Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

καλύτερα να πληροφορείς παρά να παραπληροφορείς - μπορεί και να μετράμε μέρες

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Μια επίκαιρη συζήτηση ενός φίλου που είναι καλός γνώστης, αλλά και εν Χριστώ αδελφός, πάνω στα σημερινά τεκταινόμενα που έχουν βάσεις σε όσα γινόταν αθόρυβα και κεκαλυμμένα μπροστά μας στο παρελθόν και φρόντιζαν να μην μας τα κάνουν γνωστά.
Αυτή λοιπόν η συζήτηση κατέληξε στα εξής με ερωταπαντήσεις:
- ποιος στήριζε τόσα χρόνια την Χαμάς οικονομικά, στρατιωτικά με πλούσιες δωρεές και άλλα;
- το Ιράν και η Τουρκία κυρίως, η δε Χεζμπολάχ ήταν ο ενδιάμεσος Κρίκος.
- θυμάσε εκείνη την πελώρια έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού που σχεδόν ισοπέδωσε όλο το παραλιακό μέτωπο της πόλης;
- πρέπει να ήταν πυρομαχικά που πήγαιναν στην Γάζα και φρόντισαν να τα ακυρώσουν ;
- γιατί καθυστερεί να εισβάλλει το Ισραήλ στην Γάζα ;
- όχι φυσικά γιατί φοβάται, αλλά πρέπει παράλληλα ή πριν να αντιμετωπίσει τους τροφοδότες της Χαμάς βλ. Τουρκία , Ιράν .
- πως όμως θα τους αντιμετωπίσει, όταν και οι δύο αυτοί έχουν καλές σχέσεις με την Ρωσία;
- δεν είναι μόνο το Ισραήλ που ανησυχεί πως θα τους αντιμετωπίσει, είναι και όλη η Δύση  με το ΝΑΤΟ   Και τα επιτελικά σχέδια που εκπονούνται αυτή την στιγμή είναι όχι πως θα εισβάλει το Ισραήλ στην Γάζα, αλλά πώς θα ακυρωθεί το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν , πως θα κτυπήσουν όλες τις μονάδες του παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, γενικά πως θα το φέρουν σε δύσκολη θέση, ώστε να μην μπορέσει να απαντήσει σε όσα θέλουν να κάνουν στην Παλαιστίνη.
- όμως μείζον είναι για αυτούς πως να ελέγξουν τα Στενά του Βοσπόρου για να φρενάρουν την ταχεία κάθοδο του Ρώσου με υψηλής τεχνολογίας στρατηγικά όπλα προς τις βάσεις του στην Συρία..
- το κλείσιμο των Στενών έχει άμεση σχέση με τους διαδρόμους ναυσιπλοϊας στο Αιγαίο, την υφαλοκρηπίδα του και τις απαιτήσεις του τούρκου για αποστρατικοποίηση των νησιών μας .
- όλα αυτά με Ερντογάν ή δίχως Ερντογάν είναι με ανταλλάγματα από τους " φίλους";
- να γιατί αδελφέ πατάμε σε κόκκινες γραμμές ή πως να στο πω απλά  μετράμε μέρες.
- όλα αυτά είναι γνωστά στα υψηλά κλιμάκια; αλλά όχι στον Λαό που θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τα προβλήματα από μια αναταραχή γενικευμένη απο τους μετανάστες εδώ μέσα , όταν αυτοί θα βλέπουν τα τεκταινόμενα στην Μέση Ανατολή με τα τελευταίας τεχνολογίας κινητά τους( ποιος τους τα έδωσε άραγε;).
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας