Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΑ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΤΙ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ - ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ

 

ΦΩΤΟ " δεν βιαζόμαστε , τα γεγονότα βιάζονται" 

" Επίσημο αίτημα στην Τουρκία να κλείσει τα στενά του Βοσπόρου για τα ρωσικά πολεμικά πλοία, κατέθεσε η Ουκρανία μετά την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στα εδάφη της τα ξημερώματα.

Λόγω των δραματικών εξελίξεων στην Ουκρανία, συγκαλείται εκτάκτως σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κίεβο έχει ήδη από χθες ανακοινώσει ότι θα ζητήσει από την Άγκυρα να κλείσει τα στενά του Βοσπόρου για τα ρωσικά πολεμικά πλοία σε περίπτωση κλιμάκωσης." 

Πηγή: https://www.skai.gr/news/world/i-oukrania-zitei-apo-tin-tourkia-na-kleisei-ta-stena-tou-
ΤΩΡΑ ΕΞΕΛΙΞΗ -  και η Γαλλία  καλεί Ερντογάν : "Κλείσε τα Στενά στον ρωσικό Στόλο" 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εμμανουέλ Μακρόν κάλεσε τον πρόεδρο της Τουρκίας μετά από μήνες αντιδικίας για το θέμα των Στενών.

Το περιεχόμενο της συνομιλίας δεν έχει διαρρεύσει από τις τουρκικές πηγές. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η Δύση περιμένει να δει αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα καταδικάσει και εμπράκτως τη ρωσική εισβολή, κλείνοντας μεταξύ άλλων τα Στενά του Βοσπόρου στο ρωσικό Στόλο.

Το ΝΑΤΟ και ειδικά Βρετανία, ΗΠΑ, Ουκρανία, Πολωνία απαιτούν άμεσο κλείσιμο των Στενών στον ρωσικό Στόλο"      ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://warnews247.gr/makron-kalei-erntogan-gia-to-moiraio-lathos-kleise-ta-stena-ston-rosiko-stolo-asfyktiki-piesi-nato-se-tourkia/

ΓΡΑΦΑΜΕ στις 21 Φεβρουαρίου του σωτηρίου έτους 2022

ΓΕΡΟΝΤΑΣ "μπήκαμε στα γεγονότα , τώρα οι Έλληνες πρέπει να γίνουν μια γροθιά" -  " η χειρότερη  κύρωση  που θα μπει μετά  εναντίον της Ρωσίας θα είναι το κλείσιμο των ΣΤΕΝΩΝ" βλ. https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2022/02/blog-post_39.html

 Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας