Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Πριν ισοπεδώσουν την Γάζα θα ορμήσουν στον Λίβανο .Οι Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης τα είπαν, εμείς τα ζούμε.

Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία λένε:

"Ο ισραηλινός ιστότοπος Walah αποκάλυψε ότι “υπάρχουν θύματα μεταξύ Ισραηλινών στρατιωτών όταν πύραυλος Kornet έπληξε έναν ισραηλινό στρατιωτικό πύργο επιτήρησης στα σύνορα με τον Λίβανο”. Το ίδιο αναφέρουν και ρωσικά ΜΜΕ επικαλούμενα ισραηλινές πηγές.

Το κανάλι Al-Mayadeen γνωστό για τις σχέσεις του με την Χεζμπολάχ ανέφερε ότι τρεις αντιαρματικοί πύραυλοι έπληξαν ισραηλινές θέσεις.

Η Χεζμπολάχ ενημέρωσε τον στρατό του Λιβάνου και τις διεθνείς ειρηνευτικές δυνάμεις της UNIFIL να ξεκινήσουν την άμεση εκκένωση από το νότιο Λίβανο» καταλήγει το κανάλι Al-Mayadeen"

Περισσότερα ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Λουτρό αίματος με 11.000 νεκρούς και τραυματίες η Μέση Ανατολή - Εμπλοκή Hezbollah 

Περισσότερα ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Οι ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΠΡΙΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ προφήτευαν 

Ο Προφήτης Ιερεμίας μιλούσε πρώτα για την καταστροφή των πόλεων του σημερινού Λιβανου.

Ιερ. 29,4 ἐν τῇ ἡμέρᾳ τῇ ἐπερχομένῃ τοῦ ἀπολέσαι πάντας τοὺς ἀλλοφύλους. καὶ ἀφανιῶ τὴν Τύρον καὶ τὴν Σιδῶνα καὶ πάντας τοὺς καταλοίπους τῆς βοηθείας αὐτῶν, ὅτι ἐξολοθρεύσει Κύριος τοὺς καταλοίπους τῶν νήσων.


Ιερ. 29,4 Αυτά θα γίνουν κατά την ημέραν, που έρχεται, δια να καταστρέψη ο Κυριος όλους τους Φιλισταίους. Τοτε θα εξαφανίσω, λέγει ο Κυριος, την Τυρον και την Σιδώνα και όλους τους βοηθούς των, που έχουν απομείνει. Ο Κυριος θα εξολοθρεύση επίσης και τους εναπομείναντος εις τας νήσους.

Και μετά ο Προφήτης αναφέρει για την ισοπέδωση της Γάζας που θα την κάνουν να μοιάζει με την κεφαλή φαλακρού άνδρα.


Ιερ. 29,5 ἥκει φαλάκρωμα ἐπὶ Γάζαν, ἀπεῤῥίφη Ἀσκάλων καὶ οἱ κατάλοιποι Ἐνακίμ.

Ιερ. 29,5 Η Γαζα θα αποψιλωθή, θα ομοιάζη προς φαλακράν κεφαλήν· θα απορριφθή η Ασκάλων, όπως επίσης και οι απομείναντες γίγαντες Ενακίμ.

Μάλιστα μετά ο Προφήτης μιλάει για συγκρούσεις στην περιοχή της σημερινής Ασκαλώνα, όπου ήδη γίνονται ανελέητοι βομβαρδισμοί εκατέρωθεν.

Φώτο - ΠΗΓΉ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Συγκλονιστικές εικόνες από την Ασκελόν που απέχει μισή ώρα περίπου από τη Γάζα - Αναφορές για χτυπήματα και στο λιμάνι - Οι τρομοκράτες της Χαμάς χτύπησαν ξανά το νοσοκομείο της πόλης 


Ιερ. 29,6 ἕως τίνος κόψεις, ἡ μάχαιρα τοῦ Κυρίου; ἕως τίνος οὐχ ἡσυχάσεις; ἀποκατάστηθι εἰς τὸν κολεόν σου, ἀνάπαυσαι καὶ ἐπάρθητι.

Ιερ. 29,6 Συ, μάχαιρα του Κυρίου, έως πότε θα κατακόπτης; Εως πότε δεν θα ησυχασης; Εμπα εις την θήκην σου, στάσου και αναπαύσου!

Ιερ. 29,7 πῶς ἡσυχάσει; καὶ Κύριος ἐνετείλατο αὐτῇ ἐπὶ τὴν Ἀσκάλωνα καὶ ἐπὶ τὰς παραθαλασσίους, ἐπὶ τὰς καταλοίπους, ἐπεγερθῆναι.

Ιερ. 29,7 Πως όμως θα ησυχάση; Διότι ο Κυριος την διέταξε, να επέλθη εναντίον της Ασκάλωνος, όλων των παραλίων μερών και των πόλεων, που απέμειναν.

Απομένει να θυμηθούμε τους λόγους του Αγίου Παϊσίου που έλεγε από στις προηγούμενες δεκαετίες

" -σήμερα όταν διαβάζει κανείς τους Προφήτες, είναι σαν να διαβάζει εφημερίδα και δεν έχουμε κανένα λόγο να πούμε ότι δεν ξέραμε"

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας