Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

ΓΕΡΟΝΤΑΣ "μπήκαμε στα γεγονότα , τώρα οι Έλληνες πρέπει να γίνουν μια γροθιά" - " η χειρότερη κύρωση που θα μπει μετά εναντίον της Ρωσίας θα είναι το κλείσιμο των ΣΤΕΝΩΝ"

 


Αυτά μας είπε και εμείς συμπληρώνουμε:  

Υπάρχει έκδηλος προβληματισμός για το τι μέλει γίγνεσθαι 

Αλλάζουν οι χάρτες στην Ευρώπη , ξανα χαράσσονται σύνορα.

Έρχονται μετακινήσεις πληθυσμών.

Άραγε εδώ που φτάσαμε μπορεί να πρυτανεύσει η ψυχραιμία;  

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΑΚΟΥΜΠΟΥΝ;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ποικιλοτρόπως 

1) από αύριο ο ενεργειακός χάρτης της Ευρώπης αλλάζει δραματικά. 

το πετρέλαιο ήδη φαίνεται να σκαρφαλώνει ενόψει των πιθανών αντιπαραθέσεων που δημιουργεί η απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει defacto την ανεξαρτησία σε ολόκληρες περιοχές της Αν. Ουκρανίας.

2) οι κυρώσεις που θα μπουν από τους Δυτικούς στην Ρωσία εκτός από ζημιά στην δεύτερη θα έχουν  και άσχημες επιπτώσεις σε όλη την παγκόσμια οικονομία έστω και αν το εξορκίζουν αυτό, αλλά είναι πλέον πιθανό, καθότι όλες οι χρηματοπιστωτικές ροές κινούνται με αλληλεπίδραση μεταξύ τους.

3) οι κυρώσεις που θα βάλει η Ρωσία στην Δύση, κυρίως στην ΕΕ θα αφορά την παροχή του φυσικού αερίου με ότι σημαίνει αυτό, και μάλιστα την στιγμή που οι τιμές στην ενέργεια ήδη έχουν φτάσει στα σύννεφα.

4) έρχονται γεωπολιτικές καραμπόλες , το κάθε κράτος θα σηκωθεί να γλιτώσει ότι μπορεί εις βάρος του άλλου.

5) τα μέτωπα αντιπαραθέσεων και επικείμενων συγκρούσεων μετατίθενται σε γεωπολιτικά ήδη ευαίσθητες περιοχές βλ. Αν.Μεσόγειο. Μέση Ανατολή , Περσικός Κόλπος κα

6) το κλειδί το κρατάει η τουρκία για να μπει η χειρότερη κύρωση εναντίον της Ρωσίας και αυτή θα  είναι το κλείσιμο των ΣΤΕΝΩΝ του Βοσπόρου με διάφορες προφάσεις ( ήδη το τολμάει με δήθεν τάνκερ που χαλνούν μέσα σε αυτά)  και η αναθεώρηση της Συνθήκης του Μοντραί και φυσικά με αυτή σχετίζεται και η Συνθήκη της Λωζάννης που τόσο πολύ θέλει ο τούρκος να αναθεωρήσει και να αρπάξει τα Ελληνικά νησιά.

εν κατακλείδι μένουμε στους λόγους του ΓΕΡΟΝΤΑ " μπήκαμε στα γεγονότα , τώρα οι Έλληνες πρέπει να γίνουν μια γροθιά"  " η χειρότερη  κύρωση  που θα μπει μετά  εναντίον της Ρωσίας θα είναι το κλείσιμο των ΣΤΕΝΩΝ" 

αναθυμηθήκαμε όλα αυτά που επισημάναμε πριν λίγα 24 ώρα 

ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ πριν λίγο μετά την Αγρυπνία μας είπε : " η ζωή τις επόμενες μέρες θα αλλάξει " βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2022/02/blog-post_19.html

2007 Αγιορείτης Πατέρας « όταν περικυκλώσουν την αρκούδα ( εννοούσε τους Ρώσους) και την πατήσουν το πόδι, τότε αυτή θα αντιδράσει άσχημα»  βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2022/02/2007.html

 ΠΙΣΤΗ και ΕΛΠΙΔΑ

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας