Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Τσικνοπέμπτη του 2022 και οι Ρώσοι ετοιμάζονται για ολική εισβολή ( εξελίξεις λίγο πριν ξημερώσει) - ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΑΕΤΌ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΈΡΑ;

 


Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ λέει ότι η Ρωσία βάζει τις «τελικές πινελιές» στις δυνάμεις για μια «πλήρη εισβολή».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας λέει ότι η ρωσική ηγεσία ενέκρινε τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.

Η Ρωσία εκδίδει ανακοίνωση για το κλείσιμο των διαδρομών πτήσης κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία.

Η Ρωσία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαγορεύει στα πολιτικά αεροσκάφη να πραγματοποιούν πτήσεις στα σύνορα με τη βορειοανατολική Ουκρανία.

Η Ρωσία εξέδωσε μια ΝΟΤΑΜ (ειδοποίηση προς τους αεροπόρους ή ειδοποίηση για αεροπορικές αποστολές) που καλύπτει έναν διάδρομο εδάφους όπου οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες.

Η ΝΟΤΑΜ παραμένει σε ισχύ έως τις 18 Μαΐου.

Ο δήμαρχος του Κιέβου κήρυξε έκτακτη ανάγκη για την ουκρανική πρωτεύουσα

Ο δήμαρχος του Κιέβου, Vitaly Klitschko, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την ουκρανική πρωτεύουσα, σε ισχύ τα μεσάνυχτα τοπική ώρα.

Σε μήνυμά του που αναρτήθηκε στο επίσημο κανάλι του στο Telegram, είπε ότι «έχει δημιουργηθεί ένα επιχειρησιακό αρχηγείο για τον συντονισμό των ενεργειών της εκτελεστικής εξουσίας, της στρατιωτικής διοίκησης και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου». 

Αυτό θα περιλάμβανε, εάν χρειαστεί, την καθιέρωση απαγόρευσης κυκλοφορίας και ειδικού καθεστώτος εισόδου και εξόδου και, εάν απαιτείται, τον περιορισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο 

https://edition.cnn.com/europe/live-news/ukraine-russia-news-02-23-22/index.html