Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Πρωτοπόρος στα λογισμικά αναγνώρισης προσώπου αγνοείται στην βύθιση ενός σχεδόν αβύθιστου σκάφους . ΤΙΣ ΘΕΟΣ ...

 

ΣΧΟΛΙΟ αναγνώστη : Το πλοίο αυτό ειναι πρακτικά αβύθιστο. Έχει λόγω τεράστιου βυθίσματος καρίνας, πάντα θετικη πλευστότητα. Και ανάποδα να το γυρίσεις, επανέρχεται (με κλειστά τα ανοίγματα της κουβέρτας). Δεν ανατρέπεται. Μόνο με ρήγμα βυθίζεται.

"Ο Μάικ Λιντς, Βρετανός επιχειρηματίας τεχνολογίας, αγνοείται μετά τη βύθιση ενός πολυτελούς γιοτ στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας.

Αφού συνίδρυσε τη βρετανική εταιρεία τεχνολογίας Autonomy το 1996, και υποστήριξε αρκετές επιτυχημένες εταιρείες τεχνολογίας, ο επιχειρηματίας θεωρήθηκε από ορισμένους ως η απάντηση του Ηνωμένου Βασιλείου στον ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.




Ένα άτομο έχασε τη ζωή του και έξι αγνοούνται μετά από βύθιση ενός σούπερ γιοτ μήκους 56 μέτρων με το όνομα Bayesian

Γεννημένος στις 16 Ιουνίου 1965, ο κύριος Lynch είναι γιος μιας νοσοκόμας και ενός πυροσβέστη και μεγάλωσε κοντά στο Chelmsford στο Essex.

Σπούδασε Φυσικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, όπου απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα στους μαθηματικούς υπολογιστές και αργότερα ανέλαβε ερευνητική υποτροφία.

Το 1991, ο κ. Lynch βοήθησε στην ίδρυση της Cambridge Neurodynamics - μια εταιρεία που ειδικευόταν στη χρήση ανίχνευσης και αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων μέσω υπολογιστή.


Υπηρέτησε στο διοικητικό συμβούλιο του BBC ως μη εκτελεστικός διευθυντής και το 2011 διορίστηκε στο κυβερνητικό συμβούλιο για την επιστήμη και την τεχνολογία - συμβουλεύοντας τον τότε πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον για τους κινδύνους και τις δυνατότητες ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης.


Η Autonomy έγινε επιτυχημένη λόγω της ικανότητας του λογισμικού της να εξάγει χρήσιμες πληροφορίες από δεδομένα όπως τηλεφωνικές κλήσεις, email και βίντεο.

Στη συνέχεια, θα χρησιμοποιούσε αυτά τα δεδομένα για να κάνει πράγματα όπως να προτείνει απαντήσεις σε έναν χειριστή τηλεφωνικού κέντρου ή να παρακολουθεί τηλεοπτικά κανάλια για λέξεις ή θέματα." 

με πληροφορίες από το https://www.bbc.com/news/articles/cdxl5kpvrg9o


«Έγειρε στο πλάι και μετά βυθίστηκε»

Την ίδια ώρα, ο καπετάνιος ενός πλοίου που ήταν κοντά όταν στο μοιραίο ιστιοφόρο και διέσωσε τους 15 ανθρώπους περιέγραψε στο BBC τις συνθήκες υπό της οποίες το σκάφος βυθίστηκε.

Ο καπετάνιος Κάρστεν Μπόρνερ δήλωσε ότι και το σκάφος του χτυπήθηκε από πολύ ισχυρές ριπές λόγω τις κακοκαιρίας τις πρώτες πρωινές ώρες, καταφέρνοντας να το σταθεροποιήσει ενώ ήταν αγκυροβολημένο, χρησιμοποιώντας τον κινητήρα.

με πληροφορίες από το https://www.protothema.gr/world/article/1531417/sikelia-o-vretanos-megistanas-maik-lids-metaxu-ton-agnooumenon-epeita-apo-ti-vuthisi-giot/



" Ο Μάικ Λιντς, ο εκατομμυριούχος στον τομέα του λογισμικού (software) που αγνοείται μετά τη βύθιση του υπερπολυτελούς σκάφους στα ανοικτά της Σικελίας, είναι ένα από τα λίγα παραδείγματα ενός επιχειρηματία από το Ηνωμένο Βασίλειο που δημιούργησε μια παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας, όπως αναφέρει ο Guardian.

Λιγότερο από τρεις μήνες πριν, ο 59χρονος απαλλάχθηκε από 15 κατηγορίες για απάτη που αντιμετώπιζε στις ΗΠΑ σχετικά με την αγορά της εταιρείας του, Autonomy, ύψους 11,1 δισ. δολαρίων από τον κολοσσό της Silicon Valley Hewlett-Packard το 2011, μια υπόθεση που φοβόταν ότι θα κατέληγε με τον θάνατό του στη φυλακή, λόγω μιας πάθησης των πνευμόνων.

Αφού ίδρυσε μερικές νεοσύστατες τεχνολογικές επιχειρήσεις -μεταξύ των οποίων μία που ειδικεύεται σε λογισμικό αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας, δακτυλικών αποτυπωμάτων και προσώπου για την αστυνομία- δημιούργησε την Autonomy το 1996.


Το λογισμικό της χρησιμοποιήθηκε από εταιρείες για την ανάλυση τεράστιων αποθηκευμένων δεδομένων και εν μέρει οφείλει την αποτελεσματικότητά του στην Μπεϋζιανή συμπερασματολογία, μια στατιστική θεωρία που επινόησε ο στατιστικολόγος, φιλόσοφος και πρεσβυτεριανός ιερέας του 18ου αιώνα Τόμας Μπέιζ." 

με πληροφορίες από το https://www.iefimerida.gr/kosmos/nayagio-sti-sikelia-poios-einai-o-maik-lints