Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Μητροπολίτης Μόρφου για Ουκρανία: Πρέπει να γίνει πόλεμος να ξεκαθαρίσουν τα διαβολόπαιδα


από το
https://www.protothema.gr/greece

«Αναγκαία εγχείρηση» χαρακτήρισε τον πόλεμο ώστε να γίνει ένα «ξεκαθάρισμα», αφού όπως λέει στην εποχή μας υπάρχει «πολλή αμαρτία, πολλή ασέβεια και πολλή απιστία»

Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, σε νέα ομιλία του ασχολήθηκε με το θέμα της Ουκρανίας, χαρακτηρίζοντας τον πόλεμο ως μια «αναγκαία εγχείρηση» ώστε να γίνει ένα «ξεκαθάρισμα», αφού στην εποχή μας υπάρχει «πολλή αμαρτία, πολλή ασέβεια και πολλή απιστία»

Το 1990, όπως είπε ο Μόρφου Νεόφυτος. ένα χρόνο πριν «κοιμηθεί» ο Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης πήγε για προσκύνημα στον ναό του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στο Προκόπι. Εκεί, καθόταν και «μιλούσε» με τον Άγιο (προσευχόταν).


«Πολλή αμαρτία, πολλή ασέβεια και πολλή απιστία στον κόσμο» είπε ο Άγιος Ιωάννης στον Πατήρ Ιάκωβο, «γι’ αυτό πρέπει να γίνει πόλεμος».

Τότε, όπως αφηγείται ο Νεόφυτος, ο «ευαίσθητος και συμπονετικότατος» Ιάκωβος, του είπε «όχι Άγιε μου, από μικρό παιδί όλο σε πολέμους και ταλαιπωρίες βρέθηκα και αν γίνει έξαφνα πόλεμος θα χαθούν και ψυχές πριν προφτάσουν να μετανοήσουν».

«Πρέπει να γίνει πόλεμος, πρέπει να γίνει πόλεμος, πρέπει να γίνει πόλεμος», του απάντησε ο Άγιος Ιωάννης.

«Αν δεν γίνει πόλεμος» πρόσθεσε ο Μόρφου πως του είπε ο Γέροντας Ιάκωβος, «τα παιδιά των παιδιών σου, (δηλαδή τα εγγόνια της γενιάς του Νεόφυτου) δεν θα είναι κανονικά παιδιά. Θα είναι διαβολόπαιδα. Γι’ αυτό θα προτιμήσει ο Θεός να κάνει ένα ξεκαθάρισμα και ότι μείνει».

«Όλα αυτά που γίνονται τώρα», είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Μητροπολίτης Μόρφου, «είναι μια αναγκαία εγχείρηση».


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΝΤΕΟ https://youtu.be/BRzjorPW320

Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος, που είναι αναγκαίος κατά τον άγιο Ιωάννη τον Ρώσο, υπάρχει σαν μαρτυρία από τους αγίους γέροντες:

       1. Ιάκωβο Τσαλίκη και

       2. π. Ευμένιο Σαριδάκη.

       Αφηγείται ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος.

  (https://vimeo.com/214392327   ή    https://youtu.be/BRzjorPW320 )

+  +  +

Από το βιβλίο:

ΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ Π. ΙΑΚΩΒΟΣ

           Στις 15 Ιουλίου 1990, ημέρα Κυριακή, το πρωί, μόλις ο π. Ιάκωβος κατέβηκε από το κελλάκι του στο Ναό για την Θεία Λειτουργία περιέγραφε μέσα στο ιερό με πρόσωπο εκστατικό σε Πατέρες της Μονής του όσα ο Θείος Ιωάννης ο Ρώσος «πνευματικό τω τρόπω» του είχε πει την νύχτα, που πέρασε – «ο Θεός οίδε» - εμπρός στην Ιερή Λάρνακα με το αδιαλώβητο σκήνος Του στο Ναό Του στο Προκόπι.

         «Νομίζουν πως κοιμάμαι, πεθαμένος, είμαι νεκρός και δεν υπολογίζουν οι Χριστιανοί. Εγώ όμως είμαι ζωντανός. Τους πάντες βλέπω. Το σώμα μου είναι μέσα, αλλά εγώ εξέρχομαι πολλές φορές από την λάρνακα μου. Τρέχω ανάμεσα στους ανθρώπους για να τους βοηθήσω.  Πολύς ο πόνος. Αυτοί δε με βλέπουν.

           Εγώ τους βλέπω και τους ακούω τι λένε. Και πάλι μπαίνω στη λάρνακα μου. Αλλά άκουσε Πάτερ μου να σου πω. Πολλή η αμαρτία στο κόσμο, πολλή η ασέβεια και πολλή η απιστία».          

            «Γιατί τα λες αυτά Άγιε μου»; του απάντησα.

         «Δεν βλέπεις πόσος κόσμος έρχεται στη χάρη σου και σε προσκυνά»; «Πολλοί έρχονται, Πάτερ Ιάκωβε, αλλά λίγα είναι τα τέκνα μου», πρόσθεσε ο Όσιος και συνέχισε.

          «Για αυτό πρέπει να γίνει πόλεμος. Γιατί πολλή η αμαρτία στο κόσμο».
         «Όχι, Άγιε μου» του είπα ταραγμένος. «Από μικρό παιδί όλο σε πολέμους και ταλαιπωρίες βρέθηκα. Στην Μικρά Ασία που γεννήθηκα αλλά και όταν ήλθαμε στην Ελλάδα. Ύστερα Άγιε μου αν γίνει έξαφνα ο πόλεμος θα χαθούν και ψυχές πριν προφτάσουν να μετανοήσουν».
         
«Πρέπει να γίνει πόλεμος, πρέπει να γίνει πόλεμος, πρέπει να γίνει πόλεμος», απάντησε λυπημένα με μια σταθερή φωνή ο Όσιος και συνέχισε ότι θα γίνουν ορισμένες πλημμύρες, πυρκαγιές και άλλες καταστροφές στην περιοχή της Εύβοιας κα κάπου άλλα δεινά.
         Όλα όσα είπε ο Όσιος στον Γέροντα εκείνο το βράδυ πράγματι συνέβησαν και συμβαίνουν. Την πρώτη Αυγούστου 1990 κηρύχτηκε πόλεμος στον περσικό κόλπο, ενώ λίγο αργότερα στην Εύβοια έγιναν πλημμύρες από καταρρακτώδεις βροχές, χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και προξενήθηκαν μεγάλες υλικές καταστροφές, και φωτιές κατέκαψαν δάση και άλλες εκτάσεις.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΟΣΙΟΥ ΔΑΒΙΔ ΓΕΡΟΝΤΟΣ.

ΡΟΒΙΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ 1993. Σελ. 43.

ΠΗΓΗ https://www.imdleo.gr/htm/poly-new/v5.html