Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Αναλογιστείτε το αδιανόητο, μια ολοκληρωτική κατάρρευση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος

Σε μια ζοφερή αποτύπωση του σύγχρονου γεωοικονομικού γίγνεσθαι προβαίνει για άλλη μια φορά με πρόσφατο report της η Gold Switzerland.
( αποσπάσματα του παραθέτουμε)

Διανύουμε τον φαύλο κύκλο μέσα στον οποίο βρίσκονται τελικά όλα τα εμποτισμένα από χρέη έθνη.
Δηλαδή: 1) τα έθνη με κακή διαχείριση μεθάνε υπερβολικά από το χρέος και μετά 2) υποτιμούν το νόμισμά τους για να το αποπληρώσουν.
Στη συνέχεια, 3) έρχεται ο πληθωρισμός, ακολουθούμενος από 4) αύξηση των επιτοκίων, που με τη σειρά του σημαίνει 5) υψηλότερο κόστος εξυπηρέτησης χρέους, που σημαίνει 6) πληθωριστική δημιουργία νομισμάτων για να εξυπηρετηθούν αυτά τα υψηλότερα επιτόκια.
Εν προκειμένω, ο ελβετικός οίκος ως πρώτο πυλώνα καταστροφής αναφέρει τον το χρέος.
«Μόλις διαβεί τον Ρουβίκωνα, καταστρέφει πάντα τα έθνη.
Απλώς ανατρέξτε στην Ιστορία και στις πρώην αυτοκρατορίες της Ισπανίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ολλανδίας και της Γαλλίας.
Ή ρωτήστε τους Γερμανούς του Μεσοπολέμου.
Ρωτήστε τους Γιουγκοσλάβους της δεκαετίας του 1990 ή έναν ιστορικό της Αρχαίας Ρώμης ή έναν έμπορο στη σύγχρονη Αργεντινή.
Παντού έχουμε σχεδόν την ίδια ιστορία – το μόνο που αλλάζει είναι ο χρόνος και ο τόπος.Όπως η περιγραφή του Χέμινγουεϊ για τη φτώχεια, η διαδικασία ξεκινά αργά στην αρχή και μετά εξελίσσεται ραγδαία» επισημαίνει η επενδυτική εταιρεία, προσθέτοντας:
Μέρος αυτής της διαδικασίας προϋποθέτει νομισματική υποτίμηση στο πλαίσιο αποπληρωμής της πιο απελπισμένης έκδοσης IOU - μια διαδικασία που αποδεικνύεται από αυξανόμενο και όχι «παροδικό» πληθωρισμό.
Στη συνέχεια, έχουμε να κάνουμε με αυξημένη κοινωνική αναταραχή....https://www.bankingnews.gr/