Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

ΕΠΕΙΓΟΝ - η τουρκία πριν από λίγο εκβιάζει την Ρωσία να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία ειδάλλως κλείνει τα ΣΤΕΝΑ

 




ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΗΣ 

ΚΑΙ ενώ ξεκινούν κάποιου είδους διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας - Ουκρανίας χρησιμοποιεί το στρατηγικό όπλο που έχει και είναι τα ΣΤΕΝΑ - αλλά θα πιαστεί από τις κουταμάρες που κάνει στα τέσσερα - Μπορεί στην γειτονική χώρα να διαβάζουν τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ, αλλά δεν τον καταλαβαίνουν , το μόνο που καταλαβαίνουν είναι τι θα αρπάξουν.

ΠΡΟΣΟΧΗ αδελφοί Έλληνες και Ελληνίδες για να να μιλάει κάθε τόσο και λιγάκι η τουρκία για τα ΣΤΕΝΑ κάτι της υποσχέθηκαν;

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 


ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ

" Τούρκοι αξιωματούχοι με μπαράζ δηλώσεων αλλάζουν προσέγγιση και δείχνουν ότι η Άγκυρα θα κλείσει τα Στενά του Βοσπόρου στον ρωσικό Στόλο.

Την αρχή έκανε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος και αυτός όπως και άλλοι ανώτεροι Τούρκοι Αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν πλέον ως “πόλεμο στην Μαύρη Θάλασσα” την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μέχρι τώρα οι Τούρκοι Αξιωματούχοι απέφευγαν να μιλήσουν για “πόλεμο”.

Ο Μ.Τσαβούσογλου είπε χαρακτηριστικά:
“Η κατάσταση στην Ουκρανία έχει εξελιχθεί σε πόλεμο. Θα εφαρμόσουμε τα όσα προβλέπει η Συνθήκη του Μοντρέ για τα Στενά του Βοσπόρου”

“Τώρα αυτή η σύγκρουση έχει μετατραπεί σε πόλεμο, σε αυτήν την περίπτωση, θα εφαρμόσουμε τη Συνθήκη του Μοντρέ για ένα από τα μέρη, τη Ρωσία ή την Ουκρανία. Το άρθρο 19 προβλέπει εξαίρεση" ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ο αρθρογράφος Bασίλης Καπούλας στο https://warnews247.gr/ektakto-baraz-diloseon-tourkon-axiomatouchon-i-tourkia-tha-kleisei-ta-stena-ston-rosiko-stolo/

Θα εφαρμόσουμε όλες τις διατάξεις της Συνθήκης του Μοντρέ με διαφάνεια». είπε.

“Η Συνθήκη του Μοντρέ διευθετεί τη διέλευση πολεμικών πλοίων παρόχθιων και μη παραποτάμιων χωρών.

Η Τουρκία έχει εφαρμόσει τη Συνθήκη κατά γράμμα μέχρι τώρα.

Θα εφαρμόσουμε τη Συνθήκη του Μοντρέ υπό αυτούς τους όρους. Το άρθρο 19 είναι αρκετά σαφές.

Αρχικά, είναι επίθεση της Ρωσίας. Το αξιολογήσαμε με ειδικούς, στρατιωτικούς και δικηγόρους.

Δεν πρόκειται για στρατιωτική επιχείρηση, είναι επίσημα εμπόλεμη κατάσταση.


Μιλάμε για το Σύμβαση του Μοτρέ. Εάν αυτό το πολεμικό πλοίο θέλει να κατευθυνθεί προς τη βάση της χώρας που είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, τότε αυτό δεν μπορεί να αποτραπεί.

Δεν πρέπει να γίνει κατάχρηση. Δεν πρέπει να εμπλακεί στον πόλεμο αφού λέει ότι θα πάει στη βάση και θα περάσει από τον Βόσπορο. Εξήγησα τη θέση της Τουρκίας και τις πρόνοιες της συμφωνίας του Μοντρέ.

Μόνο τα πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας μπορούν να επιστρέψουν στην ναυτική τους βάση».

Και δεύτερος Τούρκος αξιωματούχος μιλά για «πόλεμο»
Μετά τον Τσαβούσογλου και ο εκπρόσωπους της τουρκικής προεδρίας Ι. Καλίν μιλά για “πόλεμο στη Μαύρη Θάλασσα”.

Το Reuters σχολιάζει πως πρόκειται για μια εμφανή «αλλαγή στη συζήτηση που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για το κλείσιμο των Στενών».

Στη δήλωσή του στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Καλίν χρησιμοποίησε τις ακόλουθες δηλώσεις:

“Επαναλαμβάνουμε το κάλεσμα του Προέδρου μας την τέταρτη ημέρα του Ουκρανικού πολέμου.

Οι ρωσικές επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν αμέσως και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις κατάπαυσης του πυρός.

Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας προκειμένου ο ουκρανικός λαός να σταματήσει να υποφέρει από έναν άδικο και παράνομο πόλεμο».

Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια τρίτος Τούρκος Αξιωματούχος, ο Fahrettin Altun ο οποίος μίλησε και αυτός για “πόλεμο στη Μαύρη Θάλασσα”. Έγραψε συγκεκριμένα:

“Γινόμαστε μάρτυρες ενός ακόμη πολέμου στην περιοχή μας.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν προσφέρθηκε να μεσολαβήσει μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας καθώς έχουμε ισχυρές σχέσεις και με τις δύο χώρες.

Ζήτησε επίσης ενιαία στάση από την πλευρά των συμμάχων”. ΠΗΓΗ https://warnews247.gr/ektakto-baraz-diloseon-tourkon-axiomatouchon-i-tourkia-tha-kleisei-ta-stena-ston-rosiko-stolo/