Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Μόνο ένας ΑΓΙΟΣ θα μπορούσε να μας πει γιατί επέτρεψε ο ΘΕΟΣ να κλείσουν οι εκκλησίες ΤΟΥ στην Ελλάδα και τι σημαίνει αυτό για όλα όσα έρχονται;


- « και να ξέρεις  φέτος φαίνεται πλέον  ολοφάνερα, ότι  είναι η χρονιά που θα έρθουν δίχως διαβατήριο  τούρκοι ¨τουρίστες με κράνη¨ στα νησιά μας. Εκεί τους περιμένει για ¨ξενάγηση¨ με Ρομφαία  ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ »
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Στο Σχέδιο του Ουρανού τίποτε δεν γίνεται τυχαία, αλλά για να ψηλαφήσουμε μια μόνο ψηφίδα του σχεδίου αυτού,  πρέπει να είμαστε ΑΓΙΟΙ , κάτι που παλεύει μανιωδώς  το αντίχριστο πνεύμα των ημερών .
Πράγματι γίνονται εκ των υστέρων φιλότιμες προσπάθειες με θεολογική προσέγγιση από εγνωσμένου κύρους εκκλησιαστικούς, άλλα και ετέρους μελετητές να ψηλαφήσουν « αυτό το βαρύ  που μας έλαχε».
Ακόμα όμως υπάρχει μέγα σκότος.
Όλες οι ανθρώπινες ερμηνείες χωρούν μέσα στα περιθώρια του χοικού πεπερασμένου χωροχρόνου μας.
Από την αρχή της ανακοίνωσης του σφραγίσματος των εκκλησιών υπήρχαν τάσεις ερμηνείας, ενώ το χριστεπώνυμο πλήρωμα πονούσε :
 Εκκλησιαστικοί ταγοί θεωρούσαν, ότι αυτό ήταν  ΟΥΡΑΝΙΟ επιτίμιο για τις αμαρτίες όλων μας.
Πατέρες και πιστοί, ακόμα και αδιάφοροι περί των πραγμάτων αυτών εστίαζαν την ερμηνεία σε αυτό που έβλεπαν δηλ. στην αδυναμία κάποιων υπευθύνων  « να πατήσουν πόδι» και να πουν « μέχρι εδώ».
Μετά άρχισε να χορεύει « ο έξω από εδώ»  εν μέσω Μεγάλης Εβδομάδας και να ρίχνει λάδι από τα καζάνια του  στις δηλώσεις που προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Σήμερα λίγες μέρες μετά το άνοιγμα των εκκλησιών( δεν μεσολάβησαν πολλές μέρες από το ΠΑΣΧΑ του ΚΥΡΙΟΥ μας )  και την πολιτική  πρόθεση να υποδεχτούμε τουρίστες δίχως καραντίνα και διαγνωστικά τεστ, οι ερμηνείες για το παντελώς σφράγισμα των εκκλησιών αυξάνονται και προκαλούν θυμό και οργή.
Προσωπικά βιώσαμε  τούτο , να ψηλαφούμε  σεβαστικά την τοιχοποιία Ιερού Ναού εκείνες τις μέρες και να μας βάζουν τις φωνές ( την συνέχεια να μην σας την πούμε, αλλά κατανοήσαμε σε όλο το μέγεθος την εγκαθίδρυση της δαιμονοκρατίας στις μέρες μας)
Επίσης την τελευταία ημέρα πριν σφραγίσουν τις εκκλησίες και ενώ το χριστεπώνυμο πλήρωμα δεν γνώριζε τίποτε για αυτά τα τολμηρά και ασεβή που θα γινόταν σε λίγο, ένας γνωστός μας λαικός μεγάλης ηλικίας,  ενώ μετέλαβε των Αχράντων Μυστηρίων αποτραβήχτηκε σε μια γωνιά και έκλαιγε.
Τον πλησιάσαμε και το ρωτήσαμε, αν χρειάζεται τίποτε.
Τότε μας είπε:
« μην νομίσεις ότι κλαίω εγώ, που να ακούσεις ΑΥΤΟ που κλαίει μέσα μου  με αναφιλητά»
« πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό μετά την ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»
« ΚΑΤΙ κλαίει μέσα μου, αλλά ταυτόχρονα με παρηγορεί ανεκλάλητα »
ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ
Θα έρχονται τουρίστες « αμασκάρευτοι» και οι πιστοί θα εισέρχονται εις τους Ιερούς Ναούς ¨μασκαρεμένοι¨ και με κορδέλες σαν αυτές που βάζει η τροχαία και το εγκληματολογικό για  να απομονώσει συγκεκριμένους χώρους;         
Σε τόσα παράδοξα ερωτήματα που να βρεις απαντήσεις;
Μαζί με ευχές λάβαμε την αφορμή να ρωτήσουμε έναν σεβάσμιο παππούλη, τι κατάλαβε από όλα αυτά;
 ( τι να κάνουμε  αδελφοί, σας μεταφέρουμε απλά λόγια από απλούς ανθρώπους, μήπως βρούμε καμία άκρη ,γιατί από τα βαρύγδουπα  φληναφήματα δεν αναπαυόμαστε)
Και μας είπε:
-« όλοι παραδέχτηκαν ότι αυτό που επέτρεψε ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ έγινε για πρώτη φορά στα εκκλησιαστικά ιστορικά  δρώμενα»
-« αυτό όμως το αναπάντεχο της μεγίστης ασέβειας των ημερών μας εν μέσω της Μεγάλης Εβδομάδας δεν μπορεί να μας το εξηγήσει κανένας, ει μη μόνο ένας ΑΓΙΟΣ σαν τους ΟΣΙΟΥΣ των καιρών μας τον  Άγιο Παίσιο , Πορφύριο , Ιάκωβο, Αμφιλόχιο και άλλους  άγιους πατέρες μας»
-« αυτό το στοιχείο του αιφνιδιασμού της συγκεκριμένης απόφασης   δείχνει ότι και η  συνέχεια όσων ετοίμασαν για εμάς τους χριστιανούς θα είναι αιφνιδιαστική και δίχως οίκτο»
 - « αυτό το σφράγισμα και το άνοιγμα των εκκλησιών υπό προυποθέσεις δείχνει τον  διωγμό που σηκώθηκε πονηρά και μεθοδευμένα εναντίων των πιστών . Στα πρόσωπα κοίτα  την ανθρωπότητα ολάκερη που την φιμώνουν με φόβο»
- « μετά τον διωγμό έρχονται φυσικά φαινόμενα  και μεγάλος πόλεμος, είναι πνευματικός νόμος δοκιμασμένος στο ιστορικό διάβα»
- « ο πτωχός λογισμός μου λέει , ότι ο ΚΥΡΙΟΣ θα κάνει τα πάντα, θα μετέλθει τα πάντα για να μας σώσει  από τα  νοητά θηρία που τσακίζουν σάρκες πάνω στην γη του, ακόμα και με  πράγματα που φαντάζουν δύσκολα για εμάς »
- « στο τέλος όλων αυτών, θα κατανοήσουμε γιατί επέτρεψε ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ να μην συμμετάσχουν οι πιστοί  στα ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ του και την ΕΝΔΟΞΟ του ΑΝΑΣΤΑΣΗ εκείνες τις ημέρες της άνοιξης του 2020»
- « και να ξέρεις  φέτος φαίνεται πλέον  ολοφάνερα, ότι  είναι η χρονιά που θα έρθουν δίχως διαβατήριο  τούρκοι ¨τουρίστες με κράνη¨ στα νησιά μας. Εκεί τους περιμένει για ¨ξενάγηση¨ με Ρομφαία  ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ »

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας