Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Όλοι ψάχνουν με ποιον θα κάνει η τουρκία πόλεμο για να κλείσει τα ΣΤΕΝΑ , όπως το δήλωσε η ίδια ;

 



Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΥΠΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΥ ΠΑΜΕ- ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΓΡΑΦΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ - ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ


" Τσαβούσογλου: Τα Στενά του Βοσπόρου θα κλείσουν μόνο σε περίπτωση πολέμου για την Τουρκία" 

«Μόνο αν κριθεί ότι η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου, τότε θα κλείσουν τα Στενά του Βοσπόρου», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε Τούρκους δημοσιογράφους στο Καζακστάν.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι οι αρμόδιοι μελετούν το θέμα μετά το επίσημο αίτημα της Ουκρανίας και τόνισε ότι τα άρθρα είναι αρκετά σαφή και ότι η Τουρκία θα εφαρμόσει τη Σύμβαση του Μοντρέ χωρίς δισταγμό, όπως μέχρι σήμερα, διευκρινίζοντας ωστόσο πως ακόμη και τα Στενά να κλείσουν η Ρωσία έχει δικαίωμα με βάση τη Συνθήκη του Μοντρέ να ζητήσει την επιστροφή των πλοίων της στη βάση τους.

ΑΦΟΡΗΤΗ ΠΙΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΘΩΜΑΝΩΝ - ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΉ ΠΟΥ ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ ΟΙ ΚΕΜΑΛΙΣΤΕΣ 
ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εμμανουέλ Μακρόν κάλεσε τον πρόεδρο της Τουρκίας μετά από μήνες αντιδικίας για το θέμα των Στενών.

Το περιεχόμενο της συνομιλίας δεν έχει διαρρεύσει από τις τουρκικές πηγές. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η Δύση περιμένει να δει αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα καταδικάσει και εμπράκτως τη ρωσική εισβολή, κλείνοντας μεταξύ άλλων τα Στενά του Βοσπόρου στο ρωσικό Στόλο.

Το ΝΑΤΟ και ειδικά Βρετανία, ΗΠΑ, Ουκρανία, Πολωνία απαιτούν άμεσο κλείσιμο των Στενών στον ρωσικό Στόλο"      ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://warnews247.gr/makron-kalei-erntogan-gia-to-moiraio-lathos-kleise-ta-stena-ston-rosiko-stolo-asfyktiki-piesi-nato-se-tourkia/

ΜΟΛΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ότι ο Ερντογάν αποφάσισε να κλείσει τα Στενά του Βοσπόρου για τα ρωσικά πολεμικά πλοία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε tweet που έκανε πριν από λίγο.

Συγκεκριμένα ο Ουκρανός πρόεδρος γράφει: «Ευχαριστώ τον φίλο μου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον λαό της Τουρκίας για την ισχυρή υποστήριξή τους. Η απαγόρευση διέλευσης ρωσικών πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα και η σημαντική στρατιωτική και ανθρωπιστική υποστήριξη για την Ουκρανία είναι εξαιρετικά σημαντικές σήμερα. Οι άνθρωποι της Ουκρανίας δεν θα το ξεχάσουν ποτέ αυτό!» https://www.protothema.gr/world/article/1216356/zelenski-o-erdogan-mou-eipe-oti-apagoreuei-ti-dieleusi-rosikon-polemikon-ploion-sti-mauri-thalassa/

Ηθοποιός είναι ο πρόεδρος της Ουκρανίας και μάλιστα καλός , όμως τούρκοι αξιωματούχοι τον διαψεύδουν, αλλά όλοι τους ψάχνουν να βρουν με ποιον θα κάνει πόλεμο η τουρκία .

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΑΝΟΙΞΕ σε λίγο θα ανοίξει και το ΘΕΜΑ " τις θα άρξει των ΣΤΕΝΩΝ" 

Σαν να γνώριζε ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ  αυτά που μας έλεγε στις 21 Φεβρουαρίου ένα 24ωρο πριν ξεκινήσει η ρωσική εισβολή:  

 ΓΕΡΟΝΤΑΣ "μπήκαμε στα γεγονότα , τώρα οι Έλληνες πρέπει να γίνουν μια γροθιά" -  " η χειρότερη  κύρωση  που θα μπει μετά  εναντίον της Ρωσίας θα είναι το κλείσιμο των ΣΤΕΝΩΝ" βλ. https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2022/02/blog-post_39.html

 Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας