Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΑΥΓΗ « η Κορυφαία Στρατηγική Επένδυση είναι η ΥΓΕΙΑ του Ελληνικού Λαού»


Η αγιογραφία της εικόνας αυτής που επονομάζεται « η ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΑΥΓΗ» αφορά την ΚΥΡΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ που εκραύγασε με πόνο, όταν είδε τον ΥΙΟ της και ΘΕΟ ημών κρεμάμενον επί του Ξύλου του Σταυρού.
Με όλα αυτά που βιώνουμε τούτες τις ώρες μπορούμε να πούμε ότι η ΠΑΝΑΓΙΑ μας το ίδιο κάνει που βλέπει την ανθρωπότητα σε αυτή την δεινή  κατολίσθηση.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Με πόνο γράφουμε και εμείς και αναρωτιόμαστε.
Αν ένας λαός δεν έχει υγεία πως θα μπορέσει να πολεμήσει, όταν τον περιβάλλουν απειλές αγαρηνών ήτοι τούρκων;
Πως μπορεί να λειτουργήσει, πως μπορεί να έχει ανάπτυξη και προκοπή ;
Ξαφνικά καλούμαστε να δώσουμε Εθνικές Πανελλήνιες εξετάσεις όλοι μας μικροί και μεγάλοι.
Ήδη αναστέλλονται άδειες νοσηλευτικού  και ιατρικού προσωπικού στο ΕΣΥ.
Από εδώ και πέρα θα βιώνουμε τις αδυσώπητες συνέπειες της Φτωχοποίησης της πατρίδος μας εξ αιτίας των μνημονιακών πολιτικών επί μια δεκαετία και τις άλλες παράτυπες υπερβάσεις στην Δημόσια υγεία στην αλήστου μνήμης τρισάθλια μεταπολίτευση.
Τα μνημόνια που τα κατοχύρωσαν δημοκρατικώ τω τρόπω φαίνεται ότι δεν μας έσωσαν, αλλά μας κατέστρεψαν.
Τώρα συστήνουν στον Ελληνικό Λαό ψυχραιμία και όχι πανικό την ώρα που του στέρησαν οι τοκογλύφοι την ΠΙΣΤΗ στον εαυτό του φυλακίζοντας το μέλλον του.
Να συστήσεις ψυχραιμία στον λαό, όταν μπορείς να διαχειριστείς έκρυθμες καταστάσεις με αποφασιστικότητα και με ειδικά μέσα.
«  Στις δηλώσεις του ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το ενδεχόμενο έξαρσης του κορωνοϊού, αφού όπως είπε υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό. «Σε περίπτωση που έχουμε μια έξαρση αυτής της ίωσης θα έχουμε προβλήματα νοσηλείας», υπογράμμισε αφού όπως είπε, αυτή τη στιγμή για ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία κέντρο αναφοράς για τον κορωνοϊό είναι μόνο το ΑΧΕΠΑ. Πρόσθεσε επίσης πως οι δυο θάλαμοι αρνητικής πίεσης στο ΑΧΕΠΑ δεν τηρούν το πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό, αφού όπως εξήγησε, ενώ θα έπρεπε να είναι ανεξάρτητοι, βρίσκονται μέσα σε κλινική. Τόνισε δε πως έχουν μόνο τρία κρεβάτια, τα οποία εκτίμησε πως δεν αρκούν.
«Αν νοσήσουν παραπάνω, τότε δυστυχώς ή θα πρέπει να μεταφερθούν σε αλλά νοσοκομεία που είναι κέντρα αναφοράς ή θα πρέπει να νοσηλευτούν σε κάποιους θαλάμους μέσα σε κλινικές που τους βαφτίζουν θαλάμους απομόνωσης και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά

Tο φωνάζουμε δια αρθρογραφίας εδώ και δυο μήνες « είμεθα ενώπιον πρωτόγνωρων επιδημιολογικών δεδομένων»
και σήμερα ..διαβάστε τι μας ετοίμασαν ή τι μας ήρθε;
Υπάρχουν τεράστια κενά ασφαλείας
« Ανησυχητική μελέτη για τον κορωνοϊό: Τουλάχιστον τα μισά κρούσματα δεν ανιχνεύονται από τις εξετάσεις σε ταξιδιώτες»  
« Κορωνοϊός: Η Κίνα επιβεβαίωσε μετάδοση από φορέα που ΔΕΝ παρουσίασε συμπτώματα»
Αλλά φυσικά αυτός ο φορέας  μπορεί να μεταδίδει τον ιό άνετα, έστω και αν είναι ασυμπτωματικός.
Και ρωτάμε πόσοι τουρίστες προερχόμενοι από την Κίνα το προηγούμενο τρίμηνο κυκλοφορούσαν ως τουρίστες θαυμάζοντας τα μνημεία της Ιταλίας και της Ελλάδος και φυσικά δεν είχαν συμπτώματα και δεν γνώριζαν τίποτε από όλα αυτά;
Η ανθρωπότητα βρίσκεται ενώπιον μεγάλου πειρασμού , θα πρέπει να κάνει σωστό διαχωρισμό ανάμεσα στην υγειονομική πρόληψη και καραντίνα , στον ρατσισμό και στα ανθρώπινα δικαιώματα, αν θέλει  να κρατήσει  ένα ελάχιστο ψήγμα πολιτισμού για να την θυμούνται.
ΠΡΟΣΟΧΗ στον ρατσισμό του Covid 19
Υπάρχει και η φιλανθρωπία του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ μαζί με την ΠΙΣΤΗ μας, όση έμεινε σε πνευματικούς θύλακες  μετά τον κυνηγητό που της έκαναν οι αντίχριστοι και οι μεθοδείες τους.
  « Γιαννιτσά: Έκαναν κατάληψη για να προστατευτούν από τους συμμαθητές τους που πήγαν εκδρομή στην ΙταλίαΤο σχολείου τελούσε από το πρωί υπό κατάληψη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival.gr, οι μαθητές της Α’ και της Β’ Λυκείου ζητούν να μην επιστρέψουν στο σχολείο όσοι μαθητές της Γ’ Λυκείου συμμετείχαν στην πολυήμερη εκδρομή στην Ιταλία.
 Δηλώνουν ότι φοβούνται μήπως τους μεταδώσουν τον covid19.»

Ενώ στα ακριτικά νησιά μας πέφτει ξύλο και χάνεται η ψυχραιμία από όλες τις πλευρές , η κυβέρνηση συντάσσεται με την ολοκλήρωση των δομών που κατασκευάζει, αλλά αποτάσσεται το σφράγισμα των συνόρων μας προς την πλευρά της Τουρκίας ( όπως έκαναν οι Βούλγαροι ). Και όλα αυτά την στιγμή που χώρες όπως το Ιράν δοκιμάζονται με τον φονικότατο αυτό ιό.
Πολλοί  εξαθλιωμένοι πρόσφυγες έρχονται από αυτούς τους δρόμους και περνούν από εμπόλεμες περιοχές όπου δεν γνωρίζουμε τι γίνεται με την επιδημία αυτή.

Αυτά που προαναφέραμε είναι επιστημονικές και γεωπολιτικές εκτιμήσεις.

Πάμε όμως στις ΠΡΟΦΗΤΙΚΕΣ διαβεβαιώσεις που οι χλευαστές τους τις απαξίωναν και τις  χαρακτήριζαν γραφικές και παράδοξες.
Όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας είναι δώρο ΘΕΟΥ, όπως και η φιλανθρωπία ΤΟΥ.
     

10 Οκτώβριος 2018 αρθρογραφούμε και μεταφέρουμε  « Θα γίνει πόλεμος Γέροντα; – κάτι ΑΛΛΟ θα γίνει ΠΡΩΤΑ παιδί μου.» 


8 Δεκεμβρίου 2019 το πρώτο κρούσμα.
Ο πρώτος ασθενής αναπτύσσει συμπτώματα του κορωναϊού Wuhan https://edition.cnn.com/asia/live-news/coronavirus-outbreak-02-02-20-intl-hnk/index.html
CNN : « το πρώτο κρούσμα κορωναϊού  8 Δεκεμβρίου του 2019».

Εκείνα τα 24ωρα η Οσιακή κοίμηση του Γέροντα Εφραίμ

7 Δεκεμβρίου " ώρα Αριζόνας "  προς  8 Δεκεμβρίου" ώρα Ελλάδος"   κοιμήθηκε Οσιακά στην Ιερά Μονή του ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ της Αριζόνας ο Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ.( που να γνωρίζαμε τότε τι κακό ξεκινούσε εκείνη την ημέρα στην ΚΙΝΑ;  https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/02/10-2018-8-2019.html

8 Δεκεμβρίου 2019
ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΛΗΡΙΚΟΥ πνευματικού παιδιού του Γέροντα.
Τι του είπε ο Γέροντας Εφραίμ για την Κοίμηση του
- « παιδί μου δεν θα προλάβω την ΠΟΛΗ»
- « γιατί παιδί μου θα κοιμηθώ στην αρχή των γεγονότων για την ΠΟΛΗ»

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας