Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

η τουρκία θα κλείσει τα ΣΤΕΝΑ όχι γιατί την παρακαλεί η Ουκρανία, αλλά γιατί πρώτα θα πάρει γερή αντιπαροχή και ο νοών νοείτω .


 ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ - Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας Υπάρχουν τελευταία  δημοσιεύματα άκρως ενδιαφέροντα που αναφέρουν: 
 

Η Ουκρανία θεωρεί την παρουσία ρωσικών πολεμικών πλοίων κοντά στα σύνορά της στη Μαύρη Θάλασσα ως απειλή και θα ζητήσει από την Τουρκία να εξετάσει το ενδεχόμενο να κλείσει τα Στενά Δαρδανελίων και Βοσπόρου στα ρωσικά πλοία εάν η Μόσχα εισβάλει” δήλωσε την Τετάρτη ο Ουκρανός πρεσβευτής στην Τουρκία Βασίλ Μποντνάρ.

Ερωτηθείς για την παρουσία ρωσικών πολεμικών πλοίων κοντά στα ουκρανικά σύνορα, ο Μποντνάρ ανέφερε σε συνέντευξή του ότι “τα πλοία αποτελούν «μεγάλο κίνδυνο» για το Κίεβο, προσθέτοντας ότι η συγκέντρωση του ρωσικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα είναι «συντριπτική».

«Πιστεύουμε ότι, σε περίπτωση ευρείας στρατιωτικής εισβολής ή έναρξης στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά της Ουκρανίας – όταν ο πόλεμος γίνει όχι μόνο de facto αλλά de jure – θα ζητήσουμε από την τουρκική κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο να κλείσει τα στενά της Μαύρης Θάλασσας για το κράτος που μας επιτίθεται», είπε.

«Έχουμε προτείνει μια σειρά από πρωτοβουλίες, ξεκινώντας από μεθόδους διαβούλευσης μεταξύ των πλευρών μας, μέχρι τη δημιουργία κοινού μηχανισμού αντίδρασης στις απειλές για την ασφάλεια στην περιοχή μας», είπε ο Bodnar." του Bασίλη Καπούλα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ https://warnews247.gr/ora-krisis-gia-tourkia-i-oukrania-zita-na-kleisei-ta-stena-sta-rosika-ploia-vretania-pros-poutin-tha-patheis-oti-o-tsaros-nikolaos/

ΔΕΝ ΓΝΩΡΊΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΣ ΑΛΕΠΟΥΣ

Στην προκειμένη περίπτωση η τουρκία δεν έχει επιλέξει ακόμα σαφή θέση, άσχετα αν υπάρχουν πολλά παρασκήνια.

Η γειτονική χώρα είναι και  με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα δηλ. είναι και με την Ουκρανία και με την Ρωσία ταυτόχρονα είναι  μέλος του ΝΑΤΟ που διαθέτει ρωσικές συστοιχίες S-400( να μην το ξεχνάμε) 

Αν δούμε ότι κλείνει η τουρκία τα ΣΤΕΝΑ με διάφορες προφάσεις σημαίνει ότι έλαβε υπόσχεση αντιπαροχής  κάπου εδώ γύρω.

Αργά ή γρήγορα όλα συγκλίνουν στα ΣΤΕΝΑ και φυσικά και στην ΠΟΛΗ, όλα αυτά είναι το χρυσόμαλλο δέρας της αργοναυτικής εκστρατείας της νέας εποχής.

Τα παραπάνω μας βρίσκουν ενήμερους καθότι λίγα 24ωρα πριν επισημαίναμε: 

ΓΕΡΟΝΤΑΣ "μπήκαμε στα γεγονότα , τώρα οι Έλληνες πρέπει να γίνουν μια γροθιά" -  " η χειρότερη  κύρωση  που θα μπει μετά  εναντίον της Ρωσίας θα είναι το κλείσιμο των ΣΤΕΝΩΝ" βλ. https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2022/02/blog-post_39.html

 Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας