Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Η Λιβύη κείται Μακράν, αλλά η Μυτιλήνη Εγγύς για την Τουρκία για αυτό και τα πράγματα δυσκόλεψαν ξαφνικά.


Συμμαχίες , άνθρωποι  και γεγονότα τρέχουν 100σταρι για την μεγάλη παγίδα που σχεδιάστηκε, στήθηκε και τώρα περιμένει τα θύματα της.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η πλεονεξία του τούρκου και η ανυπομονησία του να οικειοποιηθεί παράνομα τα ενεργειακά αποθέματα νοτίως της Κρήτης ήταν ο μηχανισμός της φάκας.
Η διασφάλιση  των νόμιμων δικαιωμάτων της Ελλάδος βάσει του διεθνούς δικαίου που άργησε ήδη να τα διεκδικήσει ( απώλεσε σημαντικό χρόνο για να οριοθετήσει την ΑΟΖ της σε αυτά τα μέρη ) είναι το ροκφόρ στον μηχανισμό της παγίδας.
Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα , οι συζητήσεις κατόπιν εορτής , οι υπαναχωρήσεις και ο σχεδιασμός διαχείρισης  κρίσεων σε γιορτινή περίοδο.
Υπάρχει μια εν εξελίξει μεγιστοποίηση ταχύτητας αυτές τις ώρες.
Ο στρατηγός Χαφτάρ μπορεί σε λίγο να ολοκληρώσει την κατάληψη της Τρίπολης στην Λιβύη. Μια τέτοια εκδοχή βγάζει έξω από το παιχνίδι την παράνομη συμφωνία που υπέγραψε η τουρκία με τους αντιπάλους του και σχετίζεται άμεσα με το ενεργειακό αύριο της Ελλάδος στην Κρήτη, αλλά και την μόνιμη τουρκική παρουσία με το έτσι θέλω νότια του νησιού.
Για αυτό και ο Ερντογάν κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα διότι  διακινδυνεύει αυτό που «του υποσχέθηκαν». Εδώ χωράει μεγάλη συζήτηση με όλα αυτά που θα έρθουν ενόψει εξελίξεων.
« Προχωρά γρήγορα ο Ερντογάν: Στις 30 Δεκεμβρίου στην τουρκική Βουλή το αίτημα της Λιβύης για στρατιωτική βοήθεια
Άμεσες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της Λιβύης καθώς, σύμφωνα με όσα μεταδίδονται στην Τουρκία, ο Ταγίπ Ερντογάν πιθανώς να επισπεύδει τις διαδικασίες αποστολής στρατιωτικής βοήθειας στην Τρίπολη.
Όπως μεταδίδει η τουρκική κρατική τηλεόραση (TRT) ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΑΚΡ έχει στείλει ειδοποίηση στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος με την οποία τους γνωστοποιεί ότι το αίτημα της κυβέρνησης της Λιβύης αναμένεται να φτάσει στην τουρκική Βουλή τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου.» https://www.iefimerida.gr/kosmos/30-dekembrioy-boyli-libyis-gia-stratiotiki-boitheia
Σχετικά με την μεγάλη συζήτηση που κάποια στιγμή θα ανοίξει ποιοι είναι πίσω από τον σουλτάνο , ας πάρουμε μια γεύση.
« Η Τουρκία θα ναι στη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη! Η Ελλάδα που θα ΄ναι;» ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ , απίστευτο αλλά αληθινό ;
« Οι ελληνικές κυβερνήσεις κάνουν μονίμως το λάθος να διαχειρίζονται τα ελληνοτουρκικά, κοιτώντας το “εσωτερικό”, τις δημοσκοπήσεις και την αποφυγή απωλειών για το κόμμα. Η σημερινή κυβέρνηση δεν αποφεύγει τον κανόνα και φαίνεται ότι έχει επιλέξει το αφήγημα της “διπλωματικής απομόνωσης” της Τουρκίας, για όσα διαπράττει στη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Είναι τέτοια η “διπλωματική απομόνωση” της Τουρκίας, που στη Διάσκεψη του Βερολίνου που διοργανώνει η Γερμανία για την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη, η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί, σε αντίθεση με την Τουρκία που θα είναι εκεί! Οι πληροφορίες που θέλουν την Άγκυρα να έχει βάλει βέτο για την παρουσία μας στη διάσκεψη του Βερολίνου, μένει να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν από το ΥΠΕΞ. Προς το παρόν πάντως κυκλοφορούν ευρέως.
Στη διάσκεψη του Βερολίνου συμμετέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Βρετανία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και φυσικά η Τουρκία. Συμμετέχουν, επίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Αραβικός Σύνδεσμος και η Αφρικανική Ένωση.
Θα μας εκπροσωπήσει η ΕΕ; Ελπίζουμε πως όχι.»
Είχε που είχε η Ελλάδα των μνημονίων τόσα προβλήματα , έπρεπε να φυλάξει και τα σύνορα της ΕΕ όχι μόνο προς τα ανατολικά αλλά και προς την Αφρική ( βλ. Λιβύη ) σήμερα  . Αυτή την καραμέλα δεν μας δίνουν για γλύψιμο  τόσα χρόνια, όσο αφορά τα σύνορα μας με την τουρκία;
Ο EASTMED είναι σημείο επιβίωσης για την ΕΕ, αλλά και σημαντικό έργο για την Ελλάδα αν χαραχτεί υποθαλασσίως μέσω Κρήτης.
 Αλλά κάνεις δεν ξέρει τελικά αν  περάσει από την Αν. Μεσόγειο προς την ηπειρωτική τουρκία και μετά Ευρώπη μέσω ΣΤΕΝΩΝ - βολική και ανέξοδη διαδρομή μετά από ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση του σουλτάνου.
Όλοι και όλα τα σχέδια αυτό απεργάζονται, άσχετα αν τον συμπεριφέρονται ευγενικά ( ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ:  θα διαμελίσουν την τουρκία ευγενικά)   
Όμως γιατί όλες αυτές τις μέρες έρχονται στο νου μας τα λόγια του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού « θα ερεθίσουν την τουρκία για να μας επιτεθεί, ώστε να κάνουν την δουλεία  τους»;
Θεωρώ ότι  κάτι καταλαβαίνουμε, τι γίνεται;
Να μην μπούμε σε περιγραφές τι έρχεται από ξαφνικό επεισόδιο, από εκεί που δεν το περιμένει κανένας στο ΑΙΓΑΙΟ;
Να μείνουμε σε αυτό που είναι το σίγουρο.
« ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ με την διάλυση της τουρκίας μοιράζει προγονικά κληρονομικά δικαιώματα σε διάφορους λαούς που ταλαιπωρήθηκαν από αυτήν»
« επειδή η Ελλάδα δεν μετανοεί από μόνη της ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ έχει δικό του σχέδιο. Διότι πρέπει να λάβει σύντομα και αυτή το νόμιμο δικαίωμα της»
« εμείς έχουμε τράπεζα αιμοδοσίας αγίων και μαρτύρων και την αγνοούμε επιδεικτικά, ενώ πρέπει να την χρησιμοποιήσουμε άμεσα( να γιατί έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ¨ θα μας σώσουν τα αίματα των προγόνων μας¨)

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας