Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

μαλώνουν στο τουρκικό κοινοβούλιο για το πόσα νησιά θέλουν να μας αρπάξουν ;


Μιλάμε όμως ότι έπεσε το ξύλο της Αρκούδας ...όχι της ρωσικής που ετοιμάζεται και αυτή  ΒΙΝΤΕΟ 


Μπορεί η αιτία του διαπληκτισμού να ήταν ένας φυλακισμένος πρώην βουλευτής αλλά το κλίμσ είναι άκρως ανησυχητικό για την Ελλάδα .
Εδώ και καιρό Κεμαλιστές και Νεοθωμσνοί τσακώνονται γιατί δεν έχουν πράξει τα δέοντα για αυτούς δηλ. σχετικά  με τα νησιά που κατέχει η Ελλάδα παράνομα στην γαλάζια δήθεν πατρίδα τους ...έτσι λένε ..και αναγκάζονται οι Τούρκοι να πληρώνουν βίζα για να έρχονται σε αυτά ως τουρίστες  ...
Και επειδή ο σουλτάνος είναι μανούλα στο επικοινωνιακό παιχνίδι κάνει το εξής :
"Γιατί ο νέος διοικητής της τουρκικής στρατιάς Αιγαίου είναι μέγα πρόβλημα για Ελλάδα και ΝΑΤΟ" διαβάζουμε από το https://www.militaire.gr/
Διαβάζουμε :
Ο διορισμός του στρατηγού Ιρφάν Οζέρτ ως διοικητή της τουρκικής Στρατιάς Αιγαίου – μιας ξεχωριστής δύναμης που ιδρύθηκε το 1975 κυρίως για την αντιμετώπιση της Ελλάδας και διατηρείται εκτός της ολοκληρωμένης στρατιωτικής δομής του ΝΑΤΟ – σηματοδοτεί δυνητικά ανησυχητικές εξελίξεις στις ήδη τεταμένες σχέσεις της Άγκυρας με την Αθήνα.

Ο Οζέρτ έχει συχνά επιλεγεί από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την εκτέλεση μυστικών επιχειρήσεων που αποσκοπούν στην προώθηση των πολιτικών του στόχων, οι οποίοι μπορεί να μην ευθυγραμμίζονται απαραίτητα με τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας, αλλά να εξυπηρετούν στενότερους, πιο περιορισμένους στόχους. Αυτό τοποθετεί τον Οζέρτ ως μια δυνητικά επικίνδυνη φιγούρα, έτοιμη να αναπτύξει τουρκικά στρατιωτικά μέσα για να ενισχύσει το καθεστώς του Ερντογάν και να αυξήσει το πολιτικό του κεφάλαιο, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει στο εσωτερικό ή να αξιοποιήσει σε διαπραγματεύσεις με ξένους εταίρους.

Στο παρελθόν αυτός ο “συγκρατημένος και ντροπαλός” στα μέσα ενημέρωσης στρατηγός έχει αναλάβει την εκτέλεση μυστικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό, μεταξύ άλλων στη Λιβύη και στο Αζερμπαϊτζάν. Συντόνισε μυστικές επιχειρήσεις παρακολούθησης κατά των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ που σταθμεύουν στην Τουρκία, παρακολούθησε Αμερικανούς αξιωματικούς που είχαν αποστολή στην Τουρκία και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκκαθάριση δεκάδων χιλιάδων φιλονατοϊκών αξιωματικών από τον στρατό.
Ένα από τα μυστικά πολεμικά σχέδια της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, με την κωδική ονομασία “Barbaros” από το όνομα του Οθωμανού ναυάρχου Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα, προβλέπει κεντρικό ρόλο για τον Στρατό του Αιγαίου. Το σχέδιο αυτό περιγράφει τη διοίκηση και τον έλεγχο του στρατού επί των ειδικών δυνάμεων και των εναέριων και ναυτικών μέσων για την εξαπόλυση επιθέσεων σε ελληνικά νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος και σε ηπειρωτικό ελληνικό έδαφος. 
Πηγή: Nordic Monitor  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟ  

" αν δείτε μέσα στο τουρκικό κοινοβούλιο να μαλώνουν και να βγαίνουν όπλα ..τότε κοντά είναι .." υπάρχει μια μαρτυρία εδώ και δεκαετίες ότι έτσι είπε ο Άγιος Παϊσιος 
Είδομεν ...τα ψωμιά είναι λίγα και τα Κόλλυβα στο ζωνάρι έτοιμα 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς