχετικά με την Παναγία την Διασώζουσα με το  "Όνομα και Χάρη"
Και παρακάτω σχετικά με τους " χριστιανό σιωνιστές"

Σύναξη της Παναγίας της Διασωζούσας στην Πάτμο Η Μνήμη Τής Τιμάται 15 Αυγούστου.
Η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της Διασωζούσης
Για την προέλευση της αγίας και θαυματουργής Εικόνας δεν σώθηκε καμμία μαρτυρία.
Η παράδοση της Πάτμου αναφέρει ότι η Εικόνα ανήκει στις εβδομήκοντα Εικόνες του Ευαγγελιστού Λουκά. Ο Ευαγγελιστής Λουκάς ήταν γιατρός (Κολασσαείς 4, 14) και ζωγράφισε την Μητέρα του Θεού στο Ιερό Ευαγγέλιό του με τον ωραίο και γλαφυρό κάλαμό του.
Μια παράδοση της Εκκλησίας αναφέρει ότι ο Ευαγγελιστής Λουκάς ζωγράφισε τρεις Εικόνες της Θεοτόκου και τις παρουσίασε σε Αυτήν, όταν ζούσε. Εκείνη τις ευλόγησε και είπε: «Η Χάρη του Γιου μου να είναι μαζί τους». Επίσης ζωγράφισε και την εικόνα των Αγίων Πέτρου και Παύλου. Κατά την ίδια παράδοση, ο Ευαγγελιστής Λουκάς εμφανίζεται στην Εικονογραφία να ζωγραφίζει την Παναγία καθιστός σε έδρανο και έχοντας απέναντί του σε τρίποδο την Εικόνα της Θεοτόκου.
Για το ότι η Εικόνα της Διασωζούσης είναι αρχαιότατη και έργο μεγάλου καλλιτέχνη, ευσεβούς και ενάρετου ανθρώπου, δεν χωρεί αμφιβολία. Γι’ αυτό και γίνονται θαύματα, τα οποία επιτρέπει η Παναγία να γίνονται μέσα από ορισμένες εικόνες Της, κατά τόπους, σε όσους προσέρχονται με πίστη. Η Εικόνα έχει διαστάσεις 0,82x0,65 και έχει υποστεί παλαιότερα, άγνωστο πότε, εγκαύματα και επιζωγραφήσεις. Είναι δυστυχώς καλυμμένη με αργυροεπίχρυσες πλάκες, επάνω στις οποίες ο τότε χρυσοχόος αποτύπωσε σφραγίδες κάποιων νομισμάτων της εποχής του και πρόσθεσε δύο χέρια εντέχνως επεξεργασμένα, με τα οποία η Θεοτόκος βαστάζει το Παιδίον Ιησούν.
Ο Φωτοστέφανος, που πλαισιώνει την μεγαλοπρεπή Εικόνα, έχει τέσσερις ανάγλυφες σφραγίδες. Στις δύο ζωγραφίσθηκε η Παναγία και στις δύο ο Άγιος Γεώργιος (η Θεόδωρος) και ο Ευαγγελιστής Λουκάς πιθανόν και πάνω προς στην κορυφή του Στεφάνου η Θεοτόκος Δεομένη, ολόσωμη με υψωμένα χέρια.
Οι φωτοστέφανοι της Παναγίας και του Παιδιού Ιησού στολίζονται με ένδεκα πολύτιμους λίθους, κόκκινους και πράσινους, μεγάλου μεγέθους. Ο ένας τους χάθηκε.
Κάτω στο πλαίσιο της Εικόνας, το οποίο είναι από ορείχαλκο, εξ αιτίας της ελλείψεως ευγενούς μετάλλου, υπάρχει η χρονολογία της κατασκευής της αργυροεπίχρυσης επένδυσης: 1732

Τέλος, ολόκληρη η Εικόνα καλύπτεται από αφιερώματα κάθε είδους και αξίας. Το καθένα τους αντιπροσωπεύει ένα θαύμα!
Σχετικά με τους "χριστιανό" σιωνιστές .

Είναι μια πληγή που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και κυρίεψε τον κόσμο όλο, με όμορφα λόγια,  βιτρίνα και δόλιους σχεδιασμούς .
Σήμερα ετοιμάζουν ένα δικό τους αφού ενώσουν την Παποσύνη με την Ορθοδοξία για να τον   εγκαταστήσουν   στην πρωτεύουσα του πλανήτη που θα την αναγορεύσουν  εκεί  στα άγια μέρη , παράλληλα δε να μας σφραγίσουν σαν τα ζώα .
Είναι δυνατόν να μην κλαίει η Παναγία μας ;
Είναι δυνατόν να ρωτάμε γιατί συμβαίνουν τόσα ιστορικά παράδοξα που δεν ξαναείδε η ανθρωπότητα και να βλασφημάτε ο Άγιος Θεός μπροστά στα μάτια  μας ;
Είναι δυνατόν να μην χάνει το παιδί την μάνα και η μάνα το παιδί και εμείς ενώ ήδη εισπνέουμε τα χνώτα του αντίχριστου, να νομίζουμε ότι η ζωή θα κυλάει σαν τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου ;
Και αν η Παναγία μας που γιορτάζει αυτό τον μήνα εισηγηθεί στον ΥΙΟ ΤΗΣ να σταματήσει αυτό το κακό;
ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ και διάσωζε Διασώζουσα 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας