Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Γέροντας Εφραίμ ο Αριζονίτης : « παιδί μου θα κοιμηθώ στην αρχή των γεγονότων για την ΠΟΛΗ»


Εκοιμήθει ο άγιος γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας ξημέρωμα  Αναστάσιμης   Κυριακής.
Ο ίδιος ήταν αναμμένη αναστάσιμη λαμπάδα που σκορπούσε τις ευλογίες του σε όλες τις γωνιές του πλανήτη μας.
Από σήμερα οι ΗΠΑ φτώχυναν και πλούτισε ολάκερη η ανθρωπότητα.
Από σήμερα ολοκληρώνεται η χορεία των συγχρόνων αγίων πατέρων μας  έμπροσθεν του Ουρανίου Θυσιαστηρίου που πρεσβεύουν για την σωτηρία της ανθρωπότητας των καιρών μας από την δαιμονική λαίλαπα που ενέσκηψε.
Οι  παραμυθητικοί λόγοι τους επί της γης σήμερα γίνονται προσευχές ενώπιον του Θρόνου του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ.   

« Ταύτας τας εσχάτας ημέρας, όπου τα χνώτα του Αντιχρίστου μολύνουν γην και θάλασσαν και πάσαν πνοήν ζωής, ως δρόσον χάριτος αναψύχουσαν, ως αύραν Προφήτου Ηλιού αναρριπίζει ο Θεός την ενέργειαν της νοεράς προσευχής εις τα στήθη και την καρδίαν της Εκκλησίας, ως αντίδοτον ψυχικής και σωματικής υγείας και σωτηρίας δια τας ημέρας που έρχονται και θα έλθουν»  Ταύτας τας εσχάτας ημέρας (Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεϊτης)

 ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΛΗΡΙΚΟΥ πνευματικού παιδιού του Γέροντα.
Τι του είπε ο Γέροντας Εφραίμ για την Κοίμηση του
-         « παιδί  μου  δεν θα προλάβω   την ΠΟΛΗ»
-         « γιατί παιδί μου  θα κοιμηθώ στην αρχή των γεγονότων για την ΠΟΛΗ»
Όποιος άνοιγε και διάβαζε επιστολές που ελάμβανε από τον Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας καταλαμβανόταν από ΔΕΟΣ απερίγραπτο που συνοδευόταν με δάκρυα.
Έτσι ελάβαμε από τον Γέροντα Εφραίμ επιστολή χειρόγραφη του  στις 9 Ιουνίου του 2009 που επευλογούσε το ιστορικό σύγγραμμα- πόνημα μας  ( ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ )  που του αποστείλαμε και το οποίο πραγματευόταν την πλαστογραφία της εκκλησιαστικής ιστορίας της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας.
Ο άγιος γέροντας γνώριζε τι ερχόταν και που θα πήγαινε το πράγμα ( παραθέτουμε την χειρόγραφη επιστολή του)
Ο Γέροντας Εφραίμ από την Αριζόνα σε όλη του την αγία βιοτή σήμανε τον πνευματικό συναγερμό με την πατερική ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ – την ΕΥΧΗ και την ειλικρινή ΜΕΤΑΝΟΙΑ.
Μετά την οσιακή κοίμηση του ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ της Ρωμιοσύνης γίνεται προτεραιότητα της ανθρώπινης ιστορίας.   Να έχουνε τις ευχές  και τις προσευχές σας άγιε γέροντα από την  ανέσπερο Βασιλεία των Ουρανών όλες οι δυσκολεμένες και θλιβόμενες ψυχούλες  των καιρών μας.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας