Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Ο άνθρωπος που θέλησε να αλλάξει την προφητεία το 2015 , την βρίσκει ξαφνικά μπροστά του στις μέρες μας, ώστε να πάρει τον μισθό της.


Από το 2015 μέχρι σήμερα παρακολουθήσαμε ένα Ερντογάν να διαχειρίζεται την προσέγγιση του με την Ρωσία και την απομάκρυνση του από τις δομές του ΝΑΤΟ.
Από σήμερα και το επόμενο διάστημα φαίνεται ότι θα παρακολουθήσουμε ένα Ερντογάν να διαχειρίζεται την προδοσία της σχέσης που ανέπτυξε με την Ρωσία το προηγούμενο διάστημα.
Τι συμβαίνει πραγματικά;
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ακόμα δεν βγήκε το 2019 και άνοιξαν στόματα στην Ρωσία και την τουρκία που αποσαφηνίζουν πράγματα και θάματα.

ΤΟΥΡΚΙΑ 15 Νοεμβρίου 2019
« Τούρκος αναλυτής αποκαλύπτει: Ο Πούτιν ξέρει την αλήθεια για το πραξικόπημα στην Τουρκία»

« Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι πιο προσεκτικός, όταν μιλά, συνδιαλέγεται, διαπραγματεύεται ή αντιπαρατίθεται με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, από ότι με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ και αυτό έχει δικαιολόγηση, σύμφωνα με ανώτερο συνεργάτη του Brookings.
Remaining Time-0:03
Fullscreen
Mute
Ενώ ο Τραμπ θα μπορούσε αν ήθελε, να πιέσει χρησιμοποιώντας ως όπλο τις κυρώσεις, ο Ερντογάν βρίσκεται σε πιο δεινή θέση απέναντι στον Πούτιν, δήλωσε ο Ομέρ Τασπινάρ, την Πέμπτη.
"Σύμφωνα με όσα ακούω, ο Πούτιν διαθέτει πολλά αρχεία που θα μπορούσαν να 'δέσουν' τον Ερντογάν, αν το επιθυμούσε, από περιπτώσεις διαφθοράς, μέχρι το ποιο είναι το αληθινό πρόσωπο της 15ης Ιουλίου", είπε, αναφερόμενος στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016.
Ο Τασπινάρ δήλωσε ότι η Ρωσία είναι σε θέση να παίξει βρώμικα. "Για παράδειγμα, αν η Ρωσία κάνει μια κίνηση σχετικά με την Ιντλίμπ, χιλιάδες Σύριοι μετανάστες θα μπορούσαν να σπεύσουν στα σύνορα της Τουρκίας".Πέτρος Κράνιας


 ΡΩΣΙΑ 4 Δεκεμβρίου 2019

από pravdareport

« Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν διέταξε προσωπικά να καταρριφτεί  το ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος Su-24 στις 24 Νοεμβρίου 2015, όταν αυτό ήταν σε αποστολή μάχης στη Συρία.
Σύμφωνα με το δίκτυο παρακολούθησης των σκανδιναβικών ερευνών, αυτό αποδεικνύεται από έγγραφα από ιδιωτικές ενημερώσεις του ΝΑΤΟ.. 
Οι πληροφορίες σχετικά με την ευθύνη του Ερντογάν για την κατάρρευση του Su-24 περιέχονται στην έκθεση του νομικού συμβούλου του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου, Ercan Agin. Η έκθεσή του αναλύει τη νομική πλευρά της τραγωδίας. Ήταν ο ίδιος ο τουρκικός πρόεδρος, ο οποίος διέταξε να καταρρίψει τον ρωσικό βομβαρδισμό. Σύμφωνα με τον Ερντογάν, «κάθε στρατιωτικό  ξένο στοιχείο που προσεγγίζει την Τουρκία από τα συριακά σύνορα ... θα θεωρηθεί ως στρατιωτική απειλή».
Το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι η τουρκική πλευρά είχε προειδοποιήσει τους Ρώσους μέσω καναλιών επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης σχετικά με την παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου τουλάχιστον δέκα φορές πριν από την επίθεση του αεροσκάφους.
Από την άποψη της Τουρκίας, οι ρωσικές αρχές είχαν ειδοποιηθεί δεόντως για την πιθανή αντίδραση σε οποιοδήποτε στρατιωτικό αντικείμενο που πλησίαζε στην Τουρκία από τη διεύθυνση της Συρίας. Συγκεκριμένα, οι Ρώσοι θα έπρεπε να έχουν ενημερώσει τα πληρώματά τους ότι θα πρέπει να παραμείνουν τουλάχιστον πέντε μίλια μακριά από τον τουρκικό εναέριο χώρο.
Τα αποτελέσματα αυτής της πράξης της κατάρριψης  ήταν αποθαρρυντικά από οικονομική άποψη και επτά μήνες αργότερα ο Ερντογάν έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη από τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς και από την οικογένεια του πιλότου Oleg Peshkov, ο οποίος σκοτώθηκε από τους μαχητές κατά τη διάρκεια της εκτίναξης .
Ο συντάκτης της έκθεσης κατηγορήθηκε αργότερα ότι βοήθησε στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016
Ο Κέριμ Χας, πολιτικός επιστήμονας, πιστεύει ότι το Κρεμλίνο ήξερε για τη συμμετοχή του Ερντογάν στη διαταγή να καταρρίψει το ρωσικό Su-24. 
Ο τότε πρωθυπουργός Νταβούτογλου δεν απέκρυψε το γεγονός ότι αυτός έδωσε την εντολή, αλλά δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει δυνατή χωρίς τη συμμετοχή του αρχηγού του κράτους. 
Ωστόσο, προκειμένου να επιτευχθεί ειρήνη με τη Ρωσία, ο Ερντογάν αναγκάστηκε να απολύσει τον Νταβούτογλου τον Μάιο του 2016.
Είναι ενδιαφέρον ότι ο Ερντογάν ζήτησε  συγγνώμη από την  Ρωσία  για το περιστατικό λίγες εβδομάδες πριν από το πραξικόπημα. 
Ο Χας σημειώνει ότι η ελίτ της Τουρκίας ήταν πίσω από το πραξικόπημα και ήταν σημαντικό για αυτούς να αποκαταστήσουν τα κανάλια με τη Ρωσία για να αποφύγουν την εξάρτηση από τη Δύση. 
Ο πολιτικός επιστήμονας πιστεύει επίσης ότι η Μόσχα γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη τόσο κατά την επίθεση στο αεροπλάνο όσο και κατά το πραξικόπημα στην Τουρκία το 2016, συμπεριλαμβανομένης της σχέσης μεταξύ της τουρκικής πολιτικής ελίτ και της ισλαμικής κρατικής τρομοκρατικής οργάνωσης ( βλ. ISIS)
Ταυτόχρονα, δεν είναι μόνο η Ρωσία, αλλά και οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία, που έχουν αυτές τις πληροφορίες στη διάθεσή τους. 
Χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για να εκβιάσουν τον Ερντογάν και να επιτύχουν ευνοϊκές παραχωρήσεις.

 Ο Ερντογάν θα προσπαθήσει να κατηγορήσει τον Νταβούτογλου για την κατάρριψη του Su-24, προκειμένου να τον εμποδίσει να δημιουργήσει το δικό του κόμμα και να τον εξαλείψει ως πιθανό ανταγωνιστή.»  ΣΥΝΤΑΚΤΗ DMITRY SUDAKOV
Читайте больше на https://www.pravdareport.com/world/144123-su_24/
Οι παραπάνω πληροφορίες από την Τουρκία και την Ρωσία συγκλίνουν στο ίδιο σημείο. Και το σημείο αυτό είναι η ίδια αμφιλεγόμενη και αναξιόπιστη προσωπικότητα του Ερντογάν.
Στην Δύση και την Ανατολή γνωρίζουν πολύ καλά ποιος θα γίνει η θρυαλλίδα των εξελίξεων παγκοσμίως.
Το άσχημο είναι ότι αυτή η θρυαλλίδα βρίσκεται πολύ κοντά μας και ξύνει τα νύχια του για καυγά με την Ελλάδα.
Το φυτίλι της έκρηξης είναι η συμφωνία Λιβύης – τουρκίας ( που αφορά στρατιωτική συνεργασία και θαλάσσιους διαδρόμους) , το μπαρούτι είναι το ΑΙΓΑΙΟ και η φωτιά της θα τσουρουφλίσει το πολιτικό σύστημα και των δυο γειτονικών  χωρών.
Ο άνθρωπος που θέλησε να αλλάξει την προφητεία δεν γνώριζε ότι η προφητεία είναι πιο έξυπνη από αυτόν και πληρώνει πάντα δίκαια.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας