Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

" ΚΑΠΟΙΟΣ πήρε σκούπα και φαράσι"

 

φωτο από https://www.protothema.gr/world/article/12

ΝΑΙ είναι ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ (κομμάτι του)  δίχως αμφιβολία - κάθε Έθνος ξεκίνησε να κάνει του κεφαλιού του 

" ο νοών νοείτω και ουαί τω ανοήτω" 

ΔΙΑΣΑΛΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 

 ο Τζο Μπάιντεν ξεκαθάρισε ότι η Ουάσινγκτον, με νέες κυρώσεις που ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος και θα εφαρμοστούν άμεσα, επιθυμεί να πλήξει σκληρά τη ρωσική οικονομία, τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ρωσίας και τελικά να καταστήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν "διεθνή παρία".

"Θα περιορίσουμε τη δυνατότητα της Ρωσίας να πραγματοποιεί συναλλαγές σε ευρώ, δολάριο και γεν, ώστε να μην μπορεί να διατηρήσει μια σύγχρονη οικονομία επιπέδου 21ου αιώνα", είπε ο κ. Μπάιντεν.

"Οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο 5 μεγάλων τραπεζών της Ρωσίας στις ΗΠΑ, παγώνει σήμερα. Θα περικόψουμε σχεδόν το 50% των εισαγωγών τεχνολογίας αιχμής από πλευράς Ρωσίας", σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, ενώ συμπλήρωσε ότι θα τεθούν πολύ αυστηροί κανόνες για το τι θα μπορεί να εξαχθεί στη Ρωσία από τις ΗΠΑ. Κάτι τέτοιο, όπως ανέφερε, θα πλήξει σκληρά τη χώρα στο πεδίο της τεχνολογίας, μεταξύ άλλων και στον κλάδο της αεροναυπηγικής.

Στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας συμφώνησαν και οι ηγέτες των 27 χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες θα αφορούν τον χρηματοοικονομικό κλάδο, καθώς και σε εκείνους της ενέργειας και των μεταφορών, ενώ θα επιβληθούν και έλεγχοι στις εξαγωγές προς το ρωσικό κράτος. Στη "μαύρη λίστα" της Ένωσης θα προστεθούν και άλλοι Ρώσοι πολίτες και αξιωματούχοι, μετά την απρόκλητη εισβολή στην Ουκρανία.https://www.capital.gr/diethni/3617153/rosiki

Η ΡΩΣΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Φιδονήσι στη Μαύρη Θάλασσα, το οποίο ανήκει στο Κίεβο και αποτελεί σημείο στρατηγικής σημασίας για δια θαλάσσης στρατιωτικές επιχειρήσεις και τον αποκλεισμό της Ουκρανίας.


ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ;

Συγκλονισμένος από την εισβολή των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο έδαφος της Δημοκρατίας της Ουκρανίας σήμερα τα ξημερώματα, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Μακαριώτατο Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ουκρανίας κ. Επιφάνιο, εκφράζοντας τη βαθειά του θλίψη γι᾽ αυτή την κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας διεθνούς νομιμότητας, καθώς και την συμπαράστασή του στον αγωνιζόμενο υπέρ βωμών και εστιών Ουκρανικό λαό και στις οικογένειες των αθώων θυμάτων.

Ο Παναγιώτατος καταδικάζει την απρόκλητη αυτή επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους της Ευρώπης, ως και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ωμή βία εναντίον των συνανθρώπων μας και πρωτίστως εναντίον των αμάχων.https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/48545-o-oikoumenikos-patriarxis-katadikazei-tin-rosiki-eisvoli-stin-oukrania

Στις 24 Φεβρουαρίου 2022 ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος απηύθυνε έκκληση στους ιεράρχες, ποιμένες, μονάζοντες και όλα τα πιστά τέκνα της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Στην έκκληση μεταξύ άλλων αναφέρεται:

Μακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι και Θεοφιλέστατοι, αγαπητοί πατέρες, αδελφοί και αδελφές,

Με μεγάλη συνοχή καρδίας αντιλαμβάνομαι τις ταλαιπωρίες των ανθρώπων, που προκλήθηκαν από τα εν εξελίξει γεγονότα.

Ως Πατριάρχης Πασών των Ρωσιών και Προκαθήμενος της Εκκλησίας, το ποίμνιο της οποίας ευρίσκεται στη Ρωσία, την Ουκρανία και σε άλλες χώρες, συμπάσχω βαθιά με όσους έπληξε η συμφορά.

Καλώ όλες τις πλευρές της σύγκρουσης να πράξετε το παν δυνατόν, προκειμένου να αποφευχθούν οι απώλειες μεταξύ των αμάχων.

Απευθύνω έκκληση στους αρχιερείς, τους ποιμένες, τους μονάζοντες και το λαό να παρέχετε ολόπλευρη βοήθεια σε όλα τα θύματα, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων, των ανθρώπων, οι οποίοι έμειναν χωρίς στέγη και μέσα προς το ζην.https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/48548-ekklisi-patriarxi-kyrillou-gia-voitheia-stin-oukrania