Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Μετακινούν το μέτωπο από την Ουκρανία στην Μολδαβία - τελευταία εξέλιξη που μας ενδιαφέρει γιατί αυτό μπορεί να γίνει και νοτιότερα.


ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΜΆΝΑΜΕ ΠΟΛΛΆΚΙΣ ΤΟΝ ΚΊΝΔΥΝΟ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΊ ΤΟ ΜΈΤΩΠΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΈΣΕΩΝ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ βλ. ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΑΙΓΑΙΟ, ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ δηλ. όπου υπάρχει εύφλεκτο υλικό προβλημάτων.
ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ 
πριν λίγο από το https://english.pravda.ru/news

" Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να αποσταθεροποιήσει τη Δημοκρατία της Υπερδνειστερίας της Μολδαβίας

ο ΝΑΤΟ μπορεί έτσι να προσπαθεί όχι μόνο να αποκλείσει την αυτοαποκαλούμενη δημοκρατία, αλλά και να της επιτεθεί, αφού η συμμαχία έχει σαφώς αριθμητικό πλεονέκτημα σε αυτή την περιοχή.

πληροφορίες για την ανάπτυξη μονάδων του ΝΑΤΟ στην περιοχή ανακοινώθηκαν από το πρόγραμμα WarGonzo , το οποίο παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Δημοκρατία της Υπερδνειστερίας της Μολδαβίας.

Σύμφωνα με τον WarGonzo , το ΝΑΤΟ προσπαθεί να δημιουργήσει μια επικίνδυνη παγίδα για τη Ρωσία ανοίγοντας ένα άλλο μέτωπο. Επιπλέον, το ΝΑΤΟ γνωρίζει ότι η Ρωσία δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί γρήγορα στην αναδυόμενη κρίση στη συγκεκριμένη περιοχή.

«Οι αναφορές για μια νέα ομάδα του ΝΑΤΟ που θα αναπτυχθεί στη Ρουμανία υποδηλώνουν ότι η συμμαχία θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα πρόσθετο μέτωπο αντιπαράθεσης για τη Ρωσία ασκώντας στρατιωτική πίεση στην Υπερδνειστερία», ανέφερε η δημοσίευση." 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://english.pravda.ru/news/world/150347-nato_transdniestrian_republic/